Od kdy smrdí lidé starobou?

Anonymní
15.12.12 17:16

Od kdy smrdí lidé starobou?

Omlouvám se že zakládám tohle téma anonymě ale předci jen je to hodně osobní.
Chtěla bych se zeptat od kdy lidé smrdí takovou to " starobinou " jistě víte co tím myslím.
Mojí mámě je 57let. Kouří, moc doma neuklízí ale prase není - záchod má vždy čistý, vanu taky..prostě jen pořád neluxuje a nevytírá. tak 1× týdně. no a poslední dobou to u ní hrozně smrdí :-( ale hrozně :-( až se mi zvedá žaludek. Smrdí tam všechno takovopu tou starobinou… sprchuje se.
nemůže to být třeba náznak nějaké nemoci??
 díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
15.12.12 17:20

Ono to může být i tím, že třeba moc často nevětrá. Kdysi jsem míval sousedku, ženská přes 80 let, ale vždycky upravená, navoněná - a aspoň dvakrát denně větrala (když ne třikrát). Asi se bála toho, co popisuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
15.12.12 17:23

U babičky (61) to začlo tak zatuchle smrdět >< Ona kouří a ted' má novou nevykastrovanou kočku.
Tak jsem jí to řekla a ona si uvědomila, že už si na ten smrádek od kočky a všeho tak zvykla, že to ani nevnímá. Tak jsme pořádně uklidily a je to zase OK :D

Ono je to tím, že člověk postupně ztrácí čich >< a také staří lidé mají sklony k šetřivosti a je jim třeba líto dát peníze za vodu na praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
15.12.12 17:24

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ten nadpis mě rozesmál :mrgreen: :mrgreen: ale odpověď nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
15.12.12 17:26

Tak toto je zvláštní dotaz a asi na něj určitě nějak paušálně nepůjde odpovědět. Znám lidi, kteří i v 70 vypadají na 50 a i jejich styl života a bydlení tomu odpovídají. Kupříkladu naše dětská dr. má už 75 let, ale kam se na ni hrabou třicátnice, ty hravě předčí a to nekecám. Upravené nehty, vlasy, štíhlá, decentně nalíčená, oblečení jak ze žurnálu, jezdí sportovním BMW, fakt dáma s velkým D. A není to žádná póza, je to její osobitost a přirozenost, vypadá i chová se fakt super. Je strašně elegantní a i doma to má jak z katalogu. Znám ale i čtyřicátníky, co o sebe ani domácnost nedbají a nezadali by si s bezdomovci. Takže je to jak u koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
15.12.12 17:29

U mé babičky nedožitých 80let to nikdy cítit nebylo. Jednak milovala čerstvý vzduch a jednak se každou chvíli něčím „pokecala“ takže jsem jí to přepírala a vždycky voněla :) ale tak je pravda, že jsem jí měla v péči a uklízela jsem jí tam tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
15.12.12 17:33

Já bych řekla, že lidi takhle smrdí, když si pořádně nevyperou a neumejou se delší dobu. Mojim rodičům je 64 a 65 let, tchánovcům taky a nic u nich ani oni nesmrdí. Je to prostě tím, když začnou zanedbávat sebe i domácnost. Nemá tam matka spíš nějakou plísen? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
15.12.12 17:37

Nemá cukrovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.12.12 17:37

To je fakt vtipnej dotaz (teda na portálu pro seniory by byl spíš urážlivý). Nemyslím, že to bude věkem, moje babička nebyla cítit starobou za svých 86 let nikdy, přitom určitě vživotě nepoužila antiperspirant, ale prostě se myla 2× denně, chodila čistě oblečená, měla sice jen garsonku, ale pořád někde běhala, nekouřila atd.- prostě to tam nemělo co smrdět.

Pak jsou specifické puchy- kočičina, kouření apod., které ale také se starobou nemají co dělat, jen se mohou třeba zhoršit tím, že „majitel“ těch smradů věkem zleniví či se hůře hýbe, tak zanedbává odstraňování těch smradů.

Já osobně za „starobní“ smrad považuju takový to týden nemyté tělo bez zásahu jakéhokoli deodorantu, třeba jen z nahromaděného přirozeného potu, nebo páchnoucí oblečení, co leželo zasunuté rok zasunuté ve skříni bez přístupu vzduchu. Jinak nevím, co k dotazu dodat
:mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 17:38
@vegous píše:
Nemá cukrovku?

ano má…ale odmítá se léčit… to může souviset?

• Citovat
  • Upravit
619
15.12.12 17:42

Určitě, tchán má taky cukrovku, sice se léčí, ale když mu lítá cukr tak teda taky puší…určitě to bude někde popsaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
15.12.12 17:45

http://www.zivotacukrovka.cz/cukrovka-a-kuze ale může to být samozřejmě něčím jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.12.12 17:56

@Jura007 musím souhlasit, řekla bych, že kdo nevětrá, tak to má doma načichlé jakoby starobou nebojak to napsat..
Protože jde o zatuchlý vzduch a myslím, že je jedno, jeslti je nám 30 či 80, myjem se, ale okna nikdy neotevřem..
Ai bych radila zkusit sem tam vyprat hlavně deky - třeba trpí unikem moči a kde sedí, tak to načichne :oops: a ono se to pak line ten zápach a koupit nějaký ten vonicí sprej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 18:02

@kvaček
ne doma větrá.. na to dohlížím. ale uklíd u ní už nezvládám…mám doma malou holčičku - 2 roky, svoji domácnosti a chodím 5× týdně do práce.
asi to bude ta cukrovka…

• Citovat
  • Upravit
1268
15.12.12 18:04

Zaklad je vetranie-a starsi ludia maju radi teplo-menej vetraju. A oblecenie nekupuju nove-maju ho v skrini aj desiatky rokov-aj z toho je to. No a ked sa aj sprchuju-mozno sa nevladzu vsade dostatocne umyt.
No ak mas na mysli taky ten typicky „smradok“-nie od spiny, tak myslim ze je to aj starsim nabytkom a kobercami a zariadenim celkovo-ked sa v byte 40 rokov nic nezmenilo-je to citit aj keby tam udrziavali poriadok.
Je to podobne ako v starych zamkoch-tie roky tam citit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí