Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co si říct, že už jsi mohla mít několik dní z těch čtyř týdnů za sebou? ![]()
Každý prášek má nežádoucí účinky. Ale jsou možné. Většinou je to ok, nebo si za pár dní to tělo zvykne. Lepší, než se trápit depresema a úzkostma. Kdyby ti moc neseděly, tak ti je dr může změnit
Když to nezkusíš, nepoznáš
Příspěvek upraven 11.12.12 v 21:44
Tak to máš novou úzkost- z antidepresiv! To je totální kravina, všechny prášky mají nežádoucí účinky, přečti si příbalový leták Paralenu, musí se tam napsat všechny možné, z nichž většina se vyskytuje minimálně. Dnešní AD už nejsou dávno takové dryáky, jako dřív, a možné nežádoucí účinky bývají přechodné na začátku, než si sednou. A hlavně, jak bylo napsáno, už jsi mohla mít začátek za sebou a být v pohodě, tak se pochlap (ke zmírnění počátečních příznaků se někdy doporučují užívat večer, že ty příznaky zaspíš).
Až překonáš ty první dny, tak to bude v pohodě. Pro zmírnění nežádoucích účinků se domluv s doktorem, že bys začala užívat malé dávky. Třeba jen čvrtku tablety a postupně bys zvyšovala dávku. Já užívala antipsychotika a takhle jsem to hravě zvládla. Hlavně tomu doktorovi věř. On ví, co dělá a proč to dělá. A nemůže ti s tím začátkem někdo pomoct?
Beru AD už podruhe a už bych je nedala za žádnou cenu. Zbavila jsem se depresí, jsem celkově klidnější a život je o moc lepší. Neboj se je brát, není ani až tak pravda, že zaberou po 4 týdnech, každé tělo reaguje jinak a je dost možné, že ti zaberou mnohem dřív. Co ti mudra předepsala? Jo a taky je beru na noc, akorát prý některá AD nejsou vhodná, bo můžeš špatně spát.
Dr. mi předepsal Asentru - 50. já už bych právě chtěla, aby mi bylo dobře, protože tyhle stavy, co začívám jsou hrůza.
v létě to nějak šlo, ale jak začal podzim, zima je to strašný. ke všemu jsem na MD a víc na to myslím.
bohužel, nevím, jak by mi mohl někdo pomoci.
Zakl.
Přidávám se k holkám a doporučuji začít léky brát. Před MD jsem pracovala jako terapeut, a tak mám s vlastně s antidepresivy bohaté zkušenosti. Obvykle se hladina vytvoří do třech týdnů. Pokud máš velký strach z neznámého a ten ti brání začít je užívat, domluvila bych se s lékařem a nechala si předepsat něco do té doby, než zaberou. Prostě něco s krátkým poločasem rozpadu. Často se to tak dělá. Jinak vedlejších příznaků bych se až tolik nebála. Každé léky je mají, ale není to tak tragické a obvykle jsou dobře snášeny. A pokud ne, dají se přece vyměnit
Nebo máš strach z něčeho jiného, než jsou vedlejší účinky?
Třeba partner, že by si s tebou prostě ráno sedl ke snídani a dělal ti prostě podporu, když budeš brát tabletku.
To je zvlastni, a pritom se vsude pise jak jsou AD v podstate placebo. Zkus cvicit, hodne studii dokazuje blahodarny vliv cviceni na deprese a uzkost. Drzim palce ![]()
Já nechtěla brát AD, protože jsem si myslela, že zě mě udělají otupělýho blba!
škoda, že jsem je nezačala brát dřív, ušetřila bych tolik zbytečně protrpěných dní a nocí! mě prášky zabraly po 10ti dnech - ale opravdu velký obrat k lepšímu a neměla jsem žádný z vedlejších účinků…prostě jsem měla dobře vybraný AD!
šup tam s tou tabletkou a vzhůru k lepším dnům!! stojí to za to!!
držim palce!!
Já už se ted bojím snad všeho.
Nejvíc toho, aby se mi něco nestalo, ted zase ty AD. ![]()
@Muna Placebo určitě nejsou, stačí se podívat do složení
Cvičení je sice dobrá věc, ale tak pro někoho, kdo má blbou náladu nebo je už stabilizovaný. V akutní atace deprese není člověk schopen nic, natož cvičit.
@Anonymní píše:
Já už se ted bojím snad všeho.Nejvíc toho, aby se mi něco nestalo, ted zase ty AD.
Jo, a ví tohle doktor?
Ahojky,
a než pořádně zaberou, trvá to tak 4 týdny.
každý večer si říkám, že ráno si to určitě vezmu, ale vždy ten prášek vrátím zase do krabičky zpět. Ach jo, jsem zoufalá… 
Dr. mi předepsal AD na úzkosti, kterými trpím každý den, několik hodin v kuse. Jenže problém je v tom, že já se bojím si vzít ten první prášek, neboť mají hodně nežádoucích účinků.