Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sušené švestky, nebo švestkovou šťávu - nevím jestli si zkoušela.
švestky
nebo takhle před porodem je super lněné semínko, je to i příprava na porod - ráno dát lžíci nadrcených semínek třeba do jogurtu, sníst a zapít 300ml vody. Nebo zalít vařící vodou, chvíli povařit a vypít.
Mám ozkoušenou lactulosu, ale efekt není nejrychlejší, pokud je to akutní, tak jednoznačně glycerinové čípky!
co zkusit Fructolax - mají tuším i v DM, to mi pomohlo vždy, i při kojení…
pak ještě lněné semínko a několik hrušek čerstvých
Švestky ajiná přírodní projímadla mi nezabíraly. Doktor mi napsal lactulosu. Ta pomáhala a ještě líp fungovalo Psyllium. Myslím, že to není projímadlo,jenom nějaká vláknina. Mají to v prodejnách zdravé výživy. No a pak je super věc klystýr před porodem ![]()
Heřmánkový čaj vypít aspoň 0,5l (2 hrnky), ale pár hodin to trvá, záleží jak je to akutní. Psyllium super, ale taky to dost trvá. Akutně jsou nejlepší glycerínové čípky jak doporučovali holky výše.
doktorka mi nejdřív napsala čípky. Zkoušela jsem lactulosu. Nakonec mi dala domu Yal gel. Nezabralo nic. Až porodit… ![]()
Já měla zácpu vždycky po železu a hořčíku. Tak jestli to bereš, zkus vynechat (plus všechny ty ostatní věci, co tu holky radili).
Lactulosa je super, mně pomáhala i v šestinedělí - musela jsem brát hodně železa. Určitě se v domácí lékárničce hodí..
ahoj, tak já jsem si ke konci těhotenství dělala jednou týdně klystýr a měla jsem klid. ve 38.tt bych klidně yal gel použila
Ahoj, nyní jsem ve 38tt. a začala mě trápit zácpa. Absolutně si nemůžu dojít na záchod.
Zkoušela jsem ovoce, jogurty, mléko, nic nezabírá. Mám doma YAL gel a nevím, zda ho použít, jestli nemůže třeba vyvolat porod? 

Díky za Vaše rady, je to fakt HROZNÝ!