Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak odčervením určitě nic nezkazíš, ale může být problém i jinde. Může špatně vstřebávat živiny, ale to chce konzultaci s vete, můžou mu vzít krev, z toho uvidí, jestli játra, ledviny apod. fungují normálně. No anebo je to prostě drobek, který se vykrmit nenechá ![]()
Jinak, já kupovala nedávno tablety pro psinu a kvůli březosti měla trochu omezený výběr, no a odčervení dvaceti kilo mě stálo 150,– Ale chápu, že pro dogu se vybírá něco pokud možno levnějšího ![]()
Nemáte někdo zkušenosti s tím, když pes sáňkuje? Mám čivavku, fenku, má jeden rok a je malinká, váží 1,70 kg, odčervuji ji pravidelně, krmím Royalem a vytlačím jí žlázy a ona mi třeba za tři dny sáňkuje znovu, byla jsem u veterináře a dal mi pro ni mastičku, mazala jsem deset dní prdel a nepomohlo to a sáňkuje mi furt dokola… Nemáte s tím někdo zkušenost?
mikalka píše:
Nemáte někdo zkušenosti s tím, když pes sáňkuje? Mám čivavku, fenku, má jeden rok a je malinká, váží 1,70 kg, odčervuji ji pravidelně, krmím Royalem a vytlačím jí žlázy a ona mi třeba za tři dny sáňkuje znovu, byla jsem u veterináře a dal mi pro ni mastičku, mazala jsem deset dní prdel a nepomohlo to a sáňkuje mi furt dokola… Nemáte s tím někdo zkušenost?
Ono se to tam muze znovu nahromadit… Treba nevymacknes vsechno, tak ji tam neco zustane… No nevim, zkus zajit k vet a at ji to vymackne on…
Baslerinda píše:
Co jestli se může? V lékárně řekneš, že potřebuješ prášky pro psa na odčervení ( Cestal, Caniverm, Optivermin, Dolpac, Caniquantel … ), počet tablet závisí na tom, kolik pes váží a vprůměru jedna tableta stojí 50 - 100 Kč.
Tohle opravdu zní jako když jedna tableta stojí stovku ![]()
Mikalko a byli jste pak znovu na kontrole? Některým psům se musí ty žlázy odstranit…
Pro zakladatelku- určitě by měl být pes odčerven 2× ročně a když jsou děti tak víckrát
A ty ještě dáváš i čerstvé maso
Nejdřív zkus to odčervení, tablety seženeš ty normální do 50ti kč za tabletu na 10kg ![]()
verenika píše:Jo, zní to tak …Baslerinda píše:Tohle opravdu zní jako když jedna tableta stojí stovku
Co jestli se může? V lékárně řekneš, že potřebuješ prášky pro psa na odčervení ( Cestal, Caniverm, Optivermin, Dolpac, Caniquantel … ), počet tablet závisí na tom, kolik pes váží a vprůměru jedna tableta stojí 50 - 100 Kč.
verenika píše:
Mikalko a byli jste pak znovu na kontrole? Některým psům se musí ty žlázy odstranit…Pro zakladatelku- určitě by měl být pes odčerven 2× ročně a když jsou děti tak víckrátA ty ještě dáváš i čerstvé maso
Nejdřív zkus to odčervení, tablety seženeš ty normální do 50ti kč za tabletu na 10kg
Na kontrole už jsme nebyli, já jí to tlačím furt dokola, budu tam muset zajít, díky za rady…
mikalko- pokud s tím máte stále trápení tak to chce fakt řešit, jinak si psi čistí ty žlázky sami ![]()
přikláním se ke krmení masem, vyzkoušet jestli není pro ni opravdu lepší maso s nějakou přílohou než granule. A taky nepíšeš jak je stará, a co jí dáváš během dne teď. ![]()
mikalka píše:
muze byt i zacervena
holky, mam problem a jsem z toho spatna.. nas hafan mel prujem, nevim co snedl nebo proc se stalo, ale jelikoz mame nemeckeho spice bileho, musel do vany, dala jsem mu na chodbu pelisek aby tam oschnul, ale kdyz jsem tam pak sla, tak vsude byla krev a mel ji i u zadecku… nevite co se mohlo stat?
ted uz je to dobry, nekrvaci, beha… dlouho jsme neodcervovali, tak nevim jestli to muze byt tim
Ahoj, prosím o radu. Od pátku máme štěňátko jirkšíra (nar. 1.4.) a bylo zatím odčerveno jen jednou, prý ho mám odčervit 10.6., ale já bych to udělala raději hned, protože mám malé děti a on se pořád drbe…co myslíte???
@Penelopka píše:
Ahoj, prosím o radu. Od pátku máme štěňátko jirkšíra (nar. 1.4.) a bylo zatím odčerveno jen jednou, prý ho mám odčervit 10.6., ale já bych to udělala raději hned, protože mám malé děti a on se pořád drbe…co myslíte???
Jestliže je odčervený, tak ho proč ho odčervovat znova? Pes se má odčervovat každé tři měsíce, jestliže se drbe, může to mít důvodů. Podivej se, jestli nemá blechy, vyčistit uši vodičkou, kterou koupíš na veterině, může mít zanesené anální žlázy, těch důvodů je několik a taky záleží, jak intenzivně se drbe, protože, tak jak se škrábeš ty, tak se škrábe i pes.
Ahojky ![]()
máme psa a kočku, koupila jsem v lékárně Caniverm a teď jdu odčervovat. Kocour má tasemnici, v návodu píšou, že 0,5tablety pro kočky 3-5kg (náš má 3kg, takže dáme 0,5tablety) ale teď mám dotaz k psovi-máme střední plemeno - americký staford, je přerostlej a váží 36kg. v návodu píší že pro střední plemena 1tabletu na 5-10kg což je hodně velký rozptyl. když vezmu 1tabletu na 5kg tak mu dám 7 až 7,5tablety, když má 36kg a když bych počítala 1tabletu na 10kg, tak mu dám 3,5 což je fakt velkej rozdíl, kolik byste dali vy??
děkuji ![]()
jinak k té kocourově tasemnici - máme doma 3 měsíční mimčo, bojim se, aby ho nějak nenakazil. kocour je buď venku, nebo je zavřený v manželově pracovně a přes byt chodí pávě jen když jde domů, nebo když jde ven. malej zatim neleze, na zem ho nedáváme ani na deku, ale přeci jen, udělali byste nějaká opatření?? mockrát děkuji ![]()