Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky mam problem, nevim co mam delat. Minule utery jsem byla na laparo, kde mi nasli endometriozu a mela jsem jit za tyden na gyndu na vydani stehu a hlavne si domluvit lecbu co a jak. Jenze jsem tam volala a sestra mi rekla ze uz nemaj misto, jedine az pristi ctvrtek. Jenze ted nevim co mam delat pac mi dnes konci antina a nevim, zda mam udelat pauzu nebo brat hned prasek abych MZ nemela. Nevim na cem bych se domluvila s doktorem. Deti chceme mit, nechci se snazit az po nejakem rocnim leceni nebo jak se to rika, nechci na ten umely prechod. Chci se snazit o mimi, a kord kdyz to jeste leci tu debilni nemoc.
Takze ted babo rad
@piggsi zavolej tam znovu, že si přijdeš alespoň pro recept. Neschopenku nemáš? Tu by měli převzít..Jinak v amb. jsme to tak dělali - převzít neschopenku, ev. napsat HA a objednat na stehy (vecpat mezi narvaný kalendář, i když místo nebylo).
Jo, tak na stehy to ve čt stačí - nechávají se cca 10dní a recept by ti dát mohla - je škoda vysazovat a pak znovu po měsíci nasazovat.
Tak do třetice
když to počítám, tak další tbl. budeš nasazovat až příští sobotu, takže klidně pauzu udělej (jedna další MS ničemu nevadí) a ve čt na stehy, poradíš se s dr. a dají ti i ev. léčbu.
Ja jeste jedno plato mam, jen proste nevim zda mam vzit hned, abych nemela MS a nebo mam mit MS, chcem se snazit a ne jit do prechodu umeleho, nevim jak se to jinak leci. Mudr tam je jen st a ct, a zrovna ve ct pry nebyl
Tak pokud chceš děti, tak HA vysadit a co snažit se co nejdřív otěhotnět. Pokud se těhotenství nehodí, tak HA můžeš brát v kuse (3měsíce, poté pauza), ale ne každému to sedí, někomu to cyklus neudrží. Taky záleží, jak velká ložiska jsou. Sama endometriozu mám a otěhotněla jsem docela bez problémů. pokud jsou ložiska menší, tak přechod nejspíš nedoporučí. Takže být tebou se začnu snažit o mimčo a do přechodu bych nešla, dokud bych cca rok nezkoušela otěhotnět nejprve bez léčby.