Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj omlouvam se za dalsi diskuzi,ale dost mi to lezi v hlave.
uz jsem se ptala na zkusenosti s odberem a jestli stejne jako u amnia pak klid.rezim to ke ok, ale jeste bych potrebovala vedet.
1- je stejne riziko potratu jako u amnia nebo nizsi
2- mam rymu ale tu mam skoro od zacatku tehu akorat v jinych intenzitach. cirou, bez teplot a jinych priznaku. je to take riziko ?
moc dekuji, jsem rada pripravena na vse.
Ahoj, na odběru jsem byla 3×
1 - riziko je větší protože se bere kus z placenty a ta může přestat fungovat. Ale je to riziko tak 1:100, takže nic čeho by jsi se měla bát.
2 - jednou jsem měla i kašel a jak jsem si lehla tak jsem se kašlem dusila a odběr mi udělali…na tu chvíli jsem se snažila nekašlat, protože jim nesmíš ucuknout.
držím palce
![]()
Já mám v dokumentaci uvedeno riziko u amnia 1:100 a u odběru 1:75, takže vyšší. Jinak já bych za sebe nešla, pokud bych nebyla na 100% v pořádku.
Oter to je blbost, aby kvůli rýmě ten odběr nepodstoupila. Hlavně, když tu rýmu má celý těhu. Na odběr určitě nejde jen tak aniž by nemusela, a když se musí udělat do určitého tt, tak nebude čekat jestli rýma někdy přejde. ![]()
Neříkám, aby nešla. Jen říkám, že já bych nešla, kdybych nebyla na 100% v pohodě. Vždyť jí přeci nic nevnucuju. ![]()
Janinac píše:
Oter to je blbost, aby kvůli rýmě ten odběr nepodstoupila. Hlavně, když tu rýmu má celý těhu. Na odběr určitě nejde jen tak aniž by nemusela, a když se musí udělat do určitého tt, tak nebude čekat jestli rýma někdy přejde.
Ne, není to blbost. Zavlečení infekce je jedna z těch častějších komplikací, které mohou dopadnout potratem naprosto zdravého dítěte.
Marieondatro, riziko je vyšší než u amnio, zhruba dvojnásobně a s rýmou bych nešla, protože je riziko zavlečení infekce. Vyšel ti blbě prvotrimetsrální screening nebo proč máš jít?
martyku na screening jdu ted v utery a kdyz by byl pozitivni tak by hned delali ten odber takze vse muze byt ok a ja to nebudu muset resit, ale chci mit vse podchycene a mit informace. moji doktorce se totiz na uz neco nelibilo a nezdalo proto ta geneticka a domluveny odber. bohuzel kamaradka po amniu potratila tak se toho bojim, ale zase chci zdrave miminko mozna to je sobecke ale vim, ze bych to jinak nedala.
Ahoj, no to chápu, s tou rýmou ale fakt bych se bála riskovat, měla bys být absolutně zdravá. Držím palce, určitě to bude dobré.