Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj mam dotaz kdo jste mel v tehu spatne jaterky jake jste mely priznaky ? dekuju.
Ahoj,příznaky-docela nepříjemné pocity svědění na nohách a rukách.Já se drbala pořád ![]()
janca84 píše:
Ahoj,příznaky-docela nepříjemné pocity svědění na nohách a rukách.Já se drbala pořád
taky taky
no a nic jineho ? nejdrive me svedilo jen bricho coz jsem si myslela,ze jak se napina,ale ted me svedi nohy a zada .
v prvním těhu to bylo přes příznaky-svědění plosek nohou a dlaně,hlavně v noci,u druhého těhu mi jaterky hlídali,tak tam se na to přišlo ještě před svěděním,a měla jsem žluté bělmo.
U mě taky jen to šílené svědění,hl. v noci.Zjistilo se to při nástupu do porodnice-na plánovaný CS.
Následovala jaterní dieta a prášky.Za měsíc po porodu a při dodržování diety jsem to měla zase OK.
svědění - drbala jsem se i v noci, jednu chvíli hodně tmavou moč (to jsem ještě netušila, že mám špatné jaterky, tak jsem hodně pila a rozředila to
), no a pak ž i žluté bělmo a nažloutlou kůži (jelikož bylo teplé jaro,vypadala jsem hodně opáleně a většina lidí mi říkala, jak jsem opálená
)
ínid - takže tě od dalšího těhu nezrazovali?
PeťaBeďa píše:ínid - takže tě od dalšího těhu nezrazovali?
od druhého ne,ale ted po druhém-to jsem ležela v nem.asi měsíc,tak to sice nerozmlouvali,ale já už bych ty nervy nechtěla zažít-tuny léků,kluk je naštěstí zdravý,krom hypotonie(cvičíme vojtovku)
konkrétně dr mi akorát řekla-žádná hormon.antikoncepce
já velké po IVF. Těžký průjem, svědění pokožky, hrozná únava.
Dokud jsem nenastoupila do nemocnice kvuli tomu, ze jsme mela malo krev. desticek..tak jsem nevedela, ze mam i trochu zhorsenou hodnotu jater…asi kvuli te preklampsii..ale nejak si nevzpominam,ze bych nejaky priznaky mela… ![]()
Po porodu jsem si pak koupila ostropestrec (je na jatra velmi dobry)a ted jsem byla na krvi a cekam na vysledky kvuli HA…pac zatim mi ji gyndr zakazala
zitra si budu volat na vysledek tak uvidime ![]()
tak prvni tehu jsem byla ok.
treba to nic nebude jsem teprve 12tt.
Já jsem měla příznaky až po porodu. Na konci těhu mi hodnoty v játrech vylítly nahoru a pak jsem se děsně osypala po celým těle a mohla se udrbat. Dostala jsem prášky, ale mám pocit, že tomu spíš pomohla úprava stravy.