Vyšší tlak až od 36.týdne

182
17.2.12 16:48

vyšší tlak až od 36.týdne

holky, možná že všechno moc řeším, ale celé těhu jsem měla stejný tlak a to 110/70 a všechno v pořádku, až ve 34.týdnu bílkoviny 2 v moči, nasadil mi vaginální krém, že se jedná asi o zánět, ve 36.týdnu na kontrole moč čistá, bez bílkovin nebo jiného nálezu, tak jsem byla šťastná :D ale jen co mi změřila tlak - 140/90 :,( . Vím, že je to hraniční, nic mi na to doktor neřekl, ale mě to vyděsilo, takový skok. Může to být jen blížícím se porodem ? (začínám se otevírat a zkrátil se mi čípek) .. doma tlak ted měřím každý den a pořád 140/90..ach jo.. budu vděčná za každý názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
17.2.12 16:55

Já bych to tak neřešila… Normálně mám nízkej tlak a v těhotenství jsem taky parkrát měla hraniční tlak… Nakonec jsem nastupovala na vyvolání a to mi naměřili fakt hodně, přeměřovali to několikrát, asi to bylo i z nervozity… Každopádně mi pak u porodu preventivně nasadili něco na tlak (název si fakt nepamatuju…) Po porodu byl už zase nízkej… Tělo dostává zabrat, takže vyšší tlak není nic zas tak zvláštního, já bych se každý den neměřila, tím se akorát znervozníš!

Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
17.2.12 17:11

A beres nejaky leky na tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.12 17:13

dobře, děkuju :kytka: řeknu manžovi, aby ten tlakoměr někam uklidil :D a s vyvoláváním nestraš, já totiž doufám, že se doktůrek nepletl a že fakt porod přijde brzy, malý už má podle odhadu 3kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.12 17:14

ne, neberu žádné léky na tlak.. právě celý život nízký, pak i v těhu nízký, až teď ke konci zvýšený o tolik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
17.2.12 17:20

Ahojik,
já měla vysoký tlak,tak nějak jako ty,od 36tt + - až do dne porodu…císařem.Můj dr mi řekl,že mám PREEKLAMPSII,ale měla jsem taky hodně velký otoky,plus tu bílkovinu v moči a ten vysoký tlak.
Moc Ti přeju,aby jsi tu potvoru neměla.Pohodoví zbytek těhu ať máš Ti taky přeju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9018
17.2.12 17:51

To, co popisuješ je preeklampsie. Jedná se pozdní těhotenskou gestózu a není radno si s tím zahrávat. Tlak si měř pravidelně 3× denně, ve stejnou dobu. A pokud by se ti objevily příznak - bolest hlavy, závratě, bolesti kolem žaludku, tak vyhledat porodnici.
Je to na vyšetření krve a celkového stavu. Nestraším, jen abys nepodcenila. Může to vyústit v eklampsii. Celkově to ohrožuje život matky a dítěte.
 http://www.rodina.cz/clanek5640.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
17.2.12 17:53
gabriela82 píše:
Já bych to tak neřešila… Normálně mám nízkej tlak a v těhotenství jsem taky parkrát měla hraniční tlak… Nakonec jsem nastupovala na vyvolání a to mi naměřili fakt hodně, přeměřovali to několikrát, asi to bylo i z nervozity… Každopádně mi pak u porodu preventivně nasadili něco na tlak (název si fakt nepamatuju…) Po porodu byl už zase nízkej… Tělo dostávat zabrat, takže vyšší tlak není nic zas tak zvláštního, já bych se každý den neměřila, tím se akorát znervozníš!

