Vitamíny pro děti od 2 let

629
22.4.06 21:19

Vitamíny pro děti od 2 let

Maminky máte zkušenosti s vitamíny pro děti, jaké jsou dobré a poznali jste účinky? A také něco na podporu chuti k jídlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
22.4.06 22:20

Ahoj Lajlo :)

Mám čerstvě dvouletou holčičku, jedlík je to odjakživa mizerný (jediné, co by jí jelo, jsou sladkosti všeho druhu :? )
S vitamíny neporadím - snad jen, že přes jaro a léto, když je sezóna ovoce a zeleniny mi to přijde zbytečné - uvažovala bycvh o nich max. přes zimu.
S chutí k jídlu - hodně lítání po venku, a fakt krmit jen v době jídla. Moje Eliška uždibuje celý den, tu kousek rohlíku, za půl hodinky banán, za chvilku něco jiného … a pak samosebou nejí pořádné jídlo.
Takže - dostatek pohybu a pouzu mezi jídly, nic jiného neporadím. (A měla by se ta jídla esteticky a vtipně upravovat, což u nás nefunguje. Eliška má žrádýlko jako z Alcronu …a jen do toho típne. Pak někde vyhrabe oschlé zbytky z minulého dne - a to je panečku mňamka!!

Co mě pomáhalo překonat ty těžké chvilky, kdy moje dítě prostě nechtělo jíst, to byla věta, že Žádné dítě u plného talíře ještě nikdy hlady nezemřelo! :))

Pa,
Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
23.4.06 07:06

Ahoj

tak my používáme multisanostol - multivitamínový přípravek s kalciem - dítkám chutná ale nějaké extra zlepšení nečekám, aspoň vím, že ty jejich vitamíny nějak do nich dostanu:

z letáku: přípravek se používá jako prevence nedostatku vitamínů (dítka od 1roku) v těhotenství, v době kojení, při ztrátě chuti k jídlu, vnímavosti vůči infekcím, při poruchách vývoje a růstu, při stavech vyčerpanosti, oslabeného soustředění a školní únavy, ke zlepšení celkového stavu po prodělané nemoci.

Jinak pak jsou takové žvýkací tablety pro dítka - Mutlitabs

Jinak určitě v lékárně poradí i něco jiného…
Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
23.4.06 10:04

Ahoj Lajlo,nám se nejvíc osvědčil Pikovit.Ale pozor je jich víc druhů.Je v oranžové krabičce.Je jich tam 30 a jsou to takové barevné lentilky.Může se jich 4-5denně.Parádně zabírá i při nechutenství.Ale nevím jestli není pro starší děti.Dělá se i v sirupu a ten je od 1roku.Stojí kolem 60kč.

Dana a 2raubíři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
23.4.06 18:08

Tahle diskuse tu nedávno byla zkus pohledat. My jsme dávali do dvou let multisanostol taky. Od dvou let Multitabs. Ani ten multitabs děsně chutná, musím hlídat, aby mě nepřesvědčila, že dnes ještě neměla :lol: Účinnost nevím, ale je fakt, že letošní zimu jsme přežili bez nemoci 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.4.06 15:06

Ahojky, už jsme vyzkoušeli multisanostol a tabletky multitaps, ale nic mrňouskovi nechutnalo, ani když jsem dala sirup do pití. Nechce žádné ovoce a ani zeleninu, když jím třeba jablko, tak děla hroznou scenu, abych to nejedla. Co nekojím už jsme měli dvakrát rýmu, jednou chrapot. Chystám se do lékárny pro nějaké kapičky na povzbuzení imunity, ale nevím jestli mi něco doporučí. Potřebujem něco bez chuti.Prozatím pijeme bylinkové čaje, nejvíc nám chutná Leros baby kašel, průdušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.9.14 22:46

Obnovuji diskuzi, jaké dáváte vitamíny dětem od dvou let? Půjde do školičky tak přece jen..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.9.14 23:03

@B EL Čerstvé ovoce a zeleninu (nerýpu, opravdu to tak dělám). Většina mulťáků je od 3 let, narvaná umělými sladidly, vitamíny chemického původu, jejich využití v organismu rozhodně ne 100%. Ale na podporu imunity dávám na podzim Multiimun (betaglukany z hlívy ústřičné, nukleotidy z kolostra a vitamín C) - je pro děti od 1 roku a bez konzervantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
21.9.14 23:04

Imunoglukan a Vibovitky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5037
2.3.17 13:49
@lekarnicka28 píše:
@B EL Čerstvé ovoce a zeleninu (nerýpu, opravdu to tak dělám). Většina mulťáků je od 3 let, narvaná umělými sladidly, vitamíny chemického původu, jejich využití v organismu rozhodně ne 100%. Ale na podporu imunity dávám na podzim Multiimun (betaglukany z hlívy ústřičné, nukleotidy z kolostra a vitamín C) - je pro děti od 1 roku a bez konzervantů.

Ono to čerstvé ovoce a zelenina přes zimu taky není kdoví co. Dováží to sem nezralé a pokud se to pěstuje tady, tak bez sluníčka v hrozných podmínkách. Kolik to asi má v sobě vitamínů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.1.18 22:08

Sehnala jsem levné vitamíny asi za 60kč v DMKU dříve jsme brali martánky syrup a staci nam ty dmkovi nic ji nebylo co je berem sice jsou pro trosku starsi ale bere jen jeden za den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.9.22 15:33

Já jsem dnes na netu hledala skoro hodinu něco od 2 let a našla jsem kapky CEBIDA za 198,– a nechala jsem si zjistit od pana lékárníka, že jsou bez příchutí, jen sladké. Což je pro našeho malého skvělé, dávala jsem mu multisanostol a pokaždé mi z toho chudáček olezl jako kdyby měl ekzém :oops: takže tyhle kapky si myslím super pro alergiky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.9.22 15:39

Vitamínové kapky od roku

Ještě chci dodat, že kapky jsou už od roku a dávám tady odkaz aby jste to nemuseli hledat jak já :D https://www.mj-krasazdravi.cz/…tamin-30-ml/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí