Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. Pořídila jsem si kocourka, je malinký kočík, je strašně závislý 🥹 😄 je jak pejsek, nemohu jít ani kouřit protože hned brečí 😅 😅 tak ze jsem jak matka, v jedny ruce jeho a druhou dělám jiné ve i doma. Teď to nejslavnější proč píši. Nemám nic proti majiteli tohoto drobečka, jsou mu cca 3 měsíce, ale přijde ze ho ani nezajímá, komu vlastně kocourka dal. Já mu posílala fotky a ani si je nezobrazil, jen aby si byl jistý ze kocourek je ok
no a já si ho přivezla a má průjem, dostal granule Vivavita kitten, a dostala jsem nějaké dvě levné konzervy, zkoušela jsem mu dávat kvalitní drahé kapsicky, a má po tom šílený průjem, hned zítra jdu k veterináři
jde o to ze já 8× denně musím čekat až dokakne a pak ho musím očistit vlhkýmy kapesníky… věcně se v tom cely vymácha. Dnes jsem nebyla 4 hodiny doma a když jsem přišla hovinka úplně všude rozsplapany a já už jsem z toho zoufalá, prosím o radu krmiva co jim dáváte pokud máme takový typ kočičky prosím, majitel me moc nepoučil ![]()
@influencerka píše:
Zdravím. Pořídila jsem si kocourka, je malinký kočík, je strašně závislý 🥹 😄 je jak pejsek, nemohu jít ani kouřit protože hned brečí 😅 😅 tak ze jsem jak matka, v jedny ruce jeho a druhou dělám jiné ve i doma. Teď to nejslavnější proč píši. Nemám nic proti majiteli tohoto drobečka, jsou mu cca 3 měsíce, ale přijde ze ho ani nezajímá, komu vlastně kocourka dal. Já mu posílala fotky a ani si je nezobrazil, jen aby si byl jistý ze kocourek je okno a já si ho přivezla a má průjem, dostal granule Vivavita kitten, a dostala jsem nějaké dvě levné konzervy, zkoušela jsem mu dávat kvalitní drahé kapsicky, a má po tom šílený průjem, hned zítra jdu k veterináři
jde o to ze já 8× denně musím čekat až dokakne a pak ho musím očistit vlhkýmy kapesníky… věcně se v tom cely vymácha. Dnes jsem nebyla 4 hodiny doma a když jsem přišla hovinka úplně všude rozsplapany a já už jsem z toho zoufalá, prosím o radu krmiva co jim dáváte pokud máme takový typ kočičky prosím, majitel me moc nepoučil
aha, a kde jsi kotě koupila? v chovné stanici? asi ne, že?
další naiva, která naletěla množírnám, tak good luck, zítra u veterináře zjistíš rozsah problému, přichystej si hodně peněz - veterinář ti také prodá nebo doporučí dietní krmivo pro kotě -
ale připrav se i na to, že koťata z množek často po dlouhé a drahé léčbě umírají, kvůli různým vrozeným vadám
Odkud ho proboha máš?
Na veterinu určitě, hned ráno.
A jinak - až mu bude dobře - to je jedno, že je nahatý, prostě kvalitní kočičí krmení. Ideálně syrové maso, vnitřnosti a spol.
Moje kočky mají aktuálně granule Applaws neustále nasypané a k tomu kousek masa, občas nějakou kvalitnější kapsičku (co zrovna mají v akci třeba…).
@Pipet píše:@Pipet
Odkud ho proboha máš?
Na veterinu určitě, hned ráno.A jinak - až mu bude dobře - to je jedno, že je nahatý, prostě kvalitní kočičí krmení. Ideálně syrové maso, vnitřnosti a spol.
Moje kočky mají aktuálně granule Applaws neustále nasypané a k tomu kousek masa, občas nějakou kvalitnější kapsičku (co zrovna mají v akci třeba…).
@Pipet a jaký je úplně nejvíc kvalitní? Já mu ti vezmu … já ho dostala jako dárek
tak me neviňte 😜 vy ostatní ženy zde ….
@influencerka píše:
@Pipet a jaký je úplně nejvíc kvalitní? Já mu ti vezmu … já ho dostala jako dárektak me neviňte 😜 vy ostatní ženy zde ….
Nemocná kočka jako dárek
Trošku to popisuješ ale jinak v tom prvním příspěvku
průjem je hodně nebezpečný hlavně pro kotě, takže jednej rychle na veterinu.
@influencerka kdes ho koupila? Evidentně z množirny, tohle by totiž normální chovatel fakt neudělal. Okamžitě vet
čert ví, zda to prte má vůbec 12 týdnu
co se týče krmení, granule s co největším podílem masa. Bach na kuřecí, částo na něj mají kočky alergii. Stejně kapsičky, určitě ne whiskas a podobný blafy. My krmíme masem, plus nonstop přístup ke granulím, to mají venkovní Brit care a nejmenší Ontario
y tedy máme zachranence, ale je to celkem fuk ![]()
@pikola to byl dárek s já ho miluju to nic nevylučuje
a jdu hned ráno
Vem kočku k veterináři, ten ti doporučí nějaké kvalitní granule (někdy je možno zakoupit je i přímo u něj). Jinak existují speciální granule pro koťata - Junior/Kitten, které vyrábí snad každá značka, co seženeš v běžném supermarketu. Já mám 3 „běžné“ kočky a kupuji granule Royal Canine, ti mají dokonce, myslím i řadu speciálně pro Sphynx. Pak Brit Premium by Nature (ty jsou podle mě nejlepší v poměru cena/kvalita) nebo Applaws. Konzervy/kapsičky a pamlsky tak různě.
@martina.se já mu tedy koupím vnitřnosti a maso krutí, a nějaké maso, a granule bych dala Apllaws, ale prý změna krmeni je pro ne špatná.. moje druhá kočka domácí má Brit care a růžový Royal Canin, a kapsicky ji dávám Whiskas, Brit care atp. A je krásná a zdravá
nemyslím si ze to je úplný shit, každopádně to ze ho pan nedokázal ani naučit na záchod, to je teda sila, to ze mám všude po bytě to a musím vytírat, a jako podestylku teď musím vyzkoušet možná pelety ale ty moji kočce vadí a vyhovuje ji podestylka z Baumarktu je super
tak ze kdyby měli stejný záchod, Orionek
rad chodí na její záchod i když jsem jim dala 2 záchodky používají oba ten samý. Jako upřímně dostala jsem ho, miluji ho je to laska, ale ptala jsem se, a měli tam hezkou mamku a hezkého taťku, které měli prý od sebe aby se nemnožili, proste normálně v pohodě rodinka, tak nevím, ale z fotek mi to nepřišlo nějaký ultra extra, ale at už je nebo není z množirny což nenávidím a mrzí me to, tak mu proste dam tu nejlepší péči a největší lásku co budu moct, je to moje miminko, mimochodem má asi půl kila, a pořad mu musím čistit kůži, je hned špinavý ![]()
@babeandbae jako Royal canin má radu pro sphynx ale vážně netuším jak by to rozkousal, však má hrozne malé zoubky, a je malinký, to je jen pro dospělé kočky už jsem koukala na internet ![]()
@influencerka píše:
@babeandbae jako Royal canin má radu pro sphynx ale vážně netuším jak by to rozkousal, však má hrozne malé zoubky, a je malinký, to je jen pro dospělé kočky už jsem koukala na internet
Tak pokud vím, tak granule pro koťata se od běžných pro dospělé liší nutričním složením a ne velikostí. Navíc v přírodě odrostlá koťata žerou úplně to samé, jako dospělé kočky, problémy s kousáním mají spíše staré kočky, kterým již neslouží zuby. Jinak půl kila je na 3 měsíční kočku strašně málo, měla by ideálně vážit cca 1 kg až 1,5, takže buď je kočka podvyživená (průjem by tomu odpovídal) nebo je mladší než 3 měsíce, přičemž odstavena od matky a mléka by měla být až ve 12 - 14 týdnech. Tipovala bych to taky na nějakou množírnu, tam se střevní paraziti šíří raz dva. ![]()
Hm, to je teda hrůza…
Já mám teď čerstvě Bengálku z Chs, od mámy šla ve čtyřech měsících, plně očkovaná, jen jsem nechala přeočkovat poslední očko.,
dle domluvy, byla odčervená. Má dvě a čtvrt kg, za týden bude mít pět měsíců. Má kotěcí granule Royal Canin, kapsičky kotěcí Shelma, Sheba..pamlsky, dávám i maso, když vařím…
Průjem je špatná věc..musí chudáček něčím trpět. Vůbec bych nečekala a vzala ho hned, ta váha v jeho měsících je katastrofa…
Je to hrozný..děláš určitě první poslední, ale já bych nečekala..
Kotě v takovém stavu…je prostě hrozný.