Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čau ženy, chodí nám sem nově toulavá kočka a vyžaduje zradlo, daly byste ji do toho žrádla nějakou odcervovaci pastu? Jakou? Chodí jen na terasu, kde ji plnim misku, aby nesezrala mě
ale máme tu děti, tak zase nechci, aby sem něco privlekla. Plus bych na ni chtěla aplikovat něco proti klistatum na začátku sezóny, pokud bude docházet stále.
Chytat ji a vozit na veterinu ani nikam jinam nebudu, nechci na ni sahat a trochu se ji i bojim ![]()
Děkuji za tipy
![]()
Kup si v lékárně tablety, já dávám pro psa i kočku universální, akorát pes má tři tabletky a kočka půlku jedné. Jde to velmi dobře rozdrtit, třeba dnem hrnečku a ten prach pak smichas s konzervou. Kočka nic nepozná a sežere to.
Ale když máš jen kočku, tak chtěj malé balení. Pak to budeš opakovat cca za tři měsíce. V lékárně poradí, dělá se toho od různých balení a výrobců hodně.
@Zeoli aha Ok to mě nějak nenapadlo pro to jít do lékárny
🙈 spíše jsem myslela, kdyby něčí byla a někdo ji odcervil, a pak jsem ji chtěla odcervit já, tak aby nebyla nějak predavkovana a neublizilo ji to. Ale pochybuji, ze něčí je, vypadá dost zanedbane a je taková pohublejsi, ale asi nebude stará, přijde mi, ze je naopak celkem mladá.
@Semtex píše:
@Zeoli aha Ok to mě nějak nenapadlo pro to jít do lékárny🙈 spíše jsem myslela, kdyby něčí byla a někdo ji odcervil, a pak jsem ji chtěla odcervit já, tak aby nebyla nějak predavkovana a neublizilo ji to. Ale pochybuji, ze něčí je, vypadá dost zanedbane a je taková pohublejsi, ale asi nebude stará, přijde mi, ze je naopak celkem mladá.
To si spíš myslím, že odčervená nebude. Hlavně když je kočka hubená, tak právě ty červy v sobě má.
S tou veterinou bych spíš vyřešila kastraci. Sezona začíná, tak ať nemáte za tři měsíce koček šest. - Jestli je to kočka - holka. Kluk vám zas nejspíš označkuje barák a zahradu, nic moc vůně.
Když tak zkus oslovit nějaký útulek v okolí, obec - některé obce mají kastrační programy, útulky pomůžou s odchytem aspoň, snad.
Léky na odčervení koupíš v lékárně, ale vřele doporučuju řešit kastraci. Zajdi na obec, doptej se tam, jestli ti s tím pomůžou nebo oslov nejbližší útulek. Většinou zajistí odchyt, kastraci a pak vrátí kočku do původního místa nebo jí najdou domov.
@Pipet tak ono je to nějaká místní kocka, z těch co tady chodí, ale těžko říct, zda neci je nebo ne, chodí tu koček dost, mají na naši zahradě asi nějakou trasu nebo co. Ale žádná nikdy nevyžadovala od nas jídlo, i když třeba občas ujidaly kocourovi, kterého jsme měli. Ale tahle proste přijde, nazere se a zas odejde, i jsem ji tu občas zahledla, chodí kolem ještě jedna podobná a ta je sousedů. Teprve pred dvěma dny se ale takhle ozvala, ze chce nazrat, a tvarila se u toho jak ten vlk z reklamy na Radegast, tak byla asi fakt hodně hladová ![]()
Ok, nějaký odcervovac poridime a uvidime jak dal. Třeba zas po nějaké době odejde. Ono tady obecně je to takové volnejsi, přibehl k nám jednou fakt peknej a naštěstí i dobre vychovanej staford a prej ze si ho muzem nechat, jestli chceme
ale majitele jsme našli záhy. Pak pribehl ještě jeden pes, ale ten chtěl taky jen nazrat a zas šel
jednou se tu promenadovaly i kozy a připadala jsem si jak někde v Kazachstánu, akorát ten Borat tomu ještě chyběl
takže bych se nerada unahlila a nechala někomu vykastrovat kočku, třeba tu jen pobude, dožere se a zas půjde