Sterilizace kočky

919
2.1.12 15:40

Sterilizace kočky

Ahoj,
potřebovala bych info.Co vše obnáší sterilizace kočky?Naše asi rok a půl stará kočka zase „řádí“,že chce kocoura.Leze mi to na nervy a je mi jí i líto.
Zajímá mě hlavně cena(približně,je mi jasný,že každý doktor má jiné ceny) a co následuje potom…
Díky předem za všechny reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
305
2.1.12 15:43

ahoj,stoji to cca litr-podle toho,odkud jsi.kocka pak potrebuje aspon dva dny,aby s ni nekdo byl,nesnasi moc dobre narkozu.pak si dej pozor na prisun jidla.po kastraci maji tendenci dost nabrat.ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
2.1.12 15:50

Tak asi fakt záleží jednak od doktora, druhak jaký typ anestezie zvolíš (ta šetrnější inhalační je dražší), orientačně bych počítala tak 1-2 000. Naši cenu ti nepovím, u nás to bylo v rámci císařského řezu (nedokázala sama porodit), takže to bylo víc. Vezmou jí dělohu, vejcovody i vaječníky, čímž do budoucna zamezíš případným problémům a dost častým nádorům na těchhle orgánech. Pokud opravdu vezmou vše důsledně, mrouskat už by nikdy neměla. My byli varováni, že tam kvůli nějakým srůstům možná nevybrali úplně všecko a mohl by zbýt malinký kousíček hormonálně působící tkáně, takže by možná mohla i mrouskat. Dost jsme se toho děsili, ale 7 měsíců po operaci zatím nic, kočka je klidnější, mazlivější, ale furt je to ona se svou náturou, lehce přibrala, najeli jsme na light granule, ale nemám pocit, že by jí to způsobilo jakoukoliv újmu. Jinak ten první den po probrání z narkózy byla chudinka ještě dost oblblá, do toho se navíc musela starat o čerstvě narozené kotě, nejdřív ho odmítala, ale dost rychle se z toho oklepala a už druhou noc spala kotě-nekotě u nás v posteli. Tak první týden téměř nežrala a nekakala (ale ona mívá taková hladovková období čas od času i normálně, teď týden před Vánoci vůbec nejedla maso), ale jizva se nádherně zahojila a opravdu rychle byla zpět ve své původní kondici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
2.1.12 15:53

My jdeme s kocourem zítra a u nás kocour stojí 400kč a kočka 700 kč. Jsem z ČB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
2.1.12 15:56

ahoj do dvou tisíc by jsi se měla vlézt. určitě zajdi s kočkou předem k doktorovi a domluv si termín kastrace, kočka obvykle před narkozou nesmí 24hodin jíst a 12-6 hodin pít. no a potom ji obvykle uspinkají a provedou to co je třeba. Vím že na některých klinikách ti vrací už probuzené zvířátko, někde ti ho doktor šoupne hned po operaci ještě spinkající…ale je potřeba ho udržovat v teple a klidu..takže na nějakou starší deku a přikrýt ho a semtam ji namočit čouhající jazýček vodou at ji moc nevyschne…kočka se probouzí (alespon podle zkušeností co máme) asi tak 4 hodiny…do uplného vědomí normálního se dostává do dvou dnů…bude ti po probuzení pospávat pořád. Jo je možné že se v té narkoze počůrá - vyřeší to nějaká starší plenka co se může vyhodit- ale jakmile přijde k sobě alespoň trochu a jestli je naučená na kočičí záchod tak ji ho dej někde poblíž..bude se snažit do něj dostat a vykonat potřebu tam. a hlavně se nezlekni..po té narkoze se chvilku bude motat…tzn. vstane z deky popoleze- usne - bude se plazit pomalu a bulat ze strany na stranu a zase si lehne, a na chvilku usne, takže je fakt třeba těch pár hodin než bude alespon trochu probuzená mít ji na očích a hlídat. a připravit vodu na pití v misce - bude mít žízeň..jíst by měla až další den. Ale to by ti všecko měl říct i doktor jak se pak o kočenku starat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.1.12 16:00

My v praze před cca 4 lety jsme platili asi 1400.

Kočičku jsme tam odnesli a ještě lehce omámenou jsme si ji vzali domů. špatně se jí chodilo, nedokázala vyskočit na gauč, měla na sobě takovou obvazovou punčochu, kteoru jsme museli ale docela brzo sundat, páč si ji škubala a vždycky si o to zasekla zub.
ale docela rychle se dostala do kondice a i ten den jedla granule.

co si ještě pamatuju, tak jsem pod ní dala takovou tu dětskou jednorázovou podložku, ale trochu si cvrkla jen na začátku, pak už chodila na záchod.

od té doby nemrouskala (vlastně mrouskala jen jednou, pak ne aa při operaci se zjistilo, že má cystu na vaječníku, takže ještě že jí to vzali)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
2.1.12 16:03

Jo, ještě po probrání měla takový divně skelný oči, to prý je z nějaké mastičky, co jí tam napatlali. No a ten první den nedokázala chodit popředu, ona normálně všude couvala 8o Vetka říkala, že si volí pohyb, který ji nejmíň bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.1.12 16:07

Byli jsme na podzim s venkovní číčou. Zákrok i s uspáváním trval něco málo přes půl hodinky, dva stehy. Doma jsme měli za úkol hlídat jizvu, aby nezačala hnisat, nebo si kočka nesnažila nějak vykusovat stehy. Naštěstí byla rozumná a všechno proběhlo bez problémů. Akorát při probírání z narkózy se pozvracela, ale to i já po operaci :mrgreen: . Jelikož byla venkovní, nechali jsme si ji do druhého dne doma, aby se vklidu probrala, napila, nažrala… Platili jsme 790 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
2.1.12 16:23

jj oni totiž kočky, když chrní při narkoze tak s otevřenýma očima, a proto jim tam dávaj tu mastičku aby jim tam něco nepadlo, případně to pobrala mast..naše kočka měla stehy na bříšku, které jí samy vypadaly cca do 10 dní…jinak dělají 2 varianty (možná víc ale o tom nevím) buď bříškem nebo bokem…po kastraci byla omámená nejedla, zkoušela blinkat..chce to po tom kontrolovat …třeba chce vyskočit tam kam je zvyklá, ale prostě neskočí a spadne…do druhýho dne je ok ..cena kolem 1000 - 2000..záleží co si doktor vše napočítá, ale to si můžeš zjistit dopředu stačí zavolat na veterinu a poptat se…taky kočka před tím nesmí jíst a pít …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12560
2.1.12 16:37

Na kastraci s kočičkou jsme byli před 3 týdny. Pro číču jsem si mohla přijít už za hodinu, byla celkem ve formě, mňoukala a chtěl kamkoliv jinam :lol: . Zákrok jí dr. dělal laparoskopicky. Žrát mohl nasposledy večer před zákrokem. Má malou jizvu, dr. říkal, že tak akorát do plavek :mrgreen: . Operace stála 900 Kč, má pryč vaječníky. Dva dny jí to bolelo a vrčela na nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
3.1.12 08:35

Díky moc všem za rady!Ta naše je typická domácí a tak budu i řešit jak jí k doktorce dostat.Nechce se mi kvůli jedné cestě kupovat box.Snad mi doktorka poradí,budu jí volat po výplatě,ať jsem připravena na vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.12 01:33

Děkujeme za výstižné informace! Váš popis trumfl všechny příspěvky, které jsem teď během čekání na procitnutí z narkozy pročetla. Čičika byla tuhá víc jak 6 hodin. Už jsem byla nervozní, dr. říkal, že se probere do 3 hodin - o zvracení, počůrání ani nemukl. Kam se na vás hrabe! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mnoukalka
14.6.12 19:47

kocicka po sterilizaci

Diky za prispevky. pomohly mi pri rozhodnovani, zda ano ci ne.

Pred chvili jsem si privezla kocicku po sterilizaci. Vse trvalo hodinku a uz ji mam doma. Platila jsem 900,–Kč v Praze, za 14 dní jdeme na vytahování stehů. Jizva je malá, jen mě trochu rozlítostňuje, jak je vyholená, ale to se brzy zhojí. Chodí nejistě a bokem. Spát nechce, prochazi se, granlí ani vody si zatim nevsimla.

Věřím, že vše bude probihat v pohodě a ráno už bude za ve formě.

• Citovat
  • Upravit
Kačenka-Mančí
25.1.13 00:57

Kastrace

Zítra dopoledne, vlastně už dnes, jdu s naší Kačenkou na kastraci. Jsem ráda, že jsem našla všechny vaše cenné rady, alespoň jsem se ujistila, že nic neděláme špatně a hlavně vím, jak to bude vypadat potom. Děkuji. :) Jdeme k p. doktorovi, který se stará i kočičky a pejsky mých dcer, takže mu důvěřuji. Stejně jsem strašně nervózní. Budeme platit 790.-Kč, v Praze.

• Citovat
  • Upravit
Vickynka
5.3.13 22:24

Ze ja si nezjistila cenu driv. I s kontrolou me to stalo v Praze 1750! Ale na kontrole dostala dalsi antibiotika.. Kazdopadne se chci zsptat zkusenych - byly jsme na sterilizaci v patek, dnes je utery. Kocicka zere, ale temer nechodi a spinka a dneska se i trochu trepala. Je to normalni, nebo je neco spatne? Jinak jizva vypada super, urcite nehnisa a hoji se hezky. Je mozny, ze se ty my cice tolik zmenila povaha, ze ji nic nebavi, nebo ji to jen boli?? Diky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný