Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky moc děkuju, na ten úřad určitě zajdu, máme to tady kousek, @korana.kora @terinka4444 moc děkuju za pomoc
Ode me vubec neni za co
A jeste ti poradim perlicku…oni totiz na socialce budou chtit potvrzeni, ze byvaly neuplatnuje ulevu na dani na dite (tam kde se zada o prispevek na bydleni). Jenze k tomu ho nikdo nemuze donutit, dokud nebude hotovy soud. Takze pokud on tu ulevu uplatnuje, tak to na zadost socky hned nerus a pokud ti nebude davat bubec zadny alimenty do soudu, ty pak muzes + k tem alimentum zadat o cast te ulevy z dani, kterou celou dobu uplatnoval a nedal ti z toho ani korunu a pritom ty mas dite v peci
To mi poradila pani na socialce, ale bohuzel pozde.
Drzim ti palecky, at mas to vyrizovani co nejdrive za sebou ![]()
@me2dova píše:
@Ivuska23
A to víš z vlastní zkušenosti? Protože mně nárok na PPM nevznikl a tím pádem jsem automaticky spadla do 4-leté varianty a změnit to nejde ani v novém systému (mi alespoň tvrdila paní na ÚP)
jo jo, měla jsem nízkou mateřskou (3500Kč) a jelikož jsem nedosahovala na vyšší, tak můžu mít RD na měsíc max 7600.. taky mě to poměrně nasr.. protože všude říkají, že když máš PPM, tak můžeš mít jakoukoli RD, ale není to tak..chtěla jsem na dva roky, protože jsem účetní a můžu pracovat i s malou, tak jsem chtěla alespoň 10tis měsíčně, abych to vybrala co nejdřív a nemůžu..takže mi to vychází na tři roky a kousek… ![]()
Držím palce ať pro Tebe a mimčo vše dobře odpadne, hlavně si z toho vem ponaučení, ať za pár let neskončíš v této diskuzi.
Mimo téma zakladatelky, ale nikde nepsali od zčátku, že můžeš mít mateřskou jakou chceš, úplně od prvopočátku, už když o tom jednali, bylo, že budeš moct volit, ale jen do výše platu, respektive ani ne do výše platu, ale zhruba do výše nemocenské max.11500,– už o začátku bylo jasné, že to bude omezené, tak aby si každý nemohl vzít 11500,– a rodit co dba roky. To není myšleno na tebe, tobě to vzniklo jako super omezení OSVČ, znám to, ale to omezení bylo od záčatku už v návrzích, nebylo to tam propašováno tajně.
Zakladatelko, napiš, jak jsi pochodila. A kdyby něco, jsme tady s nějakou radou, kdybys ještě potřebovala.@Ivuska23 píše:
jo jo, měla jsem nízkou mateřskou (3500Kč) a jelikož jsem nedosahovala na vyšší, tak můžu mít RD na měsíc max 7600.. taky mě to poměrně nasr.. protože všude říkají, že když máš PPM, tak můžeš mít jakoukoli RD, ale není to tak..chtěla jsem na dva roky, protože jsem účetní a můžu pracovat i s malou, tak jsem chtěla alespoň 10tis měsíčně, abych to vybrala co nejdřív a nemůžu..takže mi to vychází na tři roky a kousek…
Ahoj, rozešli jsme se s přítelem, mám rodičák na 3roky (6100měsíčně), malé je 7měsíců. Bude mi posílat 3000,– měsíčně, nájem platím 6000,–. Co si mám dojít zařídit? Žádný příspěvek asi nedostanu, protože rodiče na moje jméno něco spoří a nic mi nedají
K čemu je to předběžné svěření dítěte do péče? Asi se ptám jak blb, ale o tomhle nemám páru ![]()