Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s těma antidepresivama? Beru 14 dní a začala jsem trpět nechutenstvím, nespavosti. Vysadit nebo ještě vyčkat?
Tak sice neberu tento druh antidepresiv, ale u všech to bude stejné…v prvních týdnech se může stav zhoršit, ale pak mi mělo nastat výrazné zlepšení…takže za mě určitě počkat, 14 dní je ještě dost brzy
No jsou to už má třetí AD v pořadí, první dvě mi vůbec nesedli, tyhle mi sedli hned od začátku, zhruba po týdnu jsem cítila úlevu
Už mně ničí ta nespavost a hlavně to nechutenství. Dřív jsem vymétala špajz a te pomyslím na jídlo a zvedá se mi žaludek
. A spím tak jen tři hoďky za noc.
Zkus to probrat s doktorkou, mě nespavost taky trápila a doktorka mi na noc předepsala xanax, po kterém jsem usnula jak mimino, po čase jsem xanax přestala brát úplně…jak říká moje dr. je to běh na dlouhou trať…přeji ať je brzy lépe ![]()
No moje též třetí, první Zoloft a pak Paroxetin. U Apo citalu jsem najížděla postupně, nejdřív pár dnu po čtvtce, pak po půlce a teď tři dny celá tabletka.
Je to ještě moc krátká doba…já třeba na ty své poslední najela hned na celou tabletku, ale tak tři čtyři dny mi bylo dost divně, pak nastal zlom a od té doby je všechno dobré
Márinko, díky. Zkusím ještě vydržet a zavolám dr, dnes neordinuje. Nechce se mi zase zkoušet jiné, než zas začnou učinkovat.
Ahojky taky beru AD už druhé a snad už to bude dobré. Zezačátku sem brala CIPRALEX a ten mi vubec nesedl a ted ZOLOFT druhý měsíc a musim říct že je to o ničem jiném. Ale také mě bylo zle, žaludek jak na vodě. zhubla sem 6kg. Vubec sem nechtěla jíst a cítila sem se jako po flámu takovej stav ![]()
Mikoy, tak já jsem brala Zoloft, nejdřív jsem začínala čtvrtkou asi dva týdny a jakmile jsem užila půlku tablety, tak v noci pak se projevila dušnost, neklid což ještě přetrvávalo dva dny i po vysazení. APO cital beru už skoro měsíc, jenže vždy když jsem najela na celou tabletu bylo mi hůře, takže mi snížili na půlku a teď opět dva dny jsem an celé a zase jsem na tom hůř. Už mně to nebaví, musím nějak existovat a starat se o děti.
Děvčata, chci se vás ještě zeptat, AD berete na depresi a úzkost? Já jsem začala mít zdravotní problémy, typu že se mi projevila alergie na mléko, celiakie, problémy s močový měchýřem a pal přišly další zdravotní problémy a vyšetření dopadly vždy dobře, takže neuroložka rozhodla, žeby to mohlo být psychického rázu a bylo by dobré brát nějaké AD, s čím jsem nakonec souhlasila, jelikož na bolesti jsem začala reagovat vždy úzkosti a poklesem nálady.
@Andrejka1 já sem na tom byla podobně jako ty. Začalo to že mi mravenčilo v těle a na hlavě..byla sem vždycky s toho nervozní a také bez nálady. Byla sem na neurologii a závěr vše v pořádku. Mohl za to stres, nervy. Takže nasazena AD CIPRALEX. Brala sem jen pul tablety měsíc a moc mmi nesedl, spíše se mi přihoršilo. No a ted beru zoloft celou tabletu přes měsíc a je fakt že dneska mi je nějak divně…asi proto že pořád řesim jednu osobní záležitost
Mám dvě malé děti..no říkám s snad jednou bude dobře ![]()