Žádanka na krev

784
30.3.12 00:01

žádanka na krev

Prosím Vás dostala jsem žádanku na krev, ale nikde jsem nenašla na netu nějaké vystvětlivky…Jsem srab jít na krev a chci vědět co mi budou zkoumat :D Vím jen že štítnou žlázu ale v tom papíře je vypsaných tolik věcí že jen štítná žláza to nebude. Tady jsou: Kreatinin, Kyselina močová, Na, K, Cl, Ca, ALT, AST, GGT, Cholesterol(to vím) Triacylglycin, CB, Glukóza(asi cukrovka), RF(latex) tož to nevím, TSH, CHem+sed., sedimetace(moč) a KO
No a já já jsem úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.3.12 00:13

Kyselina močová způsobuje dnu, když je jí moc a usazuje se, Na, K, Cl, Ca - to bude hladina těchto chemických prvků v krvi (minerály), glukoza bude aktuální hladina cukru v krvi, předpokládám, že jdeš na lačno.
Teď už googlím, GGT má co dělat s játry, TSH by měla být ta štítka, ALT a AST taky cosi s játry, RF možná revmatoidní faktor.
Tak snad napíše někdo, kdo se v tom víc vyzná :lol:
Předpokládám, že máš nějaké ne úplně specifické problémy, tak chtějí vyloučit co nejvíc variant. Na krev se neboj, jestli omdlíváš, tak to předem řekni, oni si tě položí, mě taky jeden čas museli brát krev v leže, abych sebou nešvihla a pak mě klidně ještě nechali ležet a byli všichni milý, pro ně lepší než aby mě museli křísit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
30.3.12 00:38

Ahoj
KO je krevní obraz
Sedimentace je zjišťování rychlosti poklesu červ. krvinek.Vyšší rychlost je u zánětů.
K chem+sed patří moč.Je to chemické vyšetření moče + močového sedimentu.
TSH-thyreostimulační hormon- je hormon štítné žlázy.
Glukoza je hladina cukru v krvi
CB je celková bílkovina
GGT je gama glutamyl transferáza-zjišťuje onemocnění jater
Kreatinin a kys. močová-k posouzení funkce ledvin
ALT a AST-k posouzení funkce jater
RF je revmatoidní faktor-vyšetřuje se při podezření na autoimunitní onemocnění a při podezření na revmatoidní artritidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
30.3.12 08:56

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.8.24 20:37

Jak dlouho platí elektronická zadanka na krev? Díky