No, vysoký tlak je hodně závažné onemocnění a ani do těhotenství nepatří. Může se objevit jednorázově, ale zakladatelka si ho naměřila opakovaně. To už je na zamyšlení. Takže, proboha, nepiš takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
17.2.12 17:59
Cassi píše:
To, co popisuješ je preeklampsie. Jedná se pozdní těhotenskou gestózu a není radno si s tím zahrávat. Tlak si měř pravidelně 3× denně, ve stejnou dobu. A pokud by se ti objevily příznak - bolest hlavy, závratě, bolesti kolem žaludku, tak vyhledat porodnici.
Je to na vyšetření krve a celkového stavu. Nestraším, jen abys nepodcenila. Může to vyústit v eklampsii. Celkově to ohrožuje život matky a dítěte.

přesnětak, souhlasím, nepodceňovat, já nakonec kvůli preeklampsii rodila dost na rychlo, jak říkali doktoři za 5min12 a u druhýho mi hrozila taky a nakonec mi těsně před porodem tlak vylítl a měla jsem 190/110, obě jsem rodila císařem, podruhý byl plánovaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
17.2.12 18:03

Jsem na tom podobne. Vzdy tlak 90/60 a vcera na kontrole 141/88, po premereni 125/85, tak nevim, co se to deje a proc to tak leze. Merim se ted i doma a doma je to lepsi, tak snad je to jen nejaka nervozita z toho prostredi tam a bude vse v poradku. Doktorka take nic nerikala. V minulych tehotenstvich mi lezl tlak nahoru az tesne pred porodem, tak 3 dny, ale nikdy ne tak vysoko. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
17.2.12 18:06

J8 měla ke konci prvního těhu taky vysoký tlak a porod mi pak vyvolávali..měla jsem i horečku a byla jsem na tom blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
17.2.12 18:07
gabriela82 píše:
Já bych to tak neřešila… Normálně mám nízkej tlak a v těhotenství jsem taky parkrát měla hraniční tlak… Nakonec jsem nastupovala na vyvolání a to mi naměřili fakt hodně, přeměřovali to několikrát, asi to bylo i z nervozity… Každopádně mi pak u porodu preventivně nasadili něco na tlak (název si fakt nepamatuju…) Po porodu byl už zase nízkej… Tělo dostává zabrat, takže vyšší tlak není nic zas tak zvláštního, já bych se každý den neměřila, tím se akorát znervozníš!Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:03

když o tom nic nevíš tak nedávej rady které jsou zcela mimo mísu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.2.12 18:09

ahoj, mala som to iste, cele tehu nizky tlak, ale kvoli velkemu zadrziavaniu vodu som mala nakazane si merat pravidelne aj doma. v 37tt na kontrole v porodke 140/90, bolo to pred velkou nocou, vyprosikala som sa domov, ze inak mam nizky. ale ejha, odvtedy skakal a bezne som namerala vyssiu hodnotu, v noci sa mi krutila hlava, bolo mi zle. 37+4 cize o tyzden neskor som bola v nemocke, to uz som mala aj bielkovinu a tlak 150/100. rodila som den nato s tlakom 160/110, nedokazali ho zrazit dole.
chceli robit sekciu (odhadovana vaha 4kila), nastastie mi praskla voda a rodila som prirodzene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.2.12 18:12
Já jenom, že mě naměřili takovej tlak v těhotenství dostkrát a nikdy mě nikdo před ničím nevaroval :nevim: teď když čtu ty vaše příspěvky, tak ve mě docela hrklo… Že ho mám vysokej mi řekli v podstatě až v porodnici… Předtím jsem chodila k mé Dr. a ta to teda brala v klidu…
Cassi píše:
gabriela82 píše:
Já bych to tak neřešila… Normálně mám nízkej tlak a v těhotenství jsem taky parkrát měla hraniční tlak… Nakonec jsem nastupovala na vyvolání a to mi naměřili fakt hodně, přeměřovali to několikrát, asi to bylo i z nervozity… Každopádně mi pak u porodu preventivně nasadili něco na tlak (název si fakt nepamatuju…) Po porodu byl už zase nízkej… Tělo dostávat zabrat, takže vyšší tlak není nic zas tak zvláštního, já bych se každý den neměřila, tím se akorát znervozníš!
No, vysoký tlak je hodně závažné onemocnění a ani do těhotenství nepatří. Může se objevit jednorázově, ale zakladatelka si ho naměřila opakovaně. To už je na zamyšlení. Takže, proboha, nepiš takové věci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
17.2.12 18:19
Cassi píše:

no právě že mi doktor řekl, že to preklapsie nebude, protože jediný z těch příznaků mám vysoký tlak, ale OTOKY, ani BÍLKOVINU V MOČI nemám.. pořád si myslíš, že by to mohlo být něco vážného? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí