Od poslíčků ke kontrakcím

197
5.6.16 22:16

Od poslíčků ke kontrakcím

Ahoj maminky, jak dlouho trvala doba, kdy jste si myslely, že máte jen poslíčky, které se nakonec změnily v kontrakce a posléze vám došlo, že už vlastně rodíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25178
5.6.16 22:19

@Podhoubi To ti dojde, neboj :D No i když… :think: Po prvním porodu jsem si u druhého nebyla jistá, byť jsem bolestí lezla málem po zdi a v porodnici porodila málem na příjmu.
Bylo to tím, že byl první porod dlouhý a já prostě myslela, že je to zase jen začátek.
U třetího jsem si byla jistá ;)
Jako poslíčka od kontrakce po čase poznáš, to se neboj :mrgreen: Dobrý je zkusit horkou sprchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
5.6.16 22:23

@Aries6 No, já se bojím, že než se rozhoupu, že to do porodnice nestihnu. :D Máme to cca 40 minut cesty autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
5.6.16 22:30

Já jsem pochopila, že mám kontrakce až když mi chodili ti „poslíčci“ po pěti minutách a musela jsem se kvůli nim předklánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.6.16 22:30

U prvního jsem vůbec netušila, že rodim, u druhého jsem to věděla hned, protože jsem byla po hamilltonovi a proběhla malá bouřka, na které tělo zareagovalo, ale rozjizdelo se to hodně zvolna, takže jsem měla dost času. U třetího jsem tapala hodinu, pak jsem si byla jistá, že porod je naspadnuti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
5.6.16 22:35

Já měla poslíčky večer, kolem 10 hodiny, po cca 7 minutách, ráno nic, ale při kašli mi praskla v 9 dopoledne voda. Kontrakce jsem měla až někdy kolem druhé a s polodonesením na sál mi ustaly úplně. Museli mi píchnout oxytocin a skákat po břiše, abych malou vytlačila ;-). Porodila jsem před pátou odpolední

• Citovat
  • Upravit
197
5.6.16 22:39

To je děs, jak to má každá jinak. :D Brala bych to prasknutí vody, tam se prostě nic neřeší a jedeš… bohužel voda prý snad takhle předem praskne jen 30% ženským. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
5.6.16 22:54

Dobrá otázka :D No já jsem měla poslíčky celý den, po hodině, po dvou, pak postupně po 30 min. A až když mě to vážně bolelo a bylo to po 10 min a musela jsem to v kleku rozdýchat, tak jsem řekla že jedem. Taky jsem se bála abychom to stihli, měli jsme to 80 min cesty :roll: Ale v pohodě.
Já bych řekla poslíčky- bolest jako při MS a zmizí po sprše a kontrakce-musíš to rozdýchat a zesilují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
5.6.16 22:58

U druheho syna jsem kvuli poslickum a krizovym bolestem myslela kazdou noc cely mesic pred porodem, ze rodim. :roll: nakonec s dvoudennimi kontrakcemi v rozmezi 7-10 minut jsem prijela do porodnice otevrena na pet prstu a za tri hodiny porodila. To same u prvniho - tri dny a tri noci kontrakce po 15 -10-7 atd. Minutach, tzn. Nic co se neda neprezit, ale vycerpanost, nevyspani - primo porod u prvniho ale delsi, asi deset hodin od prijezdu do por…chci rict, ze pokazde je to jinak - myslela jsem, jak budu po prvnim porodu ostrilena, ale stejne jsem nevedela, kdy jet :nevim: kdybych cekala na kontrakce co pet minut, tak asi rodim doma :think: tak jsem zvedava, jak to bude potreti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
5.6.16 23:01

Taky jsem se bála že mi v porodnici řeknou že to ještě nebude, ale po cestě v autě mi praskla voda a bylo to jasné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.6.16 23:13

@Podhoubi @Aries6 No nevím, já druhý porod téměř nepoznala. Když jsem konečně usoudila, že teda fakt rodím, bylo už pozdě i na rychlou a malýho jsme si porodili sami doma. Záchranka přijela tak 10minut po porodu :mrgreen: Ale byl to teda překotnej porod, trval asi hodinu a půl, z toho hodinu jsem rozcházela „poslíčky“, pak tak dvacet minut myslela, že je času dost a rozmýšlela, jak se do porodnice dostanu a pak už bylo pozdě. Že to nejsou poslíčky mi došlo až když už se mi trochu chtělo tlačit, tehdy se konečně kontrakce zpravidelnily a prodloužily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
5.6.16 23:21

V obou případech mi praskla voda, nikdy jsem poslíčky neměla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.16 23:24

Ahoj,
já „rodila“ dva týdny :) Furt mě to bralo, ale furt nic. Takže jsem už byla tak zvyklá, že mi to nedošlo. Chodila jsem každý měsíc k fotografovi zaznamenat břicho a na poslední návštěvě jsem vždycky na chvilku vydýchávala a fotograf říkal, snad mi tu neporodíte a já říkala néééé, to by muselo být po pěti minutách a on fotil dál, pak řekl, já to počítal a je to po pěti minutách… Tak jsem šla domů, napustila si teplou vodu do vany, protože doktorka řekla, že poslíčky to uklidní, ale kontrakce ne a s budíkem počítala. A opravdu. Tak jsme jeli, ale stejně jsem rodila ještě dvacet hodin. Ale s těmi poslíčky to byla pravda, teplá voda je zklidnila, až ty kontrakce se jen tak nedaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
5.6.16 23:41

Tak já měla pravidelný poslíčky minimálně 3 týdny předem, a porod jsem nepoznala, jednoho dne jsem se probudila ráno a dole krev…tak jsem volala do porodnice, že mám tedy přijet že to zkontrolujou… no a kontrakce jsem dostala až v autě a skoro jsme nedojeli… byl to překotnej porod trvající ani ne hodinu… teď prožívám znova, zrovna dneska břicho jak šutr pořád…ale jsem teprv 34.t… tak mám trošku víc strach, že pokud to proběhne podobně…tak nevím jestli to rychlá zachrání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
5.6.16 23:45

U třetího jsem měla poslíčky hodně, že už jsem to vůbec nebrala vážně. Na běžné prohlídce mi řekla dr. že začínám rodit a za chvíli bylo mimi na světe. Nevím jak by to dopadlo kdybych nešla na kontrolu :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky