Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Weleda Calendula Waschlotion & Shampoo?
Přidejte zkušenost s Weleda Calendula ...
Omlouvám se, ale musela jsem se smát těm bublinám. U nás doma právě frčí Pejsek a Kočička, jak mili podlahu, a pejskovi tam taky zachutnalo mýdlo.
Nejsem chemik ani lékař, ale myslím si, že jsou mnohem horší chemikálie než obyčejné mýdlo. Nemůžu to teď najít, ale někde v diskusích bylo číslo do Prahy na toxikologii, zkus ho najít a zavolat.
Peta
rychle zavolej sem:
Toxikologické informační středisko 224 919 293
to, že vypouští bubliny není nic pozitivního. Rozhodně se nepokoušej vyvolávat zvracení!
P.
Našla jsem to. Je to zkopírované z diskuse. Snad ti poradí.
Telefonní číslo - 224 919 293 - je opravdu duležité pro všechny rodiče. Jedná se o oddělení TOXIKOLOGIE, kde vám po telefonu okamžitě poradí v případě, že vaše děťátko dostane do pusinky jakoukoliv chemikálii. Poradí s první pomocí a složením všech přípravků. Ale nejdůležitější je - ihned volat doktora!!
Radino,
trošku na uklidnění. Dcerka snědla v mé přítomnosti
(otočila jsem se při plnění myčky na druhou stranu) asi jednu odměrku prášku do myčky. Paní doktorka mi poradila sledování, dát jí mléko a jinak byla celkem v klidu. Říkala, že při mytí v myčce stejně zůstavá trochu prášku na nádobí, takže pokud se nic neobvyklého neděje mám být v klidu… Nic neobvyklého se taky nedělo…
Myslím, že Weleda - a mýdlo všeobecně - by nemělo být až tak moc nebezpečné… Jak to dopadlo? Už je po bublinkách?
Pavla
Ahojky,
taky by mě zajímalo, jak to s váma dopadlo. Náš Matěj chodil minulý týden s mýdlem v ruce, ale evidentně ho jenom olíznul, žádné ukousnuté kousky jsem nezaznamenala. Hezky mu vonělo z pusinky, ale jinak se nic nedělo.
Držím palce, ať to dobře dopadne.
Kamila
Ahojky,
taky by mě zajímalo, jak to s váma dopadlo. Náš Matěj chodil minulý týden s mýdlem v ruce, ale evidentně ho jenom olíznul, žádné ukousnuté kousky jsem nezaznamenala. Hezky mu vonělo z pusinky, ale jinak se nic nedělo.
Držím palce, ať to dobře dopadne.
Kamila
Poziti chemikalii je opravdu velmi nebezpecne, ale zrovna mydla bych az tak nebala - chemicky je to pouze tuk vysrazeny hydroxidem - takze nic az tak drastickeho ![]()
A jen pro vasi predstavu, u nas doma pevne mydlo nenajdete, nemam dokonce ani to s jelenem… A proc? Protoze moje mila holcicka podedila moje geny a ji mydlo ve velkem. A maslo taky - takze ho mam ve sklenene maselnicce… Na navstevach musime davat mydlo nahoru, protoze je jiste, ze se v nem za chvilku objevi otisknute zuby. Desny
Ale vycitat ji to nemuzu, presne vim, po kom to ma! (po me
)
No, popravde jsem pevne mydlo temer uplne zrusila uz pred narozenim Ady, strasne jsem si zvykla na tekute mydlo v lahvi s pumpickou a nemenila bych.
Lesina
No, já mám taky mýdla s pumpičkama a tohle jediné pevné dávám na polici v koupelně. Jenomže naše mláďátko si přistavilo štokrle a už to bylo. Číslo na toxikologii jsem neměla a když mi nebrala telefon naše doktorka, volala jsem do ordinace doktorovi, který je tady poblíž. Taky nám řekl, že se nemáme zbytečně nervovat, vypláchnout pusinku vodou, dát jí mlíko a maximálně to skončí průjmem. Bětka je v pohodě, zatím žádný průjem…no, jsou to bylinky, třeba jí to i prospěje =o)))). Hmm, teď už se to špásuje ![]()
Moc děkuju za pomoc, číslo na toxikologii jsem si uložila do mobilu. Snad ho nebudeme potřebovat.
Mimochodem, já ale taky kosmetiku ochutnávám. Co mi nechutná, tím se nepatlám, takže to má asi po mně ![]()
Holky, prosím, poradíte mi? Manžel mi před chvilkou přinesl naši holku, že jí „voní“ z pusy. Noooo, vonělo. Dala si na sváču mýdlo od weledy. Jenom si ukousnula, asi takový kousek jako dvě polštářkové žvejky. Ale spolknula to. Mám ji nechat nebo co s ní? Zatím směle pouští bubliny. Uklidňuje mne jenom to, že weleda je přírodní produkt