Odběr choriových klků a rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2183
18.2.12 09:50

Odber ch. klku a ryma

ahoj omlouvam se za dalsi diskuzi,ale dost mi to lezi v hlave.
uz jsem se ptala na zkusenosti s odberem a jestli stejne jako u amnia pak klid.rezim to ke ok, ale jeste bych potrebovala vedet.
1- je stejne riziko potratu jako u amnia nebo nizsi
2- mam rymu ale tu mam skoro od zacatku tehu akorat v jinych intenzitach. cirou, bez teplot a jinych priznaku. je to take riziko ?

moc dekuji, jsem rada pripravena na vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7013
18.2.12 10:08

Ahoj, na odběru jsem byla 3×
1 - riziko je větší protože se bere kus z placenty a ta může přestat fungovat. Ale je to riziko tak 1:100, takže nic čeho by jsi se měla bát.
2 - jednou jsem měla i kašel a jak jsem si lehla tak jsem se kašlem dusila a odběr mi udělali…na tu chvíli jsem se snažila nekašlat, protože jim nesmíš ucuknout.

držím palce :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.2.12 10:13

Já mám v dokumentaci uvedeno riziko u amnia 1:100 a u odběru 1:75, takže vyšší. Jinak já bych za sebe nešla, pokud bych nebyla na 100% v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7013
18.2.12 10:19

Oter to je blbost, aby kvůli rýmě ten odběr nepodstoupila. Hlavně, když tu rýmu má celý těhu. Na odběr určitě nejde jen tak aniž by nemusela, a když se musí udělat do určitého tt, tak nebude čekat jestli rýma někdy přejde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.2.12 10:35

Neříkám, aby nešla. Jen říkám, že já bych nešla, kdybych nebyla na 100% v pohodě. Vždyť jí přeci nic nevnucuju. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.12 12:29
Janinac píše:
Oter to je blbost, aby kvůli rýmě ten odběr nepodstoupila. Hlavně, když tu rýmu má celý těhu. Na odběr určitě nejde jen tak aniž by nemusela, a když se musí udělat do určitého tt, tak nebude čekat jestli rýma někdy přejde. :think:

Ne, není to blbost. Zavlečení infekce je jedna z těch častějších komplikací, které mohou dopadnout potratem naprosto zdravého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
18.2.12 23:55

Marieondatro, riziko je vyšší než u amnio, zhruba dvojnásobně a s rýmou bych nešla, protože je riziko zavlečení infekce. Vyšel ti blbě prvotrimetsrální screening nebo proč máš jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
19.2.12 10:05

martyku na screening jdu ted v utery a kdyz by byl pozitivni tak by hned delali ten odber takze vse muze byt ok a ja to nebudu muset resit, ale chci mit vse podchycene a mit informace. moji doktorce se totiz na uz neco nelibilo a nezdalo proto ta geneticka a domluveny odber. bohuzel kamaradka po amniu potratila tak se toho bojim, ale zase chci zdrave miminko mozna to je sobecke ale vim, ze bych to jinak nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
19.2.12 10:20

Ahoj, no to chápu, s tou rýmou ale fakt bych se bála riskovat, měla bys být absolutně zdravá. Držím palce, určitě to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí