Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, od kdy jsou děti schopné sami se přikrít
Malá spí ve spacím pytli ale je zvyklá být ještě něčím přikrytá a i když jí v letních nocích přikreju slabou dekou stejně jí bude vedro. Díky za odpovědi.
Ahoj,
zalezi na kazdem diteti. Nas Janek se prikryval snad uz od 20 mesicu a klucina me kamaradky ma ted 3 roky a sam se neni porad schopny prikryt.
Ahoj náš prcek se přikrývá taky zhruba od těch 20-ti měsíců.pápá
Sany a zkoušela jsi třeba ušít nějaký lehčí spací pytel - třeba jen z prostěradla a kousku balvněného úpletu… aby si malá nemusela zvykat na jiný systém, a přece jínebylo vedro…
Ahojky Sany,
tak Davídek bude mít 2,5 roku a ještě se nepřikrývá. Vůbec to neřeší.
Pa Zůza
Ahoj,
naše treperenda má 2 roky a jakoukoliv peřinku- pokrývku stejně odkopává. Přikryje se akorát při večerním mlíčku ( a to sama a až ke krku
) už to neřeším, jen při nemocech se moc nevyspím. Druhé dítko ale bude mít spacáček, ať mám aspoň s ním klid
Hanele: ja a sit
to nejde dohromady. Pytel mame letni a zimni.
Nepřikreje, Jířovi budou tři a stejně spí noc co noc na peřině, nabalený jak na polární kruh… Mám strach, až se odstehujem s ložnicí jinam, jestli bude mít pernamentně rýmu. Protože teď k němu v noci asi tak 4× vstávam a přikrývám.
Naše Bára spala přikrytá jen jako malý kojeneček. Loni na jaře jsme pak přestali přikrývat, když bylo teplo, nebo byla přikrytá jen prostěradlem. Když sepak ochlazovalo a dostala deku, začala se odkopávat. Nepomohlo ani v zimě, když jsem z peřinky udělala tunel, aby se mohla točit, deka na ní moc nesahala a přitom byla v teple. Celou zimu spala odkopaná nebo na dece. Neřeším to a už dávno ani nepřikrývám, to jí spíš budí. Spí v normálním pyžamku, nic navíc nedostává. Asi nemá cenu to řešit…
G