Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
tak jsem se právě od dr. dozvěděla, že můj andílek má těžký zánět průdušek. Dostal antibiotika, musí být v klidu, nesmíme ven. Ach jo, to jsem zvědavá, jak ho udržím doma, když je venku tak krásně. Ale strašně kašle, takže musíme doktorku poslouchat. Nemáte náhodou nějaký zaručený recept na zábal, funkční nápoj, atd… Máme sice atb., ale chci svému děťátku pomoc i nějak jinak, než jen prášky a sirupy. Děkuji
To mě mrzí:(
Myslím, že víc než udržovat kluka v klidu, dodržovat pitný režim, nedávat moc mléčných výrobků (podporují tvorbu hlenů) udělat asi nemůžeš. Větrat v místnosti a vlhčit vzduch. A mohl by zabrat buď jitrocelový sirup, který koupíš v každé lékárně, nebo doma udělaný cibulový - nakrájet cibuli na kolečka, nasypat na to cukr, zavřít a nechat pustit š´távu. Strašně to smrdí ,ale chutná to výborně.
G
Mě ještě napadlo nezkoušet žádné bylinkové čaje, na který malý není zvyklý. Při tom zánětu by ho mohly dráždit i věci, které by normálně neuškodily. Na ty mléčné výrobky opravdu pozor - hlavnmě ne na noc. Přeju brzké uzdravení. E.
No já nevim my se ted vrátili z hospitalizace v nemocnici,malému je 10.měsíců a pomohli nám nejlépe.Možná bych večer šla na poslech na pohotovost,že se mu to zhoršilo a uvidíš.Nám dávali po 3hodinách dýchat nějaké dva léky/Ventolín a něco od A /a 3krát denně sme inhalovali.Já vím,je to otrava v nemocnici,ale nám se to táhlo a nic moc nezabíralo a takže zvaž to až nemocnice zabrala.Nyní sme snad konečně v pohodě.Oni ted řádí záněty průdušek a laryngtidy.
tterko, my si to odbyly před 3 týdny. Holka nemohla ani pořádně vydechnout aniž by nezačala kašlat, horečky těsně nad 39 stupňů. Měla tolik hlenů, že spala v sedě, aby ji to nezadusilo, takže pokud je to tak i u vás, nedoporučuji tu cibuli s cukrem, která se dává na zahlenění. Nám zabrala až druhá dávka antibiotik! Celé noci jsem nespala a hlídala ji aby se neudusila, no děs. Vím co asi prožíváte a přeju ať se z toho co nejdříve dostanete
Radka a Betynka
Ahoj, no snad vas dr. vi co dela… A delal testy, jestli je to skutecne na ATB, bronchitidy jsou daleko castejs virovy, na coz ATB nepomuzou, i kdyz se casto predepisujou
My si to odbyli pred 14ti dny v nemocnici, napsala jsem o tom denicek „Nas vypraskany tyden“ …i kdyz to vypada desive, jsem rada, ze jsme tam byli, nez aby jsme s tim zapasili opakovane doma.
Drzim palce, at je brzo dobre!