Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky jdu se zeptat a možná trošku postesknout. Jsem s partnerem šest let. Vždy to byl psí čumák a já se musela chodit tulit nebo pro objetí. Sám od sebe mi dal pusu když jsem to vydržela dva dny dělat ledovou královnu. Na telku se vždy koukal jakmile padla osmá večer sedl k ní a někdy i usnul. Teď máme měsíční miminko a pomáhá když přijde z práce tak si vezme mimčo na hodinu a já se dospim nebo mám prostě klid. Koupe, přebaluje, chová. Ale padne osmá a šup k telce. Já jdu do ložnice nakojit a říkám si proč nemůže přijít zamnou si popovídat nebo prostě semnou být. Já u telky nechci být. Potřebuji ať má mimčo klid na noční spánek. Když mu to řeknu, že se cítím být sama tak řekne to se ti zdá. Nějaká pusa nebo tulení už neexistuje já na to nemám sílu se doprošovat. A mu je to jedno. Když náhodou mám chvilku tak ho obejmu. Ale on jakoby to nevrátí. Jen pasivne přijímá. Což bylo i přes porodem jen jsem to tak nevnimala. Měla jsem čas být ta více aktivní. Jestli to tak půjde dál tak ten vztah přece nemůže přežít. Říkám mu to x let, že bych tak nechtěla dopadnout jako páry co se odcizí skrz mimčo a už je to tu. Zažil to taky někdo a co pomohlo?
Vy se, ale neodcizujete skrz miminko. Ale kvůli jeho povaze.
Už to tu padlo. On je pořád stejný, jen tobě se změnily priority. Podle popisu s tím asi chlap nic dělat nebude chtít, takže je na tobě, jak to zpracuješ.
Přece když jdeš v osm nakojit a uspat mimino, tak tam za tebou nepůjde si povídat. To bys ho moc neuspala ![]()
Proč by s tím mel něco dělat? Takový byl vždy. Dítě sis s ním pořídila dobrovolně.
@Lil Kitkatt tak mimčo normálně usne když si povídáme. Usíná prostě u kojení. Takže si prso cumlá i hodinu. Musím počkat až samo dopije a pustí ho. Nebo mu zpívám nebo čtu pohádku. Takže je to samé jako když si povídáme.
@Hubla píše: Více
Tak můžeš kojit v obýváku, kdyz u toho potřebuješ společnost
@karkarka však za mimčo jsem neskutečně ráda. Jen mě mrzí, že už si tolik nepovidame jako dřív. Skrz to, že jsem s mimcem a za ním sama nejdu. A on nemá tu potřebu.
@JancaS84 jasný mimčo není důvod. Jen je důvod toho, že už musím svou pozornost dávat jinam než do vztahu takže to celé nemůžu táhnout sama jako dřív. On v tom byl vždy spokojený a já si tu spokojenost vytvořila.
Bohužel, on byl a zůstává stejný
Ale ta vets, že nechceš dopadnout jako jiné páry, které se odcizily skrz mimčo, tak tohle nebude váš případ - vy se odcizíte jeho povahou
Tak ale celou dobu víš jaký je, nevyhovuje to to, a stejně si s ním pořídíš dítě. Neodcizili jste se ale kvůli miminku. Proč si taky nejdeš sednout k tv když mimino usne?
Tak nakoj a běž si za ním povídat
treba si mysli, ze na to chces klid, asi jako většina matek
@Hubla za to nemůže mimino, ale výběr partnera. Byl takový vždycky, jenom ty sis myslela, že mimisek ho změní a ono nic.
Neuděláš s tím nic, můžeš zkoušet prosit, vysvětlovat, vyhrožovat a stejně nic nepomůže, protože on je tak nastavený. Buď to přijmeš nebo jednoho z vás to přestane bavit a půjde o dům dál. Špatná volba partnera a s věkem to fotrovatění a nezájem bude ještě horší.
Takže teď přijde z práce, vyfasuje potomka, postará se o něj nebo se o něj postaráte pak společně a tobě vadí, že když jde miminko spinkat, tak si udělá poprvé od příchodu domů „pauzu pro sebe“ a plácne sebou k TV? Omlouvám se, ale mně to tak zní a přijde mi to v pořádku, že jde na chvíli vypnout. Když miminko usne, můžete vypnout TV, dát si něco dobrého a být zas jen spolu, ne? Nebo - jak tu holky píšou - dokud to jde, koj a uspávej v obýváku. Využij toho, že to miminko neruší.
Že je „studený čumák“, co nemá potřebu kontaktu bych v téhle diskusi snad i odsunula. Někdo to tak má, on to tak měl evidentně vždycky. Jestli tě to teď začlo nějak víc deptat, tak to holt začnete v nových rolích nějak řešit.
Mimochodem, skoro bych řekla, že ten tvůj chlap nebude tak marný. Zdaleka ne každý je ochotný vzít si (hned po příchodu z práce) novorozence, přebalovat ho a dokonce ho koupat. ![]()