Odčervení pipetou (kočka)

6914
12.2.23 10:37

Odčervení pipetou (kočka)

Ahoj holky,

přitoulala se k nám kočka a chystám se ji odčervit pipetou Dronspot (nesnese žádnou manipulaci).
Pečlivě jsem pročetla příbalový leták i hledala po netu, ale nikde jsem se nedozvěděla, jak často se takto odčervuje? Máte zkušenost?

Děkuju moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
12.2.23 11:05

Venkovni kocky se maji odcervovat co tri mesice, je jedno, jakym zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.2.23 11:42

Poprvé je vhodné jednou a po 14 dnech zopakovat. Potom jednou za čtvrt roku, pokud je kočka venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.2.23 11:51

Mame polovenkovni, takto odcervuji co 3 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
12.2.23 12:43

Děkuju, děkuju. Dnes se na to chystám--- Ještě jedna věc - jak je to kočka venkovní, má strašně hustou srst… Vím, že to má být na kůži, tak se trochu obávám, aby to mělo vůbec nějaký význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.23 12:53

@Lojzísek Dva lidi - jeden v rukavicích /kožené, svářečské, něco takového/ přimáčkne kočku k zemi za hlavu a pánev, druhý rychle rozhrne srst za hlavou a nakape.
Lékárničku po ruce :mrgreen:
Dle mé zkušenosti kapat blíže k hlavě, než „mezi lopatky“, kočky se tam zvládly kousek olízat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
12.2.23 12:59
@Pipet píše:
@Lojzísek Dva lidi - jeden v rukavicích /kožené, svářečské, něco takového/ přimáčkne kočku k zemi za hlavu a pánev, druhý rychle rozhrne srst za hlavou a nakape.
Lékárničku po ruce :mrgreen:
Dle mé zkušenosti kapat blíže k hlavě, než „mezi lopatky“, kočky se tam zvládly kousek olízat.

Děkuju. Ona je strašně mazlivá, ale jakmile vytuší, že s ní chci dělat nějakou proceduru, změní se na divokou šelmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.23 13:42
@Lojzísek píše:
Děkuju. Ona je strašně mazlivá, ale jakmile vytuší, že s ní chci dělat nějakou proceduru, změní se na divokou šelmu.

To kočky jsou, šelmičky. Byla jsem na veterině, aby mi ošetřili cca 8-10 týdnů staré, nalezené kotě, mělo megazasvrabené uši. Nevážilo ani půl kila snad. Krvácela doktorka, sestřička, já, i dcera, která byla jako doprovod :lol:
Dospělá kočka má sílu, když se brání, chce to někoho, kdo se nebojí a fakt ji podrží, pak je to akce na půl minuty. Prostě rychle a hlavně pevně, neublížíte ji.
Dobré je chytit tu kočku za kůži za krkem, ono ji to trochu znehybní, jenže to nemůžete, když tam chcete nakapat tu pipetu.
Přeji rychlou, úspěšnou akci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
12.2.23 15:33

Mně se osvědčilo kapat, když žere. Optimálně nechat ji trochu vyhládnout, sice si všimne, že se něco dĕje, ale hlad je silnější. Samozřejmě nesmíš omylem nakapat do žrádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
12.2.23 17:06
@Pučálkovic.Amina píše:
Mně se osvědčilo kapat, když žere. Optimálně nechat ji trochu vyhládnout, sice si všimne, že se něco dĕje, ale hlad je silnější. Samozřejmě nesmíš omylem nakapat do žrádla.

Děkuju moc za parádní radu!!! Odpipetováno nad miskou masa :-D
Mám to tedy za 14 dní zopakovat? Nebo až ty 3 měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
12.2.23 20:59

To mě těší. :)
Vzhledem k tomu, že asi bude hodně začervená, tak bych to po 2 týdnech zopakovala a pak vždy po 3 měsících. Jestli máš i jinou kočku nebo psa, tak taky zároveň odčervit. Nebo můžeš nechat vyšetřit trus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
5.7.23 18:54

Pipeta blechy x pipeta odčervení

Dneska jsem u kočky objevila blechu, tak jsem jí dala pipetu Frontline proti blechám. Za jak dlouho jí můžu dát pipetu na odčervení? Tabletu ani pastu do ní nedostanu ani heverem a už má po termínu pro preventivní odčervení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
5.7.23 19:25

@Veveří ona existuje pipeta na odčervení? 8o
To slyším prvně. Musím taky pořídit :lol:

Příspěvek upraven 05.07.23 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
5.7.23 19:27

@Veveří jinak blechy jsou mezihostitel. Odčervovat a odblešit můžeš i zaráz :oops:

Příspěvek upraven 05.07.23 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.7.23 19:28
@Markéta188 píše:
@Veveří ona existuje pipeta na odčervení? 8o
To slyším prvně.

https://www.benu.cz/…t-on-2x0-7ml?…

• načítám...
  • Citovat