Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj můžu se zeptat jaké máte zkušenosti se Strepsils… Nebo znáte něáké jiné super věci na bolest v krku?
Nemůžu skoro ani pít jak to bolí
(beru tantumverde v podobě kloktadla)
Díky za odpovědi.
![]()
Jestli tě v krku bolí tak, že nemůžeš ani pít místo do lékárny pro strepsil bych zašla k doktorovi, při takový bolesti málo co pomůže ale pokud nechceš k doktorovi zkus stříkadlo stopangin nebo jodisol
Kloktání slané vody každé dvě až tři hodiny (slaná voda narušuje bakterie v krku), teplé zábaly na krk (např. uvařit brambor ve slupce, ten pak rozmačkat i se slupkou, zabalit do pleny, či utěrky, dát co nejvíce teplé na krk a přes ještě šálu)
Zahřát čerstvou vylisovanou šťávu z jablek s medem a to vypít.
Čaj z květu bezinky- lžíce sušeného květu s 1/4l vroucí vody, nechat 5min. louhovat pít po malých doušcích.
Nechat každou hodinku až dvě rozpustit vzadu na patře přirozený vit. C (250 nebo 500mg v tabletě), takto po dobu apoň 6ti hodin.
Doktor… Jinak mé oblíbené: česnek (cumlat), propolki a zmíněný tantum verde. Plus doping vitamínem c.
Mě pomáhá stopangin a septolete, ale pokud tě až takhle bolí šla bych k dr.Dala by ti antibiotika, může to být angína ![]()
Určitě k doktorovi
jinak mi vždycky zabrali pastilky drill.)
Mě na silnou bolest v krku pomůže jedině Ibalgin. Je to sračka, ale v nouzi nejvyšší je na něj spoleh.
Díky moc… u dr. jsem byla když mi to začínalo a ta říkala že výtěr a pak se uvidí a volala že by to mělo být OK to jsem si do dnešní noci myslela taky ale potom to vypuklo
![]()
@Paoloska píše:
Mě na silnou bolest v krku pomůže jedině Ibalgin. Je to sračka, ale v nouzi nejvyšší je na něj spoleh.
Jé, teď koukám, že jsi těhotná, tak to jsem ti poradila blbost ![]()
@Paoloska píše:
Jé, teď koukám, že jsi těhotná, tak to jsem ti poradila blbost
V pohodě
… ale rozhodně zkusím tu slanou vodu
Tak já na Strepsils nebo Neoangin nedám dopustit, doma vždy nějaký je a jak začne bolet krk, už cucám
většinou do tří dnů je bolest bud skoro pryc nebo výrazně menší.
Jako podporu někdy stříkám sprej Tantum Verde, když je bolest větší.
Strepsil je podle mě předražená Hašlerka. Já nedám dopustit na Vincentku, každý má své placebo. Kloktám, stříkám do nosu, piju, inhaluji.
@Clementine píše:
Tak já na Strepsils nebo Neoangin nedám dopustit, doma vždy nějaký je a jak začne bolet krk, už cucámvětšinou do tří dnů je bolest bud skoro pryc nebo výrazně menší.
Jako podporu někdy stříkám sprej Tantum Verde, když je bolest větší.
Uvidíme co manžel z města přiveze ale řikala jsem mu at se poradí a kdyby nevěděl at ten strepsils vezme protože jsem ho zrovna viděla v reklamě ![]()
Jo slanou vodu jsem si ted byla udělat a trošku cítím že je to mírnější… budu určitě pokračovat ![]()
Ježiš ty si těhotná tak to sem ti poradila blbě i já…hele já měla angínu akorát minulý týden…jsem taky těhotná a doktorka říkala, že mi dá radši penicilínový atb než abych polykala nebo stříkala nějaký srajdy to se totiž v těhotenství nesmí…jediný co tak septisan ale ten jek ničemu…