Nechce si nechat vyčistit zoubky.

1078
22.4.06 07:28

Nechce si nechat vyčistit zoubky.

Ahojky,

holky, už nevím, co mám dělat. Pokouším se čistit zoubky naší 13 měsíční slečně, ale vždy je to s hrozným řevem a vůbec mě nechce pustit do té své pusinky. Zkoušela jsem „sladkou“ zubní pastu, ale nic. Můžete mi poradit? Nenechá si prostě do pusinky sáhnout.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81
22.4.06 07:53

Ahoj Ivulko,
taky jsem měla s Lucinkou při čištění zoubků tento problém a ještě teď se jí někdy nechce.
Pastu používáme Elmex pro děti, ale můžeš zkusit čistit bez pasty, než si zvykne.
Trošku nám pomohla básnička (možná z emimina):

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
cos to zoubku, cos to sněd?
Kašičky malinko,
vyčisti mě, maminko;)

No a teď, když nechce otevřít pusu, hraju jí s kartáčkem divadlo - jakože s ní kartáček mluví, zpívá jí.
Ale když opravdu nechce, tak se můžu stavět na hlavu a pusu neotevře.
Pevné nervy a zdravé zoubky přeje Ch. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
22.4.06 07:58

Zkus to na revans. Ty ji - ona tobe. U nas to funfovalo.
A velky hit je elektricky kartacek.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
22.4.06 09:41

Ahojky,
tak Jiřík si také nenechal vyčistit zoubky, ale od doby kdy používáme dětskou elmex, tak si je nechá vyčistit. Sám si s ním pak ještě hraje v puse.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
22.4.06 10:05

My čistíme spolu, já si čistím svým a on svým, dívá se jak si čistím zuby a pak úplně napodobuje ty pohy , musím se někdy až smát :-). A pak mu zuby dočistím sama. Neměli jsme ale nikdy probém, že by nechtěl pusu otevřít. Používáme zubní pastu Parexyl malinový dětský. Strašně mu to chutná. A povídáme básničku :

Čistím zoubky , řízy řízy, aŤ jsou bílé, jako břízy. Vpravo, vlevo, vpředu, vzadu, horní a pak dolní řadu. Ať jsou bílé jako sníh, ať má každý radost z nich.

V poslední době už jenom vemu židli a řeknu jdeme čistit zoubky a už letí do koupelny a těší se :-). Neboj to se i u vás zlomí .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
22.4.06 10:57

Souhlasím s Mirusí, elektrický kartáček budí velký zájem.
My teda s čištěním zas až tak problém nemáme, i když i tak je to takový šmrdly šmrdly, ale elektrika vede!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
22.4.06 18:27

Čauky
kamarádky holčička nechce čistit horní zoubky a Honzík taky ne.Zubařka říkala, že mají dlouhou uzdičku a při čištění je to bolí.Prý jim jí šmiknou až budou větší.
Máte s tím některá zkušenosti.Díky Hanyna
PS:taky se mu líbí elektrický kartáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
22.4.06 20:12

To býval přesně náš problém :) Asi kolem roku se Jakub rozhodl, že se čistit zuby nebudou, já jsem byla přesvědčená o opaku. Začali jsme používat pastu(malinovou, jak se jen jmenuje…dívám se přece na nápis každý den 3×-Parexyl?). To zabralo jen na chvíli. Nakonec se nejvíc osvědčily písničky - Když jde malý bobr spát a spol. Možná se o to zasloužily i obrázky v knížkách, kde si děti taky čistí zoubky. Chvíli si šmidlá zuby Jakub, spíš teda vycucá chuť toho mikromnožství, co má na kartáčku a pak nastupuje maminka a zpívání.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
22.4.06 21:12

Čištění zoubků je také náš veliký problém. Ještě nedávno to byl opravdu boj. nepomáhaly básničky, písničky, napodobování, prostě nic ze zde popsaných rad (elektrický kartáček jsme teda neskoušeli).
Nakonec zvítězila hra na červíky, kteří zoubky hlodají. takže při čištění hledáme v zoubkách červíky, občas nějakého chytíme, pateticky mu spíláme a jdeme ho spláchnout do umyvadla, nebo ho zašlapeme do podlahy :D Ale od té doby čistíme v pohodě. Jo a taky hlasuju za Elmex dětský :)

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
22.4.06 21:22

Ahoj,

u nás jednoznačně vyyhrála možnost volby. Koupila jsem 2různé pasty a před čištěním si Kubíček může vybrat, kterou vyčistíme. Od té doby máme klid a čištění je paráda.

Radka a Kubíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.4.06 14:18

Makysku, hra s cerviky me fakt rozesmala, dobry napad! To si necham do zalohy :)

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.4.06 22:57

Nám nejvíc pomohla básnička. Patrik ví, jak dlouho bude „trpět“ a celkem si nechá zoubky vyčistit :?
Hodně dlouho jsem hledala říkanku, týkající se zoubků, našla jsem ale jen jednu. Tak ji říkáme pořád dokola :lol:

Čistím zoubky řízy, řízy,
ať jsou bílé jako břízy.
Vlevo, vpravo, vpředu, vzadu
horní a pak dolní řadu. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.4.06 08:50

Ahoj Ivulko, u nas tedy hodne zabira, ze vezmu Kristynky nejoblibenejsiho medvidka a reknu ji, ze se bude meda koukat, jak si hezky cisti zoubky a hned si je zacne sama cistit a necha si je i ode mne nebo manzela, zkus to :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
26.4.06 21:12

Ahoj,
u nas jsme taky s tim trochu bojovali.
Zalezi na kartacku a zubni paste(mame Pericku).A koupili jsme zub. kartacek curaprox ultra soft 5460, zub. lekarka nam jej doporucila. Je hodne mekky, ale ma dvojnasovbek stetinek nez bezny kartacek.(kc60) Honzika stetinky neskrabou-nepichaji a cisti si jim zuby rad, jen tata pomaha docistovat zadni zoubky.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.5.14 14:22

Poradíte nějaký elektrický kartáček? Synovi je rok a půl, naštěstí má jen 6 zubů, ale vyzkoušeli jsme snad všechno a pořád čištění odmítá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí