Kolikátý týden těhotenství?

39
17.2.12 10:37

Kolikátý týden těhotenství??

Ahoj holky. Měla bych být v 16tt, tento týden jsem byla u mojí gyndařky ta mi řekla že mimi je o dva týdny menší, tudíž 14tt ale do průkazky napsala 15tt. Nevím co si o tom mám myslet. Je možné že se jen některý týden spletla a je vše v pořádku nebo se něco děje :( Děkuji moc za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
698
17.2.12 10:41

Ahoj, asi chtěla napsat zlatou střední cestu, ono může být děcko menší a pak to dožene, taky záleží kdy si měla ovulaci, kdy došlo k oplodnění. Neboj se ničeho, při příští kontrole už to může být v normálu a prcek to dožene.
Každopádně Ti to měla vysvětli dotorka. Co Ti napsala do průkajdy jao CRL? Kolik měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
17.2.12 10:48

ahoj, no to je nejake zmatene :) kazdopadne do prukazky by se mely psat tydny dle posledni menstruace aspon pokud vim, ze je mimco podle UZ jinak, to je normalni, podle toho se pak taky upravuje termin porodu, treba ja mam dle menstruace termin 25.4. a dle UZ 5.5. - takze zadny strach, urcite se nic nedeje a postupem casu se to treba i srovna na stejno ;) akorat teda nechapu, kde pi. doktorka vzala ten 15. tyden, na to se ji pak urcite zeptej, at mas jasno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
17.2.12 10:49

ahoj,já jsem ted 32tt,ale holky jsou obe o 14 dni jakoby vetsi,takze 34tt,ale v prukajde mam normalne napsany tyden jaky mi probiha,ne podle velikosti plodů.Me to nejspis zkracuje delku tehotenstvi,tobe se to urcite jeste spravii :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.2.12 10:52

Právě že mě neřekla vůbec nic, ani mi neřekla jak je veliké do průkazky to taky nenapsala, ani ho při UTZ neukázala, jen řekla že je menší a šla pryč takže jsem zůstala v šoku a nestihla ani zareagovat, jediné co řekla tak že musím na všechna vyšetření znovu. Vážně nevím co si o tom myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.2.12 10:55

no tak takovou doktorku bych uskrtila takove jednani. priste se nench takto odbyt ikdyz v tehu to je tezsi. drzim palecky a vse se upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39

Děkuji snad máte pravdu a je vše v pořádku :) Je to moje první těhu takže jsem z toho tak trochu vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365

ajaj to je radost takovýto lékař…asi bych myslela na to, že ho co nejdřív vyměním za někoho, kdo se se mnou bavit hodlá :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
17.2.12 11:01
Misheel píše:
Právě že mě neřekla vůbec nic, ani mi neřekla jak je veliké do průkazky to taky nenapsala, ani ho při UTZ neukázala, jen řekla že je menší a šla pryč takže jsem zůstala v šoku a nestihla ani zareagovat, jediné co řekla tak že musím na všechna vyšetření znovu. Vážně nevím co si o tom myslet.

Aha, tak ta je divná. A kdy máš jít znovu na vyšetření? A co NT screening, na tom si byla? Krev Ti brala na začátku těhu? Na tripple testy tě objednala? Teda s takovým přístupem bych měnila a hned, pokud máš možnost zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.2.12 11:09

Příští týden jdu pouze na krev, říkala že se to bere v určitý týden tak musím znovu a za další dva týdny pro výsledky a tam se budem domlouvat na sceening ve 20tt a pak terve půjdu ke své gyn. na další vyšetření. To jsem taky tak trochu nepochopila jak mě může poslat na sceening když vlastně ani neví v kolikám týdnu jsem. Stím přestupem je to horší, chvíli před těhu jsem k ní přestoupila a v okolí o moc další doktorech nevím :D uvidíme jak to půjde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
17.2.12 11:16

Na ten screening je taky nejaky rozmezi, nemusi to byt presne a jen v jednom danem tydnu, ale kazdopadne aspon na tom screeningu by meli byt vstricnejsi, vsechno ti ukazat a vysvetlit.. a na svoji doktorku se propriste priprav, chapu, ze napoprve te to zaskocilo, ze ses nezmohla na nic, ale priste se nedej odbyt, jen at ti prcka pekne ukaze a vsechno vysvetli, od toho tam je! A pokud by nebyla vstricna, sbalim se a jdu jinam, to je bez diskuze, zmenit doktora snad muzes kdykoliv. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.2.12 11:24
jane-e píše:
Na ten screening je taky nejaky rozmezi, nemusi to byt presne a jen v jednom danem tydnu, ale kazdopadne aspon na tom screeningu by meli byt vstricnejsi, vsechno ti ukazat a vysvetlit.. a na svoji doktorku se propriste priprav, chapu, ze napoprve te to zaskocilo, ze ses nezmohla na nic, ale priste se nedej odbyt, jen at ti prcka pekne ukaze a vsechno vysvetli, od toho tam je! A pokud by nebyla vstricna, sbalim se a jdu jinam, to je bez diskuze, zmenit doktora snad muzes kdykoliv. :palec:

V to doufám že mi to tam pořádně vysvětlí. Jinak jsem si předtím na moji doktorku nestěžovala. Při každém vyšetřením všechno vysvětlila, ukázala, jen tento týden byla nějaká divná :nevim: nevím, třeba jen měla špatný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
17.2.12 11:33

Misheel: to je mozny, neni kazdy den posviceni, ale aspon uz propriste vis, ze mas byt pripravena, byla by skoda prichazet o koukacku na UZ a vsechno okolo ;)
jinak teda nevim, odkud jsi/kam pujdes na screening, ale ja si nemuzu stezovat, nam doktorka vsechno ukazala a kdyz jsem se chteli na cokoliv zeptat, nebyl problem - tak snad to budes mit taky tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
17.2.12 11:40

pokud jsi v 16.tt tak ti to doktorka napsala správně.píšou se ukončené týdny.tedy 15tt.minule jsem taky u mudra reagovala když mi napsal 23 a já byla 24 a on mi to tak vysvětlil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
17.2.12 11:54
Bajča píše:
pokud jsi v 16.tt tak ti to doktorka napsala správně.píšou se ukončené týdny.tedy 15tt.minule jsem taky u mudra reagovala když mi napsal 23 a já byla 24 a on mi to tak vysvětlil. ;)

To jsem teda netušila a je to dobré vědět :hug: :) ale nechápu teda proč říkala že je o dva týdny menší v tom případě by tam měla napsat 13tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí