Co vzít s sebou k moři??

132
20.4.06 23:33

Co vzít s sebou k moři??

Holky prosím potřebovala bych poradit . :oops: Pojedeme s prcíkem v květnu k moři..to znamená s dítětem poprvé. Hodili by se mi tedy všechny vaše tipy a zkušené rady co vzít určo s sebou .Destinací bude asi Řecko. Je mi jasné věci jako strava,pití, krémy. Co ale nevím je:co na sebe pro malou na pláž ,potřebuje koupací plenky,je potřeba si dát při výběru místa na něco spešl pozor? Prostě rady zkušenějších cestovatelek. Myslím, že je to téma velmi aktuální a nebudu sama, kdo vám bude za rady moooc vděčný. Jo, kdyby jste měli tipa přímo na nějaké vypečené místečko…
Moc vám děkuji Sabik :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5137
21.4.06 01:25

Moře

Náš ideál: letecky + all-inclusive

• čepičku s kšiltem a krytým krkem (malej nechtěl nosit sluneční brýle, ale čepici nosil ochotně)
  • vždycky mít svačinu (protivné dítě je často jen hladové)
  • gumové botky, pokud jedete na jinou než písečnou pláž
  • problematická je cesta tam a zpět, často v nočních hodinách → něco na zabavení, rozptýlení špatné (= unavené) nálady + vak / šátek na pospávající dítě
  • polední žár nejlépe prospat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.4.06 07:31

Ahojky,
tak to mě taky zajímá. V září letíme do Turecka a malýmu bude rok a 5 měsíců. Pokud jste některá byla v destinaci Alanya s takhle malým dítkem, ráda bych se dozvěděla jak to probíhalo a co všechno musím mít sebou. Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
21.4.06 08:07

Ahojky Sabiku.
My taky plánujem letní dovču s 11m dcerkou - buď Itálie nebo Ibiza.

Asi bych ještě přibalila malý (ten úplně nejprťavější) nafukovací bazének, ať si má kde hrát na pláži - syn úplně miloval přečvachtávat a přelévat vodu - a takhle jsme se nemuseli bát, že ho smete vlna, navíc byl pod slunečníkem a tak ani nehrozilo spálení.
Určitě jeho nejoblíbenější hračku, nebo něco, na co je dítě zvyklé (světýlko na usínání…apod)
Víc mě nenapadá - snad jen hodně peněz na vodu a plínky :D

V Řecku jsme byli v Parze (je krásná, ale pláž pro děti nic moc) a na KOrfu v Arilles a to moc doporučuju - mělko, písek, pohodička - na můj vkus až příliš klidno, ale s prckem je to tak lepší.
Jinak co se týká Řecka - raději vždy volím apartmán než hotel a rozhodně bez jídla (snídani zvládnete sami, příp. na ni lze taky zajít a pokud si každý den zajdete někam na večeři, máte možnost výběru (jídla i restaurace :) ) a cenově to vyjde nastejno. Hodně lidí bylo s předplacenou polopenzí v Řecku nespokojeno, říkali, že příště radši zvolí náš způsob stravování.
Pa a hezkou dovolenou. Iwa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.4.06 09:08

My chceme letět koncem května do Turecka-Alanya.Šimon bude mít 7 měsíců,s jídlem to bude na pohodu-kojení bez příkrmů kvůli AE.
Zajímalo by mě ,jestli ho budu muset mít celý let na klíně,vzhledem k tomu,že ještě nesedí a sedět nebude si to neumím moc dobře představit…
Já mám celkem strach z toho,že bude třeba moc teplo a navíc nás určitě chytnou zuby :roll: Mám celkem obavu jak to zvládnem,ale na druhou stranu -někdy se začít musí,že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
21.4.06 09:14

ahoj, jestli poletíš s manželem/přítelem, budete mít nejspíš sedačky vedle sebe, takže malej nemusí sedět, ale ležet. Míša už seděla, ale po chvíli usnula, takže ležela nám oběma na klíně a bylo to bez problémů. Jeden z vás si ho připoutá ke svému pásu.
my byli v Řečku-Kréta když bylo malé 13m, no problem, kojila jsem ji, měli jsme HB, večeře švédské stoly, takže tam si i něco zobla-hlavně ovoce, rýži.. a to jsme nebyli v žádném superhotelu, prostě taková střední třída.
All inc. je dobré kvůli nápojům, ale stejně když je člověk u moře to až tak nevyužije.
Poledne jsme také prospali.
Vezli jsme kočárek a krosničku, víc jsme užili krosničku, kočárek spíš jen proto, že když už ho s sebou máme, tak ho vezmeme. Pozor, písek z těch koleček moc nejde dolů!!
Přeji pěknou dovolenou všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
21.4.06 09:29

