Pálení při močení v těhotenství, ale odběr moči negativní

Anonymní
17.2.12 12:18

Pálení při močení v těhu, ale odběr moči negativní

Ahoj holky, mám takový problém jsem těhotná a už 3 dny mě pálí při močení. Včera jsem byla u praktický a v moči nic nebylo. Je možné, že i přes negativní rozbor mám zánět močových cest? Doktorka mi řekla, že pálení může být způsobeno těhotenstvím. Nemáte některá s tímto zkušenosti? Prosím poraďte…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
698
17.2.12 12:27

Jak Ti doktor kontroloval moč? Pouze papírkem? Můžeš tam mít nějakou bakterii a to se z papírku nepozná. Já když měla problém, tak jsem načůrala ráno dvě zkumavky, jedna šla na kultivaci ( bílkovina, krev, PH moči atd. ) a druhá na bakteriologické vyšetření a to bylo až za Dva dny. Naštěstí to bylo ok. Pokud Tě pálí přímo při močení, tak si myslím, že by to močák být mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.12 12:32

jojo, pouze papírkem… To je blbé žádný větší rozbor mi nedělal. Ano, pálí mě to při močení. Asi zajdu v pondělí znovu k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
698
17.2.12 12:37

nechci tě děsit, ale do pondělka sto může rozjet. pokud jsi těhotná, určitě bych to řešila dnes. máš tlak v podbříšku? můžeš jíst brusinky, ale pokud je tam už zánět, tak Ti už nepomůžou. v kolikátým jsi týdnu? nemáš poblíž urologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115

No stát se to může, požádala bych o další vyšetření. Ale doporučuji koupit si brusinky ( třeba Urinal nebo spíš Urinal akut) tam je přímo napsané, že se to může v těhu. Mně to vždy pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229

Určitě jsi znovu a trvej na kultivaci, já s tím v prvním těhu byla i v nemocnici! Papírek je jen orientační - bílkovina, cukr, ketony. Bakterie by bylo třeba vyléčit. Taky mi dali urologickej čaj - aby se to proplachovalo a vůbec hodně pít. Držím pěsti ať je to brzo OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.12 12:41

Jsem ve 20.týdnu. Ano, mám. Jedině bych musela jet na pohotovost…Dělá pohotovost i větší odběry?

• Citovat
  • Upravit
698
17.2.12 12:53

no výsledky bys měla asi až v pondělí. myslím, že na pohotovosti ti vrazej ATB rovnou. Nevim co poradit, ale asi bych jela. Já jsem taky ve 20tt a měla jsem ATB zinnat na močák před 14ti dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
17.2.12 13:16

co je to za dr. která ti v těhotenství podle papírku tvrdit, že nemáš zánět? :nevim: kdyby se to zhoršilo, tak bych hned vyrazila na pohotovost. a pálí tě to jen při močení nebo pořád? U mě bylo pálění vždy jen začátek a pak se to rozjelo do mega bolestí. Nahřej si trošku záda a buď v teple. Pij hodně pití a dávej na sebe pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
17.2.12 19:40
Anonymní píše:
Jsem ve 20.týdnu. Ano, mám. Jedině bych musela jet na pohotovost…Dělá pohotovost i větší odběry?

Já myslím,že,když pojedeš do nemocnice,tak tam dělají normálka odběry i o víkendu,mají tam svou labolatoř,pokud tam máš bakterie,tak ty se na na papírku neukážou,ani Urinal ti na to nepomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terísek11111
4.1.13 10:03

Ahoj holky taky bych se ráda optala na močení v těhu :) někdy se mi stává ( ne pokaždé ), že se vyčůrám, zvednu se a odcházím z wc a najednou mě to chytne znova ale jakoby mě tam zůstaly 3 kapičky a ty nemůžu udržet…tak jdu okamžitě znova a trošku se dočůrám… nebolí mě to, nepálí nic..stávalo se vám to taky? jsem ve 4. měsíci

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
4.1.13 10:12

Ano - miminko může utlačovat močový měchýř.. Vejde se tam toho méně a pocit na močení je častější.. Řekla bych, že to zná skoro každá těhotná.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
4.1.13 10:20

Jojo, já to mám od začátku těhu, takže si nemyslím, že za to u mě může tlačící mimčo (a ještě mám dělohu dozadu), ale určitě je to v těhotenství normální :) stane se mi to jen občas, tak to nějak víc neřeším, snažim se hodně pít, abych se pořádně „propláchla“ :D ale u tebe už to asi bude rostoucím mimčem :)

• Citovat
  • Upravit
Terísek11111
4.1.13 10:44

No právě mi příjde divné, že se vyčůrám a hned cítím jako kdyby mi tam zůstaloo pár kapiček a to pomalu nemůžu udržet :D uplně cítím jak se to tlačí ven a mám co dělat abych to nepustila do kalhotek :D je to za trest hlavně jak sme třeba na hokeji nebo tak kde nechci odcházet co 3 minuty na wc :D mám prostě pořád pocit že jsem nedočůraná

• Citovat
  • Upravit
3293
4.1.13 12:09

Na zaciatku v 15tt som casto zacala chodit na kratke mocenie, lebo maternica zacala tlacit na mocovy mechur, samozrejme som bola zvyknuta sa castejsie umyvat kedze som bola na wc skoro kazdych 15 minut. Postupne…zacalo mato palit ako ty popisujes a zistila so ze to bolo zlym mydlom. tazke doktorka mi odporucila Betadine http://www.egis.sk/?… ,od vtedy je vsetko v poriadku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí