Od porodu neustálé potíže

963
30.3.12 21:08

od porodu neustálé potíže

Ahojky všem,

mám doma téměř 18-ti měsíční dcerku, narodila se císařským řezem, hojení rány probíhalo v pořádku. Jenže od porodu mě trápí neustálé potíže a bolístky. PO šestinedělí jsem od gyndaře dostala antikoncepci Yadin(brala jsem ji již před těhu), nekojila jsem, tak to šlo. Jenže od prvního dobraného platíčka mě trápil každý měsíc při menstruaci průjem, bolesti břicha, to ustalo a začalo mě bolet dost v podbříšku před menses, po menses, vlastně mě tak bolí půl cyklu. Je to dost nepříjemný tlak na stydkou kost, jde mi to až do kříže, je to otravný, nepříjemný, akorát mě to vždy rozladí. Každý měsíc při menses mám první 2 dny i děsný bolesti do konečníku. Nikdy jsem nic takového neměla, až po porodu. Nejhorší je, že jse z toho neustále rozladěná aprotivná, loňskou cytologii jsem měla ok, letos mě to čeká za dva měsíce. Stejně tak jako termín gyndy- dřív pan doktor nemá volno a kdzž jsem to řešila v průběhu uplynulého roku a půl, nikdy se k tomu nijak nevyjádřil. Moji dr. napadl zánět močových cest, ale vše mám v pořádku. Tak si říkám, jestli to není po tom císaři. Houbelec tomu rozumím, tak jsem se chtěla zeptat Vás na zkušenosti, případné potíže a jak to řešit. Také mi přijde, že jsem od porodu neustále rozhozená, jak když jsem byla těhu a lítaly mi hormony sem tam… Chudák manžel to pak odnáší. Už mi to samotné leze na nervy.

předem moc děkuji za všemi odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
872
30.3.12 21:19

já měla před těhotenstvím VELKÉ křeče při menzes - jak popisuješ, a trochu pomáhala antikoncepce.
po porodu (také císař) bolesti sice ustaly (teda v porovnání s tím,co bylo), ale zase premenstruační syndrom téměř týden trvající takového kalibru, že to nemůžu rozdýchat - hormony pracují jako divé a já jsem regulerně agresivní psychopat! :evil: Antikoncepci nemůžu žádnou - kynu po všech jako těsto na knedle, takže mi nakonec poradila bylinkářka extrakt z jeřábu a namíchala nějaké byliny - musím zaklepat, částečně zabírá, jak na bolest, tak na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.3.12 21:20

Tlak na konecnik by nemel byt 8o jak dlouho jsi po porodu? Ja musela na revizi kvuli tlaku na konecnik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
30.3.12 21:20

ja bych řekla že to bude ten močák :think: ja totiž měla bolení v kříži a v podbříšku a na vaječnícich po porodu. Anebo jestli nemaš nejake problémy ze stř :think: vama to sem měla zanet a taky mě bolelo cele břicho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.3.12 21:21

Jo uz jsem si to precetla:) :think: tak to nevim, myslim ze zanet by to mohl byt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
30.3.12 21:25

Ja rodila normalne a od porodu mivam pri menses hrozny bolesti celyho spodku. Kdesi jsem nasla, ze se to nekdy stava a muze trvat par let od porodu a je to proste od hormonu. Kazdopadne ale kamaradka mi poradila trezalku, tak jsem ji dvakrat trikrat uz zkousela a funguje. Bolesti jsou, ale o dost mirnejsi. Tak ji zkus. Ja popijim caj, dam tak tri ctyri hrnky za den.

Ale ted me napada, ze prej muze mirne snizovat ucinek hormonalni antikoncepce a taky nekterych leku. Tak se mozna porad v lekarne.

• Citovat
  • Upravit
963
30.3.12 21:26

no, o střevech nic nevím, je ale pravda, že po porodu trpím šíleným nadýmáním. Po pordu jsem 18 měsíců, téměř. No, tlak na konečník mám jen při menses, a to při silném krvácení(tak 2 dny a nepořád, jen třeba 5× za den). Te´d jse lítala po vyšetření s břichem - krev na slinivku, ledviny, jáítra, apod., UZ břicha, rentgen břicha a nakonec gastro, protože jse měla trávicí obtíže, přišli mi an reflux, ten prý vysvětluje i to nadýmání. Ale ten podbříšek mě hrozně štve. Teď už to mám od menstruace i po jejím skončení, celkem týden, div semi nekroutí prsty na nohou jak je to protivný. A dr. to nřeší, nebo mě snad ani nevnímá. Prostě ta stydká kost tlačí jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
30.3.12 21:26

Napadla mě ještě cysta - to občas doktoři přehlédnou :roll: Jinak bych určitě vyzkoušela změnu antiko, já jsem měla při braní ha obrovsé bolesti žaludku a vyřešilo se to až antikoncepčními náplastmi. Teď po porodu mám tělísko a spokojenost :mavam:

Příspěvek upraven 30.03.12 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
30.3.12 21:27

Podle Tvěho popisu bych ještě změnila dr - gyndaře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
30.3.12 21:30
@Fen-fire píše:
Napadla mě ještě cysta - to občas doktoři přehlédnou :roll: Jinak bych určitě vyzkoušela změnu antiko, já jsem měla při braní ha obrovsé bolesti žaludku a vyřešilo se to až antikoncepčními náplastěmi. Teď po porodu mám tělísko a spokojenost :mavam:

No, antikoncepce mě taky napadla, jenže to můžu vyřešit až při návštěvě, a to je až v květnu :-( Jinak gyndař byl vždy fajn, asi nejlepší u nás ve městě, péče v těhu na jedničku, jenže k tomuhle je přístup trošku laxní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
30.3.12 21:39

Co takhle antikoncepci proste vysadit a chranit se ty dva mesice jinak? Aspon relativne rychle uvidis, jestli to ma co delat s tim.

• Citovat
  • Upravit
963
30.3.12 21:57
@kockodanka píše:
Co takhle antikoncepci proste vysadit a chranit se ty dva mesice jinak? Aspon relativne rychle uvidis, jestli to ma co delat s tim.

No, přemýšlela jsem o tom, ale nevím jak mužíčkovi vysvětlit, že si 2 měsíce nevrzne, protože mám nesnášenlivost latexu - kondom se pro mě peklo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.3.12 22:00

moc neporadím, ale teď jsem narazila na přípravek Femigard, má to harmonizovat ženský cyklus, premenstruační syndrom, rozpouštět cysty. Třeba by to zabralo, zkus pohledat :nevim: . Vyvinul to gynekolog z ženských Františkových lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
30.3.12 22:35
@luciashek píše:
No, přemýšlela jsem o tom, ale nevím jak mužíčkovi vysvětlit, že si 2 měsíce nevrzne, protože mám nesnášenlivost latexu - kondom se pro mě peklo :-D

Jestli se te bolesti chces zbavit a prijit na to od ceho to je, tak se holt bude muset manzel na par dni obetovat…je to i v jeho zajmu, budes na nej pak milejsi ;) vrznout si preci muzete, akorat to holt „hodi“ nekam jinam no :) :oops: nebo jsou ruzne kremy ci globule jako antikoncepce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
30.3.12 23:14
@luciashek píše:
No, přemýšlela jsem o tom, ale nevím jak mužíčkovi vysvětlit, že si 2 měsíce nevrzne, protože mám nesnášenlivost latexu - kondom se pro mě peklo :-D

Luci zkuste Pharmatex - antikoncepční gel nebo globule, hodně si to holky chválí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí