Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já kdysi četla že to může být na několikrát. Ale sama jsem to nezažila
Bohužel tě nepotěším. Také to přišlo až u druhého těhotenství, ale odcházela fakt několik týdnů. Cca od 37tt každý den kousek. Pak když mi začínaly kontrakce, tak toho odešlo fakt obrovský kotel najednou a rozjel se porod.
@tevl moc ti děkuji za zkušenost. Ještě se zeptám jak dlouhý jsi měla druhý porod? Můj první trval dva dny. Mě zajímá zda ten odchod zátky může porod urychlit
@Anonymní píše: Více
Já to asi úplně nemůžu porovnat. První byl vyvolávaný a byl to šíleně bolestivý fofr. Za čtyři hodiny hotovo.
Druhý přirozený a trval cca 10 hodin od prvních kontrakcí. Ale to nejhorší, bolestivé od příjezdu do porodnice + tlačení bylo cca 2-3 hodiny. Rozhodně ale mnohem příjemnější zkušenost, než ten první. Jak znáš ty bolesti a víš, co tě čeká, jsi více v klidu a mnohem lépe se ti v tom funguje. Tedy alespoň já to tak měla. Držím palce!
@Anonymní píše: Více
Plus teda, ta zátka mi odešla nejdřív den předem, to jsem si poprvé všimla, že je toho více a je to krvavější. A pak kolem té druhé ráno, co se mi rozjely kontrakce odešel ten zbytek, měla jsem toho úplně plnou porodní vložku. Ale voda mi praskla až o několik hodin později v porodnici.
Otevírání bylo rozhodně jednodušší a krom posledních dvou čísel vcelku v pohodě zvládnutelné. U toho prvního jsem celou dobu brečela a prosila o smilování. Tady jsem si mezi kontrakcemi v klidu povídala.
@tevl já měla první přirozený, přenášeny a hrozný zážitek proto se druhého porodu bojím a zároveň nechci vyvolávat 🫤 mě odchází po tak malých kouskách že si říkám jestli by to nemělo být více
Ahoj všem maminkám. Jsem druhorodička ale u prvního dítka jsem toto nezažila a žádnou diskuzi která by vystihla co mám v hlavě jsem nenašla.
Už přes týden mi nejspíše odchází hlenová zátka. Je to zkrátka sliz který je průhledný místy do žlutozelena. Na kontrole u Dr mi řekli že se opravdu o hlenovou zátku může jednat. Ovšem, mě zajímá zda může hlenová zátka odcházet po kouskách několik dní s tím že někdy na papíře není za celý den nic a někdy celý den odchází. Jsem 39tt. A zajímá mě zda někomu odcházela hlenová zátka takto po kouskách a zda když už je porod za dveřmi odejde celá? Nebo třeba zda může prasknout voda i když neodejde celá zátka? Jak jste to měli vy?