Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak se již delší dobu potýkáme se zácpou ( 2 roky)..v diskusi jsem již psala. Měsíc již bereme Lactulosu ráno 5ml a v poledne 1 kávovou lžičku. Stejně chodila co 4 dny, jednou se povedlo že šla dva dny za sebou a dnes je 5 den a nic. Tak se bojím, že nás doktorka pošle na nějaké vyšetření a mám strach čím to může být. Dokonce v poslední době málo jí. Nevím jestli to může být tou zácpou. Je fakt že vždycky 2 dny jí a pak zase 2 ne atd. Úplně odmítla mlíko. Nevíte co by nás na té gastro čekalo?Nebo čím ta zácpa může být způsobená? Máte někdo s tímto zkušenosti? Nechtěla bych s ní skončit v nemocnici ale mám obavy čím to je.Jinak je čilá, normální a v pohodě.
Ahoj,odmítat jídlo opravdu může proto že není vykakaná.Pokud by jí vyšetřovali střeva,dělali by to v narkóze.Viděla jsem jak to dětičkám dělají a navíc ze své vlastní zkušenosti můžu říct,že to nebolí a ani si nic nepamatuju.Podstoupila jsem to 2× a v červnu mě to čeká znovu.
Binky
Ahoj,nás dr. nejdřív poslala na proktologii.Nevim odkud jste,my z Prahy a byli jsme na Bulovce u dr.Harvánka.První návštěva byla spíš taková konzultace,co dělat,aby se to srovnalo.Pak kontrola a teprve potom by následovalo nějaké vyšetření(takhle malým dětem ho určitě dělají v narkóze).U nás k němu naštěstí nedošlo.
Neboj,nemusí to nic být,u některých dětí stačí k zácpě fakt málo.
Držim palce,ať se to i u vás obejde bez vyšetření.
Monika
Píšeš,že 2 dny jí a pak 2 ne,tak myslim,že to souvislost určitě má.A pije dost?
Monika
Celkem pije ale odmítla úplně mlíko. Tak ráno má čaj nebo ovocnou šťávu a přes den taky.Vypije asi 700-800. Ale to už je úspěch.Pila méně když pila mlíko
To snad nevadí,když má to „mlíko“,co potřebuje, během dne v mléčných výrobcích-jogurty(živé) a tak.
Jinak by neměla moc jíst bílé pečivo,piškoty,čokoládu,sladkosti,ale to asi víš.
Monika