Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, otázka je jasná ![]()
Mám fenu necelý rok a min. Rok jsem platila poprvé poplatek.
Dočetla jsem se, že vybrané peníze jsou na pytlíky pro pejsky atd.
Bydlím na vesnici a pro pejsky tu není vůbec nic přizpůsobeno. Žádné koše speciální na psí výkaly ani pytlíky. Nemám ráda, když vidím na zemi ležet Bobek a že jich tu je!
Já poctivě sbírám, ale jde mi o princip.
Pohrávám si s myšlenkou, že poplatek nezaplatim už jen z principu.
Hrozí mi něco? ![]()
Raději za ty peníze nakoupím pytlíky a nechám je někde i pro ostatní. Ať je tu čisto.
Tak se zeptej, na co jdou poplatky u vas…a muzes navrhnout, na co maji jit…
To je normalni pristup, jak muzes jako obcan veci menit k lepsimu. Ne, ze nebudes respektovat poplatky…
Povinnost platit má každý…ať už za psa, auto, bydlení…prostě poplatek je povinný, jinak za nezaplacení hrozí pokuta a exekuce
V naší obci je poplatek zrušen, čili neplatíme. Dřív to bylo strašných 70!! korun za jeden kousek. V Praze jsem platila 1200 a fakt by mě nenapadlo to nezaplatit ![]()
Nevím, jestli se za to dává pokuta. U nás jsou neplatiči jmenovaní ve zpravodaji. Žijeme na venkově, ta ostuda by se mi za 140 kč (2 psy) fakt vyplatila ![]()
Platili jsme dokud poplatek město samo, ani nevím proč, nezrušilo.
Příspěvek upraven 30.01.23 v 20:15
Ano, platim. Stejne tak jako jine poplatky. Platime 200 za rok. Ve meste jsme platili 1500.
@Fiducia píše:
V naší obci je poplatek zrušen, čili neplatíme. Dřív to bylo strašných 70!! korun za jeden kousek. V Praze jsem platila 1200 a fakt by mě nenapadlo to nezaplatit
Nevím, jestli se za to dává pokuta. U nás jsou neplatiči jmenovaní ve zpravodaji. Žijeme na venkově, ta ostuda by se mi za 140 kč (2 psy) fakt vyplatila
U nás prosím Tě 100 za psa a rok.
Ty tři kila mě fakt nezruinují, si myslím, ať už je obec použije na cokoli.
Platim za dva psy v Brne necele 4 tisice za rok, dostavam teda za kazdeho rulicku sacku
Jinak to neni nikde videt, kose nepribyvaji (u parku, kde bydlime, dokonce zredukovali pocet kodu ze 4 na 2) a sacky tu taky nejsou k dispozici.
Ale vetsina nadtedti sbira.
@sirikit píše:
U nás prosím Tě 100 za psa a rok.
Ty tři kila mě fakt nezruinují, si myslím, ať už je obec použije na cokoli.
Platila jsem dvě stě za jednoho psa a platila bych v pohodě dál, ale zrušeno. Taky si myslím že to nikoho nezruinuje. Co vím, tak se to rušilo v návaznosti na povinné čipování psů, tedy aspoń myslím.
Ano, samozřejmě. U nás se platí směšná 100,– za psa na rok. Koše a sáčky pro psí kamarády u nás jsou v mnoha ulicích. My je nevyužíváme. Doufám, že to tak zůstane.
Jsem strašně ráda, že náš miláček úžasný nechává vše na zahradě 🙏. Že naše procházky jsou na prázdno. Obvykle cvrká doma, než jdeme a znovu cvrká, až se vrátíme. To druhé taky. A jsem za to šťastná. Odmítám sebou tahat na procházky lopatu 🙈 ✌️. Je solidární k páníčkům. Na zahradě se to spacifikuje snadněji.