Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše:
jo, jo, bohužel, koukni na její diskuse
Podívám se.
@Janli píše:
Jo, ustupuje se chovatelům. Kotě co nejdřív od matky, aby mohla mít legálně další, kastrovat nedospělý koťata, aby je nedej bože nikdo další nemnožil. Šílený lobby….. Já bych to svým kočkám neudělala……
To se neustupuje chovatelům, to bylo naopak o dva týdny navýšeno, což je za mě jedině správně. Plus musí odejít kotě cipované, což dříve být nemuselo, musela se cipovat povinně jen zvířata v chovu, koťata na mazlíky ne a to klidně až před použitím do chovu, čip se dokládal až při krycím listu. Dnes musí být každé kotě cipované, ať půjde na chov nebo na mazlíka a to už při žádosti o krycí list. Za mě jedině správně. Prodávám koťata odjakživa cipovaná a nikdy ne dříve, než v 16 týdnech, klidně by se to mohlo ještě navýšit i těch 14 mi přijde málo a klidně ještě zkrouhnout povolené vrhy na kočce, max tři povolené vrhy za dva roky je moc, to by taky chtělo upravit.
Jinak k zakladatelce, všechno je špatně. Kotě má mít stravu od chovatele a první dny mít to na co je zvyklé. Případně velmi pomalu a s citem kotě převádět na něco jiného. Základ by mělo být maso.
@Ja-rekk píše:
To se neustupuje chovatelům, to bylo naopak o dva týdny navýšeno, což je za mě jedině správně. Plus musí odejít kotě cipované, což dříve být nemuselo, musela se cipovat povinně jen zvířata v chovu, koťata na mazlíky ne a to klidně až před použitím do chovu, čip se dokládal až při krycím listu. Dnes musí být každé kotě cipované, ať půjde na chov nebo na mazlíka a to už při žádosti o krycí list. Za mě jedině správně. Prodávám koťata odjakživa cipovaná a nikdy ne dříve, než v 16 týdnech, klidně by se to mohlo ještě navýšit i těch 14 mi přijde málo a klidně ještě zkrouhnout povolené vrhy na kočce, max tři povolené vrhy za dva roky je moc, to by taky chtělo upravit.
Já kočičku na mazlíčka a mám ji čipovanou. Jak již jsem tu napsala, přijeli jsme si pro ni v 4 měsících a pár dní. Podívala jsem se do smlouvy.