Odchov štěňat v bytě - čistota

17565
30.12.11 15:06

odchov štěňat v bytě - čistota

Dostali jsme pod stromeček sedm border koliích dárečků :-) Kdo máte zkušenosti s odchovem v bytě, poraďte: má cenu kupovat nějaký ten štěněcí záchůdek a podložky, jsou schopny se takhle malá štěňata naučit na něj chodit? Říkám si, když bych jim ho umístila hned vedle pelíšku, že by se mohlo podařit část odpadního materiálu takhle zachytit. Nebo se mám na to vykašlat a prostě se smířit s tím, že pár týdnů bude místo obýváku minové pole?
A máte eventuelně nějaké vychytávky k bytovému odchovu, o které se můžete podělit? Mám na mysli nějaké tipy a triky, o kterých se nedočtu v naučné literatuře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
30.12.11 15:44

Ahojky :mavam: tak sedm jo? gratulka veliká :lol:

já jsem dávala okolo pelíšku, přebalovací podložky. Docela rychle se na ně naučili ;) Pokud to spíš nebudou kousat :mrgreen:
Jinak my jsme měli takovej malej kumbálek dali se pryč dveře, a místo nich šla branka aby zbytečně necestovali po celém bytě…
Jinak takovou smečku v bytě moc neuhlídáš asi to bude chtít vydržet, hodně hraček aby měly do čeho kousat a pevné nervíky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.12.11 16:10

dík, dodalas mi trochu naděje, že třeba se trochu čistotnosti naučí a já možná neskončím v blázinci :-) Kumbálek nemáme, takže za psí výběh bude sloužit obývák, naštěstí ten jsme ještě nerekonstruovali, takže zničeného lina mi líto nebude. Místo dveří nainstalujeme ohrádky a snad to nějak přežijeme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
30.12.11 16:15

Ahoj,napis SZ uzivatelne nickem Resarana, ta by mohla poradit (ted moc nechodi, ale po novem roce to bude lepsi)… ona je expertem na stenata a zvlast na bordel kolie… ;) Ted zrovna ma jedno stene doma, tak snad by mohla poradit… :) Dokonce ma chovnou stanici (mela, myslim), takze by mohla mit par rad a triku… :)

• Citovat
  • Upravit
14090
30.12.11 16:15

Určitě to zmáknete ;) neříkám, že to bude lehký, ale rádi budete vzpomínat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
30.12.11 16:29

http://evinka01.rajce.idnes.cz/paty_tyden/#…
Zvládnete to, jako to zvládli jiní :-) Takhle vypadá domácí odchov osmi retrieverů :-)))
Osobně bych doporučila hooooooooooooodně novin :-))) Každá návštěva štěňat měla za úkol nějaké donést a pak… Když se probudili, nebo si pohráli, tak jsme pod přikrčence strkali čisté archy :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.12.11 20:33

Ahoj, první měsíc je to vpoho a krásné :D , ale ten druhý, když už lezou všude to byl v 1+1 záhul :mrgreen: A to jsme měli jen 4. Ale zvládlo se to. Měli jsme je v kuchyni. Savé podložky jsme dávali tak ten první měsíc, potom už zlatíčka všechno škubali ostošest, takže novinový papír vyšel nejlevněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.12.11 21:18

rehonka, to video je super :palec: hlavně působí tak mírumilovně a poeticky, člověk by si řekl, že přestavit obývák na psí hřiště je ta nejlepší věc pod sluncem :mrgreen: Ale klobouk dolů, štěňata si fakt nemohla stěžovat :potlesk:

Ona Róza nepatří mezi vzorné matky, po dvou dnech měla mimin plné zuby a jakákoli záminka je jí dobrá, aby šla od nich. Manžel spí na gauči v obýváku, protože když je v ložnici, tak psina jde spát k nám a v noci ji pak musíme vodit do obýváku, aby si šla laskavě nakrmit pištící smečku. Jejich výkaly taky moc neřeší, takže už teď tu máme brutální smrad, několikrát denně měníme deku a otíráme posraná štěňata, proto nám asi trochu chybí ten optimismus a elán :-D Ale štěňata samozřejmě byla plánovaná a máme z nich radost a že to bude záhul, jsme věděli taky :-) Já teda nakoupím ty podložky a budu doufat, že budou sloužit svému účelu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11493
31.12.11 15:42

Já se taky přidám se zkušeností. Měli jsme v obýváku 5 štěnat bloodhoundů. Narodili se v prosinci. V pokoji byla velká porodní bedna 2×2m, ze které nedokázali vylézt. Na spodku byly dva velké archy polystyrenu, ze začátku na něm prostěradlo. Měla jsem 4 které jsem pořád dokola prala. Pak jsme dávali noviny. Spoustu novin. škudlili jsme je rok dopředu. Vždycky jsem ty pos. noviny sebrala a hodila do pytle od granulí. i několikrát denně podle potřeby. A 2× denně vytřela. Máme všude dlažbu. Jak se nučili chodit, tak jsme je vypouštěli do prostoru, oni se vždycky hned vyčurali a vykakali, to jsme setřeli mopem a hovínka toaleťákem. Lítali po pokoji, kuchyni a chodbě. Celkem se to dalo, krmili jsme je v kuchyni. Odcházeli po dva 8 týdnech, jeden ve 4 měsících a dva jsme si nechali. Ti pak už chodili ven do zahrady, v březnu bylo tenkrát krásně.
Jenom jsem pak musela umýt zdi, nohy od stolu i židlí, a tak no. Borderky budou pěkně akční, tak se připravte a pořiďte jim hodně hraček nebo vám zdemolují byt. :lol: Přeji hodně štěstí a radosti se štěňátky.
My pojedeme příští víkend krýt fenku, tak se doufám taky dočkáme. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11493
31.12.11 15:53

Ještě přidám pro ilustraci fotku 2 dny porodu a v sedmi týdnech. Na polystyrenu byla plachta z umělé hmoty, prodává se normálně v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný