Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky,potřebovala bych poradit. Jsem ve 35tt a včera mi začal odcházet takový žlutobílý hlen,dneska už je toho víc,mám asi pátou slipovou vložku a je to takový jakokdyby bílý výtok tvarohové konzistence,bez zápachu.Myslíte že to může být hlenová zátka??
Cetla jsem že může odcházet i postupně a nemusí být s příměsí krve,ale jsem prvorodička a nejsem si vůbec jistá jestli je to ono…
Jinak je pravda že se mi od 28tt zkracuje čípek,myslíte že mám tedy čekat předčasný porod??
Děkuji za odpovědi! ![]()
od 36tt se už nejedná o předčasný porod tak to snad ještě ten týden „doklepeš“
Mě odešla hlenová zátka 10dní před porodem.
Tvaroh moje hlenová zátka nepřipomínala ani náhodou. To bývají spíš kvasinky,ne, tvarohovité konzistence. Jinak já měla zátku jako gel, vaječní bílek, nebo tak něco
to vypadá spíš na kvasinky, taky jsem s tím bojovala na konci těhu, kdy máš další poradnu? asi bych se dr. zmínila…
Hlenová zátka nepřipomíná tvaroh ani vzdáleně
To bude něco jiného, tipuju na kvasinky, jak už psaly holky.
taky bych to neviděla na hlen. zátku, já ji měla jak se tu píše jako syrový vaječný bílek s nitkou krve, vím to přesně, odešla mi s plodovou vodou těsně před porodem. Tipla bych to na nějaký kvasinky a raději hned letěla na gyn. Tyto věci neradno podceňovat zvášť když ti hrozí předčasný porod, může to vše uspíšit.
Mě odešla hlenová zátka v 35.týdnu a dalo se to s určitostí poznat. Byl to průhledný táhlý gel, jako bílek ve vajíčku a bylo toho fakt hodně
Do 24h poté mi praskla voda ![]()
Taky se mi to tvoje nezdá
Buď ti odchází zátka a máš do toho kvas.výtok nebo máš jen ten výtok. Zajdi si na kontrolu, ať máš jasno ![]()
Hlenova zatka nie je ako tvaroh.. ja som ju mala ako biely gel s nitkou krvi. Odisla mi na druhy den od toho, co mi doktorka urobila Hemiltona (dalo sa to vydrzat
a potom este po troskach dalsie 2 dni.
Holky tak jsem byla na kontrole,žádná infekce to prý není a už mi to i přestalo,trvalo to jen ty dva dny,takže doktor říkal že se mohlo klidně jednat o hlenovou zátku,ale pokud nemám žádné jiné příznaky porodu tak to prý nemám řešit.
Někomu prý odejde i několik týdnů před porodem…
Tak snad ještě alespoň 14 dní vydržíme… ![]()