Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když je slabší tak to neznamená že ovu bude ale spíš že byla. Tady je to bohužel nic vypovídající protože testuješ jinou značkou která může mít jinačí množství barviva, a tak nelze posoudit správně sílení/slábnutí. Doporučuji koupit více testů jedné značky. Nicméně pokud v době pravděpodobné ovulace netestuješ minimálně 1 denně tak jsi ji už mohla prošvihnout. Já někdy za den použiju i 3 testy ať vím že je 100% pozitivní, protože někdy je ráno negativní, v poledne pozitivní, odpoledne už negativní. Kdybych testovala jen jednou denně tak se mi to ani nepodaří zachytit.
@miamia142 je pravda, že ja mám cyklus nepravidelný, takže u mě je to těžší zachytit.
Dnes sem to jen ze zvědavosti udělala po 2 dnech, ale od zítra začnu pravidelně
@Anonymní píše: Více
Někdo meřil třeba bazální teplotu, ale tohle mě třeba nebavilo, já jsem měla cyklus pravidelný a věděla jsem potom kdy má cca ovulace přijít, tak jsem pak testovala častěji, je důležité to vysledovat sť pak netestuješ celý cyklus, třeba hned po ms mi to u mě nedávalo smysl.
@Anonymní píše: Více
Testovat by se mělo stejnou značkou a hlavně každý den. Slabší čárka než kontrolní klidně může být celý cyklus. Pokud je čárka stejně silná a nebo víc nez kontrolni je ovulace do 48h. Já si potvrzuji, že byla bazální teplotou
Ahojte, jen se chci ujistit, že se teprve ovulace blíží?
Test ze silnější kontrolní je ze čtvrtka a ze slabší z dneška.
Testovací čárka jde ale vidět zase víc než ve čtvrtek
Příspěvek upraven 23.08.25 v 22:27