Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,mám takový problém.
Jsem příšerně bledá v obličeji a vůbec má barva kůže je taková že bych mohla být ředitelkou vápenky. Dost mě to trápí
pokaždé když někam přijdu tak se mě ptají zda mi není špatně,už mě to hrozně unavuje
Dělali mi krevní testy,ale dle Mudr mám výstavní krevní obraz,dostatek železa prostě vše jak má být. Už nevím co mam dělat abych byla aspoň malinko tmavší,chodila bych na solárko,ale bydlím v malém městečku kde není a musela bych dojíždět 11 km několikrát týdně a to se mi moc nechce
Prosím máte nějakou radu?
děkuji
Já si svoji bledou pleť hýčkám a pěstuji
Jeden čas jsem používala takové ty krémy s trochou samoopalováku, že to vytvoří trochu barvu, ale ne moc silně, ale je to sázka do loterie, někdy to chytne hezky a někdy jsem byla stejně flekatá.
Opalování nenávidím, považuji za škodlivé, radši bledule než mít raka kůže. A navíc, teď je každá druhá vysmažená ze solárka a mě to teda přijde takové ordinérní. Zkrátka radši jsem bledá.
Samoopalovak? Chodit víc ven na slunicko? Makeup? Já jsem taky bledule, i po 14 dnech u more jsem tak nějak opalim, ale Černá nejsem nikdy.
Zkus jíst beta karoten. Buď tablety nebo klidně i hodně mrkve. Sice je ta kůže pak lehce do oranžova, jako ze solárka, ale fakt ztmavne.
Já jsem taky bledule, taky se mě často ptají, jestli mi neni špatně. Ale já to moc neřešim. V létě se opaluju dobře, takže nějakou hnědou chytnu a jinak mi můžou všichni… ![]()
Ahoj, já dřív používala samoopalovací krém. Teď jsou myslím i přímo na obličej. Za zkoušku nic nedáš. Nebo barví i pleťový krém od Alverde-mrkvový.
Samoopalovák nechci,to jsem jednou v létě zkusila a byla jsem jak dalmatin
Já se neopálim skoro vůbec,nejdřív budu červená a pak malilinkato i dohněda,ale to je jen v létě. Dneska jsem jela s dcerkou ve vlaku a hned ke mě přišla průvodčí jestli mi je dobře,že jsem hrozně bledá,už mě to nebaví říkat,ně je mi dobře a tak pobně
Co takhle betakaronen??? Myslim pilulky?
Já bych solárko taky nedoporučovala-za prvé škodí a za druhé mě ty ženské co chodí do solárka přijdou docela „vyschlé“ nebo jak bych to řekla ![]()
Taky jsem ředitel vápenky
Odbarvuju se na světlou zrzavou, spousta lidí si myslí že je to moje přírodní bava. Prostě to ke mně patří. Zkus dobrý make-up, ale ne víc než o tón tmavší než jsi ty a trošku bronzeru na lícní kosti. Ale chodit s naším fototypem nula do solárka je sebevražda. Pokud si neuženeš melanom, spolehlivě ti bude rychle stárnout pleť. Měj se ráda taková jaká jsi, Nicole Kidman její barva kůže určitě taky netrápí ![]()
@Hagar píše:
Taky jsem ředitel vápenkyOdbarvuju se na světlou zrzavou, spousta lidí si myslí že je to moje přírodní bava. Prostě to ke mně patří. Zkus dobrý make-up, ale ne víc než o tón tmavší než jsi ty a trošku bronzeru na lícní kosti. Ale chodit s naším fototypem nula do solárka je sebevražda. Pokud si neuženeš melanom, spolehlivě ti bude rychle stárnout pleť. Měj se ráda taková jaká jsi, Nicole Kidman její barva kůže určitě taky netrápí
Mě se do toho solárka ani moc nechce a rozhodně bych něchtěla vypadat jak nějaké ty slečny,že jsou až mooooooc hnědé a v 17 vypadají na 30
Ten make-up zkusím,máš nějakou zkušenost který je dobrý?
taky mám světlou pleť,skoro nikdy a nikde,ani u moře se neopálím.
Do solárka nechodím,to jen urychluje stárnutí,a zaděláš si na rakovinu kůže.
Doporučuju již zmíněné vitamíny,nedávno jsem četla,že na barvu pleti má dobrý vlil mrkev,rajčata,červené papriky.
Já osobně si pleť chráním,používám jen vyšší UV filtry,a na léto i speciální krém na opalování-na obličej.
Netoužím vypadat jak uhel ![]()
Zkusila bych spis bronzer a tvarenku. Makeup ti asi neporadim, Nevím, jakou mas plet. Ale já mam rada heathly mix sérum, udělá to hezky glowefekt, plet jakoby září ![]()
@terezka24 píše:
Mě se do toho solárka ani moc nechce a rozhodně bych něchtěla vypadat jak nějaké ty slečny,že jsou až mooooooc hnědé a v 17 vypadají na 30Ten make-up zkusím,máš nějakou zkušenost který je dobrý?
No, záleží na tom, jak moc jsi bledá. Moje přirozená barva je bílá s nádechem do zelena, eventuálně do fialova, podle toho jak moc se vyspím
Já používám make-up od Mary Kay - Beige 400 a bronzér Desert Sun, oboje mi vydrží i půl roku, maluju se každý den.
Holky moc děkuji za reakce! Zkusím brát ten betacaroten a koupim si tedy nějaký ten make-up,sice jsem ho používala naposled někdy v 16 letech,ale snad jsem nezapoměla jak se nanáší a roztírá
horší to bude s těmi lícními kostmi,nikdy jsem si tvářenky nedávala,takže s tím asi budu malinko bojovat ![]()
@Hagar
Tak nějak jsem bílá i já
když se špatně vyspím tak až zelená
No uvidím co mi poradí,přemýšlím že možná mají i nějaký ten make-up v lékárně,koukala jsem že u nás mají dost široký výběr na pleť,tak se zkusím juknout ![]()