Kožní problém - co je to?

444
24.4.06 13:32

Kožní problém - co je to?

Ahoj.
Dneska jsem narazila u malé na takové červené tečky.
Jsou pod pokožkou, vedle očí a trochu pod krkem a nikde jinde. Nevím, jestli to jsou pihy nebo spíš nějaká alergie.

Nesetkala jste se některá s tím? Nemůže to být třeba reakce na sluníčko? Malá je modrooká blondýnečka.

Nechci s ní běžet k dr, protože jsme trochu nachlazené, ale trápí mně to.
Pomůžete?
Gabka a Káťa (18m)

http://rodina.cz/…240172_3.jpg http://rodina.cz/…240169_1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
24.4.06 13:49

Gábi mě by to přišlo spíš jako nějaká alergie např. na to sluníčko - to by odpovídalo i tomu umístění, jsou to místa, která jsou sluníčku vystavená. Na pihy je to podle mě rychlý a velký výsev, ale nevím. Asi bych na poradu zavolala dr, aby poradila, co na to.
Na sklidnění pokožky např. po opalování je Panthenol od Dr Mullera, strašně nám pomohl, když mi tchýně spálila Báru. Nebo se poradit v lékárně.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.4.06 13:49

Možná to nemusí být alergie, možná jen reakce, což vnemusí být totéž. Pro upřesnění.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
5.7.13 14:17

Mamky poraťe, tohle má naše malá na stehýnku. PRvně to byl jen puchýřek, pak z toho slezla kůžička, jeden to bylo rozmokvané a teď to vypadá takhle. Zbytky nějakých kusadel tam nejsou. Nelíbí se mi ten červený flek okolo… V pondělí jdeme k doktorce, ale nevím, jeslti nejít na pohotovost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.7.13 14:30

@avm3 to je ošklivé :think: jak dlouho to má, naříká?

• Citovat
  • Upravit
Silky123
5.7.13 14:34

@avm3

Je to opravdu ošklivé, určitě bych jela hned, když nevím ani Ň, tak radši pálím hned…

• Citovat
  • Upravit
K-Black
5.7.13 14:39

@Silky123 asi bych taky jela, podle fotečky vypadá, že je to malé dítě :think: osobně už se mi v hlavě honí diagnozy :roll:

• Citovat
  • Upravit
Silky123
5.7.13 14:41

@Jasněnkaa

Tohle vypadá jako když „něco“ zůstalo, pak to vypadlo a zůstala docela velká ranka. Nechci děsit maminku. Nepřijde mi to normální…

Rychle na pohotovost, do pondělka je ještě hodně daleko.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
5.7.13 14:44

@Silky123 no právě je pátek, jak říkáš do pondělka daleko :think:

• Citovat
  • Upravit
29577
5.7.13 14:46

Přijde mi to jak spálenina. Ale je jedno, co to je, taky bych jela, malá musí trpět, možná to bude chtít nějakou ATB mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
5.7.13 14:51

No a je to čím dál větší, asi pojedu… počkám, až se vzbudí mladší a uvidím. Má to 3.den, sáhnout si na to nedá, ale ona je celkově taková netykavka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.7.13 14:54
@avm3 píše:
No a je to čím dál větší, asi pojedu… počkám, až se vzbudí mladší a uvidím. Má to 3.den, sáhnout si na to nedá, ale ona je celkově taková netykavka.

tak to fakt radši jeďte, pak napiš co to je. Tfuj, tfuj :hug:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
5.7.13 15:46

Tohle přesně se mi udělalo, když mi vychlístlo horký lepidlo z tavicí pistole. Nemusí to být váš případ třeba kaše, nebo polívka, ale vypadalo to stejně když to odeznívalo. Nejdřív puchejř obrovskej, pak splaskl a udělala se mi tam zeleno žlutá zátka, která zaschla do stroupku… Mám jizvu do ted a bolelo to jako kanec
Přeji brzké uzdravení a pevné nervy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25141
5.7.13 16:04

@Brooucinda Já právě furt přemýšlím, jestli někde něco nekáplo a nejsem si vědoma, ani toho, že by brečela… ale opravdu to vypadá jako spálenina. Zatím sjem po konzultaci se sousedkou namazala Bepathenem a počkám, až se večer vrátí manžel a uvidíme, na čem se domluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
5.7.13 16:29

@avm3 Bepa je dobrej.. Jestli to ale mokvá, tak něco co vysušuje, aby se to zahojilo rychleji… No nejsem kožař :mrgreen: napadá mě tolik věci co na to napatlat, ale opravdu nevím zda to může roční prcek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML