Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Mám jít po neděli na odběr plodové vody do Sanusu v HK. Byl tam někdo v poslední době? Můžu se zeptat na zkušenosti. Jak jste byli spokojeni s doktorem, jak to probíhalo, bylo to rychlé? Mám strach spíže z rizika potratu poté než ze samotného odběru. Měli jste také strach? Můžu se ráno před odběrem nasnídat? Ve čtvrtek to na mě vybalila genetička, zpětně mám pocit, že mě i do toho odběru trošku dotlačila…ptz riziko DS mám lehce zvýšené… Musela jsem se rozhodnout sama a hned. IKdyž na druhou stranu vím. Že do konce těhotenství bych byla ve stresu. Postižené dítě opravdu nechceme.
Děkuji za případné zkušenosti a odpovědi.
Co vím, tak existují nějaké ty placené neinvazivní testy z krve matky, tuším že stojí kolem 10tis. Pohledej. Být tebou, šla bych do něj, a odběr plodovky telefonicky zrušila. Taky nás hnali na genetiku. A předem jsem si zjišťovala možnosti, kdyby mě do odběru plodovky tlačili. Ten jsem brala až jako úplně poslední možnost. ![]()
Zrušit souhlas můžeš kdykoliv před zákrokem. Promysli si to v klidu.
Jinak toto místo neznam. Ale se třetím tehotenstvim jsem na odběru plodovky byla. Ano, měla jsem obavy. Najedla jsem se před tím, dala si sladké i kávu, pila jsem normálně. Bylo to ( zákrok) nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Dodrzovala jsem klid podle doporučení.
Pro mě to byla jasná volba - jít na to. Třetí dítě ve 44… měla jsem obavy, aby dítě bylo ok.
@Agnes86 píše:
Co vím, tak existují nějaké ty placené neinvazivní testy z krve matky, tuším že stojí kolem 10tis. Pohledej. Být tebou, šla bych do něj, a odběr plodovky telefonicky zrušila. Taky nás hnali na genetiku. A předem jsem si zjišťovala možnosti, kdyby mě do odběru plodovky tlačili. Ten jsem brala až jako úplně poslední možnost.
Na odběru plodové vody je dobre to, ze ti udělají rozbory i na další chromozomálni vady. Nejen na ty 3 syndromu, které umí ( méně přesně) rozbor z krve. To by měla umět vysvětlit geneticka.
@Tuhy_LU píše:
Na odběru plodové vody je dobre to, ze ti udělají rozbory i na další chromozomálni vady. Nejen na ty 3 syndromu, které umí ( méně přesně) rozbor z krve. To by měla umět vysvětlit geneticka.
No, to je možné, ale stejně nedokážou odhalit všechny vady. A to riziko potratu mi přijde dost vysoký. Záleží taky, jak velký je u koho riziko tý vady. Že to dokážou vysvětlit, o tom nepochybuju, jde o to, že ne nutně objektivně. A je dobrý předem znát všechny možnosti i rizika
Zakladatelka už má nejspíš po akci, ale může to být užitečný někomu dalšímu.
Mám jít po neděli na odběr plodové vody do Sanusu v HK. Byl tam někdo v poslední době? Můžu se zeptat na zkušenosti. Jak jste byli spokojeni s doktorem, jak to probíhalo, bylo to rychlé? Mám strach spíže z rizika potratu poté než ze samotného odběru. Měli jste také strach? Můžu se ráno před odběrem nasnídat? Ve čtvrtek to na mě vybalila genetička, zpětně mám pocit, že mě i do toho odběru trošku dotlačila…ptz riziko DS mám lehce zvýšené… Musela jsem se rozhodnout sama a hned. IKdyž na druhou stranu vím. Že do konce těhotenství bych byla ve stresu. Postižené dítě opravdu nechceme.
Děkuji za případné zkušenosti a odpovědi.