Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
Syrový mletý maso, tvaroh a občas žloudek. Koťata nekrmím granulema a už vůbec ty nemocný. Potřebujou přirozenou stravu, což granule nejsou. Nevíš v jakým stavu má zuby, jak má podrážděný žaludek a střeva. Jinak samozřejmě k verináři.
S tímhle opatrně. Tvaroh odvápňuje, takže se mláďatům moc nedoporučuje, a syrové mleté maso také není nejvhodnější. Potřebují šlachy, ořez, kosti atd., ne libové mleté ![]()
@alcam00 píše:
S tímhle opatrně. Tvaroh odvápňuje, takže se mláďatům moc nedoporučuje, a syrové mleté maso také není nejvhodnější. Potřebují šlachy, ořez, kosti atd., ne libové mleté
Koťe, co má momentálně problém s průjmem, potřebuje jemnou stravu, fakt ne šlachy. Tvaroh se dává jako doplněk stravy.
@Janli píše:
Koťe, co má momentálně problém s průjmem, potřebuje jemnou stravu, fakt ne šlachy. Tvaroh se dává jako doplněk stravy.
Nemluvím přímo o tomhle kotěti, ale mláďatech (štěňata, koťata) všeobecně. A žádný pořádný výživář ti tvaroh pro kotě nedoporučí. Zvlášť, pokud už tak nemá ve stravě pořádný zdroj vápníku.
@Janli píše:
Já měla za to, že mléčné výrobky by kočky moc neměly, jelikož špatně tráví laktózu nebo to platí jen u mléka? Já kočkám dávám max vylízat zbytky neslazeného bílého jogurtu (nejím je ale tak často, takže k mléčným výrobkům se skoro nedostanou) a navíc v kelímku toho zbyde fakt malinko.
@alcam00 píše:
Nemluvím přímo o tomhle kotěti, ale mláďatech (štěňata, koťata) všeobecně. A žádný pořádný výživář ti tvaroh pro kotě nedoporučí. Zvlášť, pokud už tak nemá ve stravě pořádný zdroj vápníku.
Za první se tady bavíme o tomhle kotěti, za druhý mletý maso jaksi nemusí být jen libový a za třetí mám konzultovaný s veterináři, jak tahat kočky a koťata hrobníkovi z lopaty….. a pak je sakra rozdíl mezi kočkou, co je v bytě a tou venkovní.
@Janli
Oháníte se přirozenou stravou - tvaroh není přirozený a jako pravidelná, častá součást krmení spíš škodí. A já mluvím všeobecně, aby se toho nechytil někdo další ![]()
Jinak, co mi veterinář řekne ohledně krmení, beru s rezervou, pokud se o krmení nijak extra nezajímá. Ani bych nedokázala spočítat, kolik vetů mi řeklo, že si zabíjím psa, protože dostává kosti, celé křepelky, ryby apod., ale hned v další větě mi doporučí RC ![]()
@babeandbae píše:
Já měla za to, že mléčné výrobky by kočky moc neměly, jelikož špatně tráví laktózu nebo to platí jen u mléka? Já kočkám dávám max vylízat zbytky neslazeného bílého jogurtu (nejím je ale tak často, takže k mléčným výrobkům se skoro nedostanou) a navíc v kelímku toho zbyde fakt malinko.
Tvaroh se přidává jako doplněk a kočkám nevadí.
@alcam00 píše:
@Janli
Oháníte se přirozenou stravou - tvaroh není přirozený a jako pravidelná, častá součást krmení spíš škodí. A já mluvím všeobecně, aby se toho nechytil někdo dalšíJinak, co mi veterinář řekne ohledně krmení, beru s rezervou, pokud se o krmení nijak extra nezajímá. Ani bych nedokázala spočítat, kolik vetů mi řeklo, že si zabíjím psa, protože dostává kosti, celé křepelky, ryby apod., ale hned v další větě mi doporučí RC
Doporučují to veterináři, dávají to chovatelé, mě se taky osvědčilo. Že má zrovna tvůj výživář jiný názor, to je tvoje věc, ale nedělej z toho univerzální pravdu. Mimichodem, koťata sebereme kočce ve třech měsících, pokud jí je neodebereš, tak je kojí klidně ještě půl roku, proto ten tvaroh není občas od věci, zvlášť u nemocných prcků.
@jannina1 píše:
To jsem chtěla doporučit. Pokud je zakladatelka z Prahy tak může odnést trus do laboratoře Labvet. Měli jsme to stejně, dieta nepomáhala průjem střídavě a nalezeny Giardie. Veterinář si nevěděl rady, trus jsem tam odnesla sama. Giardie jsou u koťat časté. Léčba zabrala 3.den a vše ok.
Vzorky vezme i veterinář. Včasná léčba koťátku pomůže. Chudák se trápí.
Nyní už koťátka odchází do nového domova ve 14 týdnech. Hranice odchodu se posunula. Jsou nová pravidla.
Příspěvek upraven 10.02.23 v 19:04
@topazio píše:
Nyní už koťátka odchází do nového domova ve 14 měsících. Hranice odchodu se posunula. Jsou nová pravidla.
Týdnech
@Janli píše:
Týdnech
ty jo, už jsem se lekla, že člověk získá až dospělou kočku ![]()
@topazio píše:
Nyní už koťátka odchází do nového domova ve 14 měsících. Hranice odchodu se posunula. Jsou nová pravidla.
množkám, které prodaly naháče zakladatelce, je to fuck, ti prodají i 6týdenní, jen když budou love,
a zakladatelka už nic nepíše, buď kotě nedožilo rána nebo se teď po mastném účtu od veterináře tluče do hlavy, co za blbost udělala
@stinga píše:
ty jo, už jsem se lekla, že člověk získá až dospělou kočku
Ještě 3. možnost, dostat 14letou kočku nad hrobem. ![]()