KaVi,
my jsme letěli v říjnu na Kypr, to byly malému 4 měsíce. Směrem tam jsme měli letadlo nevytížené a proto jsme si u sebe nechali autosedačku a Marek jí měl na třetím sedadle, takže skoro celou cestu byl v ní. Pouze při startu a přistávání jsem ho musela mít na klíně připásaného dalším baby pásem.
Na cestě zpět bylo letadlo narvaný, takže ani třetí sedadlo jsme volné neměli a celou cestu jsem měla Marka na klíně v pololehu a v pohodě. Markovi se tam líbilo, on se rád chová.
Doporučuji tedy vzít si autosedačku do letadla jako příruční zavazadlo, vejde se i nahoru do zavazadlového prostoru. Jinak se vám bude hodit i když si budete půjčovat auto. Nám v autopůjčovně přistavili auto s dětskou sedačkou, která byla na nejstarší děti, naštěstí jsme měli svoje „vajíčko“.
Kočárek si taky vemte ssebou, zdarma jej můžete dovézt až k bráně, kde probíhá boarding. Tam vám ho označí a jdete s ním až k letadlu, kde vám ho složí a uloží do zavazadlového prostoru ke kufrům. Ale pozor na to, jak budou s kočárkem zacházet. Když nám ho přenášeli kyperští autobusáci najatí CK do autobusu (po příletu a při odjezdu z hotelu) tahali ho po zemi jak kus hadru a odřeli mi na předních kolech aretovací zařízení. A přitom stačilo ten kočár otočit a vézt ho po kolech, prostě hlupáci. Na cestě zpět jsem si to už hlídala a musela jsem na ně anglicky řvát, ať to vezmou pořádně.
Přeji krásnou dovolenou! Někteří rodiče si myslí, že dovolená s tak malým prckem jim nedovolí si tu dovču vychutna, my jsme ale měli opačný pocit. Po dlouhé době jsme byli všichni 3 spolu 24-hodin denně. Bylo to fajn.
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.4.06 09:53

Marki ,
ještě mám dotaz ohledně vzletu a přistávání,asi mám Šimonovi dát pít,ne? Kvůli tlaku…
Akorát mám strach,že třeba nebude chtít.Chjo,to jsou teda nervy!
To ani nevíme,jestli nám na pokoj dají postýlku-sice to máme v požadavcích,ale známe to,že :? A taky doufám,že se bude moct jet do jídelny s kočárkem,autosedačka se nám moc tahat nechce,nechce v ní moc být.Ježíííš,asi to moc řeším,sorry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.4.06 09:57

Marki ,
ještě mám dotaz ohledně vzletu a přistávání,asi mám Šimonovi dát pít,ne? Kvůli tlaku…
Akorát mám strach,že třeba nebude chtít.Chjo,to jsou teda nervy!
To ani nevíme,jestli nám na pokoj dají postýlku-sice to máme v požadavcích,ale známe to,že :? A taky doufám,že se bude moct jet do jídelny s kočárkem,autosedačka se nám moc tahat nechce,nechce v ní moc být.Ježíííš,asi to moc řeším,sorry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
21.4.06 10:32

HOlky, a kam letíte v kvetnu?? Bude teplý moře? Já přemýšlela na konci května o kréte, mallorce nebo rhodosu, teplo asi bude, ale bojím se, že na moře to ještě nebude. Máte nekdo dobrou zkušenost s nějakou destinací??? Díky

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.4.06 11:22

Marti,
já byla na rhodosu-přímo v rhodosu a bylo to super. Úžasný lidi, město. 2 druhy moře - středozemní a egejské, bomba. Mohu jen doporučit.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.4.06 20:24

My letíme do Turecka,teplota vzuchu asi 26 stupňů,voda 23 stupňů + -.
Kvůli atopu tam nechcem letět v úplných pařácích,takže voda bude asi studenější,ale bude příjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.4.06 21:33

tak ohledně vzletu a přistání - malá měla v době dovolené do Řecka 14.m. Měla jsem sebou do letadla láhev s čajem ale prostě při startu zrovna nechtěla. A pak musím říct, že jí to dělalo problém a plakala. Na zpáteční cestu jsem teda koupila žvýkací bonbony (prostě nějaké ty gumovky) a pomohlo to. Takže určitě doporučuju.
My jsme měli pobyt s polopenzí a já pro změnu doporučuju. Ze snídaně se dalo vždycky něco i pro ni, večer taky (zelenina, těstoviny…) Jídlo je v Řecku jinak dost drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
27.4.06 10:08

Ahoj,
tak já jsem dostala dobrou radu. Vzít si sebou nějaké botky „do vody“. Okolo bazénu je kluzko a dětem v botičkách to neklouže. A protože nebudou chtít chodit ani po horkém písku, tak ty botičky i na písečnou pláž.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect