Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím snažíme se s manželem o druhé miminko a máme za sebou první pokus jsem dnes 14dpo měla přijít MS ale nepřišla zkusila jsem teda test. Dělala jsem 4 testy protože jsem tomu nemohla uvěřit ale na všech 4 jsem viděla tu druhou čárku ještě slabší ale vidět je. K tomu mám ale pocity jak před MS bolest v podbřišku, bolest dolní části zad, občas mě píchne na levé straně vaječníků jakoby ale ne moc, citlivá prsa…
Vidíte něco a ty příznaky můžou být těhotenství?
No nevím teda…14dpo bych očekávala rozhodně silnější čárku…udelejnznovu test za pár dní a uvidíš… ![]()
@Kytinka88 BYLO to z ranní ale zkoušela jsem ráno znovu dělala jsem 3 testy všechny byly pozitivní a byly hezky růžové čárky šly hezky vidět jenže do toho se mi spustilo slabší krvácení tak nevím ale testy jsou pozitivní
@MonikaV116 Tak bych šla pro jistotu k doktorovi. Ať máš klid
Jen doktor ti řekne, co to znamená ![]()
@Kytinka88 No volala jsem a řekla mi že mám zavolat v pondělí jestli testy budou přes víkend dále pozitivní pokud jo mám se ozvat v pondělí znovu a objedná mě na kontrolu taky bych radši šla někam dřív
@MonikaV116 Tak ještě počkej přes víkend, určitě to bude v pohodě. Držím palce ![]()
Uvidíš co bude dál. Začátek je buď a nebo. Ten test je docela slabý a jestli se ti spustilo krvácení tak to možná bude biochemické. Ale nemusí být.
@JancaS84 Tak ono to jde špatně vidět na fotce v reálu to jde vidět mnohem líp a to byly fotky ze včerejška ale dnes ráno byla čárka ještě mnohem silnější ale to krvácení mě zaráží
bojím se tak jsem se nakonec domluvila s doktorkou že k ní můžu ráno přijít že se podívá na utz je mi jasné že nepůjde vidět srdeční akce pokud to těhu je ale říkala že aspoň uvidí jestli se to ubírá správným směrem a může mi říct jestli to těhotenství je a nebo jestli třeba odešlo nebo odchází
@MonikaV116 píše: Více
Na ultrazvuku neuvidí vůbec nic tak brzo. Jdeš tam úplně zbytečně.
@JancaS84 Dost možná uvidí. Může vidět „něco“ a uvidí, že to je např. buď v děloze nebo mimo. Dneska jsou ty ultrazvuky vymakaný. Můj doktor viděl i 4mm něco a za týden už to něco bylo velké 8,5 mm a byla vidět srdeční akce.
@Kytinka88 píše: Více
Ale to jsi musela být tak 6-7 týden a ne dva dny po vynechané menstruaci.
@JancaS84 No nakonec jsem se rozhodla že nikam nepojedu krvácení výrazně ustoupilo možná to fakt bude jen těhotenské krvácení protože čárka na testu sílí sice není tak tmavá jak by asi měla být nebo jak někdo má 15dpo ale je výrazně tmavší než byla 2 dny zpět 🙏 🙏 🙏