Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holčiny,
mohly byste mi prosím poslat odkaz na tu černou postýlku odkud prcek nevypadne ![]()
Koukala jsem na ikeu, výběr dětských postýlek, ale nic takovýho tam nevidím - jsem úžasná ![]()
Dík moc
Nenicka
Aha holky ona je v tom katalogu v bílé a je rozložená, takže když je na tom nejkratším stupni tak jsou ty bočnice téměř u sebe.
http://www.ikea.com/…oductDisplay?…
http://www.ikea.com/…42230_S3.jpg
tak dakujem za Vase postrehy
Kacula, Tebe aj za fotecky.
Ja sa tych padov velmi nebojim, to urcite prezije
, hlavne ked bude pri posteli koberec.
Skor ma desi to, ze nebude chciet spat sama, teda zaspavat sama. Je to pre mna dost dolezite
.
Tak fakt neviem, ci uz do toho ist, ci este pockat ![]()
Nechcem aby potom prislo vsetko naraz. Nova postielka, novy surodenec, novy rezim…
Este otazka pre Hannu.
Pises ze Hanicka pekne spinka celu noc, no ako to mate so zaspavanim? Mate nejaky ritual
Alebo zaspinka sama?
Dik
Naše malá spí ve velké od včera. Zvolila si to sama, má v pokojíčku 2 velké postele už od stěhování. No já tedy měla jinou představu, ale když to bude fungovat, proč ne. K posteli jsme pro jistotu přirazili tu dětskou podélně a na konec pěnovou puzzlu. Takže máme za sebou zatím dvě spaní. Usíná sama.
pro Sanynku, myslim, ze holky myslely postylku SNIGLAR za 899,– a matraci SULTAN BLUNDA 160×70cm za 600,– - oboji najdes v sekci Detska Ikea - Detske postele a Matrace.
ahoj
Jak napsala Sarach, myslela jsem přesne tuto postylku celkem za 1500,–Kč. Myslím si, že pořizovací náklady jsou tak akorát jako „mezistupeň“ před velkou postelí je to fajn. A jednou až další prcek vyroste z malé postýlky, pak Hanička poputuje do velké postýlky a tato se uvolní pro brášku nebo sestřičku.
Ayrin - taky jsme měli strach jak to Hanička zvládne, začali jsme raději hned, jak jsme zjistili, že čekáme další miminko a mile nás překvapila, že to zvládla hned napoprvé a už 3 týdny spí celou noc sama ve svém pokojíčku. A večerní uspávání probíhá asi takhle: Hanička se rozloučí se se všemi hračkami (toto je asi nejdelší fáze, všem musí dát pusinku na dobrou noc a pohladit je
), pak si vleze do postýlky a přikryje se, zavolá BLIK, zhasneme světlo, dostane láhev se Sunarem a jen co ji dopije, otočí se na bok a spinká. Občas, když je moc rozdivočená, tak jsou trochu problémy, ale spíše dodržujeme tento rituál a velice se nám to osvědčilo. A postýlky je pěkěn nízká, takže dolů pěkně sama „vycouvá“.
Držím palce!
Hanka
Holky,
ked sa Vam deticky rano zobudia, tak pricestuju
za Vami do postele, alebo mate niekto aj taky zazrak ktory po prebudeni ostane v postielke?
Ayrin,
Hanička se rano probudí a zůstane sedět na postýlce a volá MAMI MAM. Máme otevřené dveře do ložnice i do pokojíčku a tak ji slyším a jdu si pro ni! Někdy mi ukáže, ať si ještě lehnu vedle ní a usne a někdy je plná energie a hned si musíme hrát:
Přeji mnoho štěstí, jak je staré tvoje dítko?
Hanka
Noemi ma 14 mesicu aj par dni.
My teda tento vikend kupime detsku postel i Ikei. Som zvedava ako zvladneme ten prechod
, no nad fajn.
Kupime bud tu Sniglar, alebo este rozmyslam o tejto http://www.ikea.com/…oductDisplay?… a otocit ju tak aby ta doska zboku bola zatial do vonkajsej strany. Hmm ![]()
Snad to nie az taky blby napad. Akurat ze ked sa zobudi a postavi sa tak prepadne, no snad sa nauci zeschadzat bude z tej uzkejstrany postele.
Ohodnoti niekto moj napad ![]()
Ahojka,
u nás by to možná mělo být už taky aktuální téma - výměna postýlky(malá bude mít 2 roky), ale necháváme ještě malou postýlku hlavně pro naše pohodlí
. Vím, že když ji dám do postýlky, tak nemůže vylést, šmejdit,… ![]()
Jinak známí, hlavně to spadnutí z postele, řešili tak, že do začátku spala malá na matraci na zemi (pokud máte doma teplo) a až tuším ve třech letech ji pořídili postýlku a přechod byl prý úplně v pohodě a bez pádů
. Já si stejně myslím, že stačí postýlku obložit třeba druhou matrací nebo polštáři a tím pádem se nemůže nic stát
.
Ta matrace na zemi byla úplně skvělá i během dne na různé dovádění
.
Ahojka
P.
Ayrin,
tu postýlku s té Ikei, co jsi připojila ten odkaz bych zavrhla, protože pokud se ti malá v noci stěhuje, tak může taky doputovat buď nahoru nebo dolů a je na zemi raz dva.
Zatím pa.
P.
Ahoj ,taky zvažujeme přesun z postýlky do postele.Asi taky koupíme tu Sniglar z Ikey.Myslím,že se bude hodit i pro budoucího sourozence,když budou spát ještě společně v jednom pokoji(kvůli úspoře místa)
Jen by mě zajímaly vaše zkušenosti s tím,do kolika let může dítě v této kratší posteli pohodlně spát.
Díky