Špatně jaterní testy v těhotenství a příznaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9403
17.2.12 13:40

teda alespon já mám v průkazce napsané jaterní soubory,žádná zkratka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
17.2.12 14:36

Parapampoli ja po tom co uz vim bych taky necekala, zavolej sve Dr a rekni ji co se deje, popr. si myslim, ze by ti krev na jaterky mohla odebrat i obvodacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
17.2.12 14:38

Kdyz jsem studovala papiry od krevnich testu tak tech jaternich enzymu je tam strasna spousta, ale oni hlidaj hlavne to ALP a AST.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.2.12 15:10
fialína píše:
Mně nakonec holky totiž v 36. týdnu jedno z těch dvojčat umřelo… ale pitva prokázala trombózu pupečníku a hodnoty jat. testů jsem měla jen kolem 1.5 cca, navíc zpětně mi zjistili trombofilii, takže ono nejde říct, že umřelo kvůli tomu, nikdo to do souvislosti nedával… přesto to nějak mohlo celou situaci ovlivnit (a to jsem byla v nemocnici, kde mne hlídali, stejně nepomohlo nic, průtoky dobré, ty jaterky relativně dobré, a stejně…)

Panebože,to je hrozné :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.2.12 15:14
parapampoli píše:
ahoj holky ted jsem ztoho tady uplne vyplasena.to ze svedi nohy a ruce je ze jsou spatne jatra??poradte a to jako nato na gynde neprisly??oni nedelaji jaterni testy se vsemi testy??jejda ja jsem ted vyhukana svedi me taky nohy ruce a oblicej.nebo na ty testy si musim pozadat??nebo jaka je alespon zkratka at muzu kouknout na me testy co mi delali

V těhu se nedělají.Mě to zjistili pár dní před nástupem do porodnice,při plánovaném CS…Když jsem se ptala,proč se na to přišlo taky pozdě,tak mi řekli,že se to v těhu nedělá.Když je to tak časté a nebezpečné,nechápu,proč to nedělají automaticky??? Dělají spoustu jiných testů,tak proč k tomu nepřidat jaterní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.2.12 15:56

take nechapu proc se nedelaji automaticky jaterky.
ja napriklad potrebuji potvrdit krevni skupinu do prukazky kdyby mi delali odber ch. klku a musela jsem na krev nestacil vysledek krevni skupiny z prvniho tehu. nechapu krevno skupina se nezmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
17.2.12 16:06

marieondatra bud rada ze ti vzali znovu krev ja jsem v cesku po prvnim porodu mela A RH negativni a kdyz mi delali testy tady v italii a napsali A pozitivni tak jsem cumela jak puk a hned to zacala resit.nakonec mi ji museli vzit dnovu a fakt mam pozitivni ale slabou a v cesku to berou jako negativni no mazec :-DD
jinak ja prave jako nevim jestli mam jit na ty testy jaterky ci ne.jake je to svedeni??me to svedi malinko semtam se skrabnu na leve ruce a vcera na noze vecer jinak jako silene svedeni nemam.nevim jak intenzivni musi byt aby to bylo od jater :-( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
17.2.12 17:00

Parapampoli to ti nikdo nerekne jake to svedeni ma byt, mas podezreni tak se proste zmin a nech si krev nabrat, jinak to nevyresis a budes se akorat stresovat, lepsi je vedet na cem jses.

A ja taky nechapu proc nemuzou pri kazdem odberu krve rovnou prekontrolovat i jaterky, vzdyt je to tak jednoduche, vysledky byly vzdy hned do druheho dne, navic si myslim, ze tohle zrovna ani neni nijak nakladne vysetreni, proste se odebere jen o ampuli krve vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.2.12 21:41
parapampoli píše:
marieondatra bud rada ze ti vzali znovu krev ja jsem v cesku po prvnim porodu mela A RH negativni a kdyz mi delali testy tady v italii a napsali A pozitivni tak jsem cumela jak puk a hned to zacala resit.nakonec mi ji museli vzit dnovu a fakt mam pozitivni ale slabou a v cesku to berou jako negativni no mazec :-DD
jinak ja prave jako nevim jestli mam jit na ty testy jaterky ci ne.jake je to svedeni??me to svedi malinko semtam se skrabnu na leve ruce a vcera na noze vecer jinak jako silene svedeni nemam.nevim jak intenzivni musi byt aby to bylo od jater :-( :think:

Já bych dnes už neuvažovala jestli je to slabé nebo silné svědění.Šla bych hned k doktorovi,případně mu zavolala a domluvila se s ním na odběry.Pro klid tvůj a zdraví miminka to za to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
17.2.12 21:53

Když oni spoustu věcí nedělají automaticky z důvodu nedostatku peněz bohužel… nás se tu teď sešlo hodně, ale je to problém, který má v těhoteství jen málo lidí, tak se to plošně nezjišťuje, navíc šance, že se něco posere opravdu hodně, je minimální.

Ale jinak jo, když je to blbé, tak děcko může i umřít, bohužel, a nelze přesně říct, která hodnota je už kritická, každé tělo to snáší jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
17.2.12 22:31

Fialíno - to mi říkal i dr., že vlastně nikdo neví, jak to funguje a co už ubližuje moc, kde je ta hranice… přijde mi, že je trochu i záhada, jak se to vlasně stane, takže bohužel není žádná prevence. Vždycky se mě ptali, jestli jsme měli nějaké problémy s játry v rodině a na jiné věci v anamnéze a já všechno negovala - zdravá, bez léků…a stejně mě ty játra v druhém těhu zradily :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.2.12 22:33

Tak když to tak čtu,začínám se trochu bát druého těhu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
17.2.12 22:47

Jančo - neboj se a mysli pozitivně, jak psala Fialína - rizika tam sice jsou, ale za mě, to miminko za to stojí a medicína je dnes naštěstí hodně daleko - ve středověku by to byl větší mazec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
17.2.12 23:06
PeťaBeďa píše:
Jančo - neboj se a mysli pozitivně, jak psala Fialína - rizika tam sice jsou, ale za mě, to miminko za to stojí a medicína je dnes naštěstí hodně daleko - ve středověku by to byl větší mazec ;)

Tak nemusí být nakonec pravidlo,že když jsem u prvního těhu měla špatné jaterky,že u druhého to bude taky,že jo :mrgreen: :mrgreen: I když jak jsem četla,tak se to spíš objevuje ještě dřív jak ke konci těhu :,( No,druhé mimčo stejně chceme,takže se uvidí jestli to bude Ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
18.2.12 07:43

Janco neboj, jen si te budou pri druhem tehotenstvi hlidat a budou prave delat kontrolni odbery, aby se kdyztak vcas nasadili leky a dalo se to resit. Jen kdyby se nikdo k tem kontrolnim odberum nemel tak se jim prosim pripominej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí