Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kocourGarfield píše:
@Wani tak asi mají systém zaplacených poplatku dle známky. I nás při i registraci předkládáme očkovací průkaz, kde je uvedený i čip ( aspoň u nás to tak je).
Tak tak, koukam, ze to musi mit kazdy. Normalne me zastavej, chtej vedet cislo ze znamky, projedou systemem a jdu. __________
Pejskaři se mezi sebou neustále dohadují, zdali je její nošení povinné. Ano, skutečně povinné je. Jedná se totiž o důkaz, že je pes nahlášen a že za něj jeho majitel odvádí povinné městské poplatky.
Ty jo, kde všichni bydlíte, takový malý částky. My platíme 1500 za jednoho a 2500 za druhého, takže 4k ročně. Máme to rozděleno na čtvrtletí, aby to nebyla taková pálka.
@Matt 02 my na vesnici a psy máme v RD. Mít ty psy třeba v Praze v paneláku tak platim taky jiné částky.
Praha: Roční sazba poplatku činí 1.500,– Kč za jednoho psa, za druhého a dalšího psa 2.250,– Kč.
Za psy chované v rodinném domku se platí 600,– Kč za jednoho psa, za druhého a dalšího psa 900,– Kč.
Příspěvek upraven 31.01.23 v 19:18
@Matt 02 Taky na vesnici a psy v RD a na vlastní zahradě.
Plus vycházky, samozřejmě, ale to ne po vesnici, ale po okolních lukách.
@sirikit my tedy máme za barákem pole a louky a les, ale do „centra“ chodíme taky. ![]()
Ale jak jsem psala, po psech si sbíráme do vlastních sáčku, takže to je úplně fuk.
Za psy tedy platíme a nenapadlo by mě neplatit.
Příspěvek upraven 31.01.23 v 19:29
@DandátkoP píše:
@Wani a psí znamku jste nedostali? Pes ma mit psi znamku, na ktery je jeho cislo. Tak je to tedy u nas.Kdyz znamku nema na sobe, musis vedet cislo a podle toho to kontrolujou v nejakym systemu.
U nás žádnou známku nefasujem a v životě nás nikdo nekontroloval.
Ale platím dobrovolně a štěně, co si necháváme ze současného vrhu, nahlásím taky - starosta to vede dobře a vybrané peníze jdou do kasy naší obce, takže domů.
Moc nechápu, proč lidi celkem bez odporu přispívají na UNICEF a charitu po všech čertech, ale pár korun do kasy vlastního bydliště jim drásá žíly. ![]()
@Matt 02 píše:
Ty jo, kde všichni bydlíte, takový malý částky. My platíme 1500 za jednoho a 2500 za druhého, takže 4k ročně. Máme to rozděleno na čtvrtletí, aby to nebyla taková pálka.
Malé západočeské město, pes je registrovaný na mě, jsem v ID takže je možné, že poplatky jiných byly větší. Ale jak říkám, město poplatky zrušilo.
Známku zezačátku nosil pes na obojku, ale poté co ho párkrát ztratil a my ho museli hledat, naštěstí našli, tak nosím známku na svých klíčích.
@sirikit píše:
U nás žádnou známku nefasujem a v životě nás nikdo nekontroloval.
u nás už se taky známky nefasují. jinak my máme psa relativně krátce, takže s kontrolami v naší části Prahy zkušenost nemám. ale co vím z jiné části od rodičů, tak tam měšťáci jednou za čas na ulici psy kontrolují. i když tedy nevím, jestli jim kontrolují známky a poplatky, máma to zmiňovala, že kontrolovali, zda má psa načipovaného.
@Anna766 píše:
Malé západočeské město, pes je registrovaný na mě, jsem v ID takže je možné, že poplatky jiných byly větší. Ale jak říkám, město poplatky zrušilo.
Jo tak to potom jo. My měli psy na prababičku v důchodu a byly to dvě kila ročně za jednoho, takže stejný. Teď bydlíme o víc jak 300 kilometrů dál a to už se bojíme. Když to bylo ve stejném městě, tak to bylo jiný.
@Matt 02 píše:
Jsme menší město, tady 1000k a další pes 1500 na sídlišti, v bytových domech 800k a další 1200k.
Známku mám samozřejmě od veterináře, tu teď dostal, když jsem s ním zrovna před pár dny byla na očkování.
@Matt 02 píše:
Jo tak to potom jo. My měli psy na prababičku v důchodu a byly to dvě kila ročně za jednoho, takže stejný Teď bydlíme o víc jak 300 kilometrů dál a to už se bojíme. Když to bylo ve stejném městě, tak to bylo jiný.
Ano, důchodci invalidní či starobní platí tuto částku u nás taky.
@sagina píše:
u nás už se taky známky nefasují. jinak my máme psa relativně krátce, takže s kontrolami v naší části Prahy zkušenost nemám. ale co vím z jiné části od rodičů, tak tam měšťáci jednou za čas na ulici psy kontrolují. i když tedy nevím, jestli jim kontrolují známky a poplatky, máma to zmiňovala, že kontrolovali, zda má psa načipovaného.
Mně se to za těch mnoho let ještě nestalo ani jednou. Žádná kontrola.
@Anna766 píše:
Známku zezačátku nosil pes na obojku, ale poté co ho párkrát ztratil a my ho museli hledat, naštěstí našli, tak nosím známku na svých klíčích.
Taky řešení.