Bojím se začít užívat antidepresiva

Anonymní
11.12.12 21:40

Bojím se začít užívat antidepresiva

Ahojky,
Dr. mi předepsal AD na úzkosti, kterými trpím každý den, několik hodin v kuse. Jenže problém je v tom, že já se bojím si vzít ten první prášek, neboť mají hodně nežádoucích účinků. :? a než pořádně zaberou, trvá to tak 4 týdny. :,( každý večer si říkám, že ráno si to určitě vezmu, ale vždy ten prášek vrátím zase do krabičky zpět. Ach jo, jsem zoufalá… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
11.12.12 21:42

Co si říct, že už jsi mohla mít několik dní z těch čtyř týdnů za sebou? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
11.12.12 21:43

Každý prášek má nežádoucí účinky. Ale jsou možné. Většinou je to ok, nebo si za pár dní to tělo zvykne. Lepší, než se trápit depresema a úzkostma. Kdyby ti moc neseděly, tak ti je dr může změnit :palec: Když to nezkusíš, nepoznáš

Příspěvek upraven 11.12.12 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.12 21:43

@Ukulina

No, právě. :think:

• Citovat
  • Upravit
5473
11.12.12 21:49

Tak to máš novou úzkost- z antidepresiv! To je totální kravina, všechny prášky mají nežádoucí účinky, přečti si příbalový leták Paralenu, musí se tam napsat všechny možné, z nichž většina se vyskytuje minimálně. Dnešní AD už nejsou dávno takové dryáky, jako dřív, a možné nežádoucí účinky bývají přechodné na začátku, než si sednou. A hlavně, jak bylo napsáno, už jsi mohla mít začátek za sebou a být v pohodě, tak se pochlap (ke zmírnění počátečních příznaků se někdy doporučují užívat večer, že ty příznaky zaspíš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.12.12 21:57

Až překonáš ty první dny, tak to bude v pohodě. Pro zmírnění nežádoucích účinků se domluv s doktorem, že bys začala užívat malé dávky. Třeba jen čvrtku tablety a postupně bys zvyšovala dávku. Já užívala antipsychotika a takhle jsem to hravě zvládla. Hlavně tomu doktorovi věř. On ví, co dělá a proč to dělá. A nemůže ti s tím začátkem někdo pomoct?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.12 21:57

Beru AD už podruhe a už bych je nedala za žádnou cenu. Zbavila jsem se depresí, jsem celkově klidnější a život je o moc lepší. Neboj se je brát, není ani až tak pravda, že zaberou po 4 týdnech, každé tělo reaguje jinak a je dost možné, že ti zaberou mnohem dřív. Co ti mudra předepsala? Jo a taky je beru na noc, akorát prý některá AD nejsou vhodná, bo můžeš špatně spát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.12 22:01

Dr. mi předepsal Asentru - 50. já už bych právě chtěla, aby mi bylo dobře, protože tyhle stavy, co začívám jsou hrůza. :? v létě to nějak šlo, ale jak začal podzim, zima je to strašný. ke všemu jsem na MD a víc na to myslím. :,( bohužel, nevím, jak by mi mohl někdo pomoci. :roll: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
664
11.12.12 22:05

Přidávám se k holkám a doporučuji začít léky brát. Před MD jsem pracovala jako terapeut, a tak mám s vlastně s antidepresivy bohaté zkušenosti. Obvykle se hladina vytvoří do třech týdnů. Pokud máš velký strach z neznámého a ten ti brání začít je užívat, domluvila bych se s lékařem a nechala si předepsat něco do té doby, než zaberou. Prostě něco s krátkým poločasem rozpadu. Často se to tak dělá. Jinak vedlejších příznaků bych se až tolik nebála. Každé léky je mají, ale není to tak tragické a obvykle jsou dobře snášeny. A pokud ne, dají se přece vyměnit :-) Nebo máš strach z něčeho jiného, než jsou vedlejší účinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.12.12 22:06

Třeba partner, že by si s tebou prostě ráno sedl ke snídani a dělal ti prostě podporu, když budeš brát tabletku.

• Citovat
  • Upravit
1449
11.12.12 22:08

To je zvlastni, a pritom se vsude pise jak jsou AD v podstate placebo. Zkus cvicit, hodne studii dokazuje blahodarny vliv cviceni na deprese a uzkost. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
11.12.12 22:09

Já nechtěla brát AD, protože jsem si myslela, že zě mě udělají otupělýho blba! :oops: škoda, že jsem je nezačala brát dřív, ušetřila bych tolik zbytečně protrpěných dní a nocí! mě prášky zabraly po 10ti dnech - ale opravdu velký obrat k lepšímu a neměla jsem žádný z vedlejších účinků…prostě jsem měla dobře vybraný AD!

šup tam s tou tabletkou a vzhůru k lepším dnům!! stojí to za to!! :hug: :palec: držim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.12 22:09

Já už se ted bojím snad všeho. :,( Nejvíc toho, aby se mi něco nestalo, ted zase ty AD. :,(

• Citovat
  • Upravit
664
11.12.12 22:11

@Muna Placebo určitě nejsou, stačí se podívat do složení :-) Cvičení je sice dobrá věc, ale tak pro někoho, kdo má blbou náladu nebo je už stabilizovaný. V akutní atace deprese není člověk schopen nic, natož cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
11.12.12 22:12
@Anonymní píše:
Já už se ted bojím snad všeho. :,( Nejvíc toho, aby se mi něco nestalo, ted zase ty AD. :,(

Jo, a ví tohle doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast