Úzkost po IVF

3106
13.12.12 10:33

Úzkost po IVF

Ahoj, potřebovala bych poradit, protože už jsem zoufalá. Jsem po 2 ZT, takže možná je ten strach ovlivněn tím. Ale trápilo mě to i v prvních 2 těhotenstvích. Mám tyto příznaky: nespavost, stres mi jakoby „projíždí“ celým tělem (přijde mi, že nejvíce podbřiškem- že by dělohou :nevim: ) a to jak při vyzvánění telefonu nebo když mě osloví někdo když to nečekám, zkrátka pořád jsem taková napnutá, rozechvělá, že slyším svůj tlukot srdce v uších, ale hlavně ten rozechvělý podbřišek. Nevím, jak lépe to popsat. Je to úzkost? Zažil jste to někdo? Nebo si mám rovnou objednat lůžko v Bohnicích? A to mi ještě test neukázal ani //, takže pak se to určitě zase vygraduje. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
13.12.12 10:51

Jo, to bude úzkost. to jsi měla i u prvního těhotenství? jsi připravená na těhotenství nebo máš nějaké pochybnosti? zkus se zamyslet. jestli to bylo i u prvního těhotenství, kdy jsi ještě nezažila ZT, tak bych to přisuzovala tomu, že na dítě nejsi nějak podvědomě připravená a tělo ti to dává takhle najevo… možná dítě chceš, ale jsou tam skryté strachy…

• Citovat
  • Upravit
3106
13.12.12 11:08

@Verun83 Mam za sebou jen ty 2, ktera skoncila zt. Obe byla strasna. Pri prvnim tehotenstvi mi hned zezacatku rekli, ze to vypada blbe, a ze bude lepsi rovnou revize, to byl 5.tt. Takze plac- kazdy tyden KO az do 10.tt a skoncilo to vazne revizi. Podruhe se nastartoval asi strach hned. Pak bylo videt :srdce:, tak jsem se uklidnila, ale zase me hnali kazdy tyden na ko a postupne plasili, ze jsme pomalejsi a zase zt. Cely noci jsem se klepala z nervu a nespala. Tehotenstvi je vymodlene. Ted jsem byla na IVF a jeste nejsem ani tehotna a uz zase to prozivam. Vubec nevim co s tim :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
13.12.12 11:15

@smiley1 já brala na úzkost homeopatika. bylo mi po nich dobře, pomohly mi. chce to ale dobrýho homeopata, možná zkusit i např. EFT terapii - ta mě zbavila taky vnitřního strachu…
přirozeně to nejde? úplně si dokážu představit ten stres kolem toho všeho, snažili jsme se 16 měsíců a já odmítala jít do umělého, právě kvůli tomuhle.
nevím kolik ti je let, jak hodně tě tlačí čas, nebo jak dlouho se snažíte. chápu, že čím dýl to trvá, tím člověk víc chce… ale co si dát prostě oraz? začít chodit cvičit, sem tam masáž, kosmetika, co nějaký detox - ten pomohl mě. 3 měsíce jsem brala výrobky od Energy, které mi paní vytestovala…
prostě na chvilku vypnout, aby se tělo i mysl zklidnila. jet někam na dovolenou…

• Citovat
  • Upravit
3106
13.12.12 11:21

@Verun83 Do IVF jsme šli kvuli spatne morfologii spermii, ktera mohla by jednou z pricin tech potratu. Jinak jsem vzdy otehotnela prirozene, sice ne hned, ale treba po 9 mesících se zadařilo. Takže ivf nam bylo doporucene. Jinak pred tim jsem uz byla v uplne pohode, ale jak se asi bojim, ze znova potratim, tak proste plasim a nevim co s tim. Cetla jsem tady o pripravku sedatif pc. Asi ho zkusim, a snad mi zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
13.12.12 11:22

Ale vygooglila jsem tu EFT terapii a vypada to zajmave. Treba by mi to pomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
13.12.12 11:25

Ještě mi bylo fajn po výrobku CEDOF od podhorný, zklidnila jsem se. zkus se taky podívat na net.
jo určitě tam je ten strach z potratů. přítel bere nějaký vitamíny na to sperma?

• Citovat
  • Upravit
Verun83
13.12.12 11:27

Jinak mě ta EFT terapie pomohla hned po prvním sezení, vícekrát jsem tam nebyla. pokud jsi z prahy, můžu ti doporučit paní u které jsem byla…

• Citovat
  • Upravit
3106
13.12.12 12:22

@Verun83 To by jsi byla hodná. Pošleš mi tedy ten kontakt? Zkusila bych to. Jinak přítel vitamíny bere, ale nemá to moc velký vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.25 13:14

@smiley1
Ahoj, mohu se prisim zepatat, jak to to nakonec dopadlo? Prozivam uplne stejne pocity. Asi i tim ze uz je to po nekolikate. S manzelem si miminko strasne prejeme. :srdce:
Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast