Odcizení věcí na táboře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5696
14.8.16 08:58

Odcizení věcí na táboře

Zdraím všechny, dcera je na 3 týdny na jezdeckém táboře. Včera mi volala, že jí někdo ukradl z botníku dvoje sandále a jezdecké minichapsy, vše v hodnotě asi 2500 Kč. Ona, koza, to zjistila už asi pár dní předem, ale nehlásila to, já, jako zákonný zástupce, jsem se to dozvěděla včera večer a ihned kontaktovala provozovatele. Pokud se věci nenajdou, mám právo na náhradu škody? Dcera neměla sebou nic neobvyklého, co by nesouviselo se zaměřením tábora (elektroniku…) a měla to uloženo na místě k tomu u určeném. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
14.8.16 10:16

@Zabatko záleží na pojištění provozovatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.8.16 10:18
@matkabagristy píše:
@Zabatko záleží na pojištění provozovatele

Našla jsem teď toto, z toho by vyplývalo, že nezáleží na pojištění provozovatele:
 http://www.ondrejova.cz/…im-zarizenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
14.8.16 10:22

@Zabatko jak myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
14.8.16 10:29

Tak já bych především předpokládala, že do prostor tábora kde jsou uložené věci nemá přístup nikdo cizí a jsou tam jen ubytované děti a personál takže by věci teoreticky měly být někde v areálu. Pokud provozovatel určil, kde mají věci odkládal měl by za tyto věci převzít i zodpovědnost - to, že jsou tam děti jen přidává na zodpovědnosti provozovatelů, že mají určit kde věci mají mít a že se ty věci neztratí. Zavolala bych tedy tomu kdo je tam za to zodpovědný a chtěla ať se to najde. On to ve finále může být jen nemístný vtip nebo „klikovina“ od ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
14.8.16 10:31

Ještě k problému. Já jsem měla taky teď dceru na jezdeckém táboře, sice tam bylo jen 10 dětí, ale vím, že pokud by se tam něco ztratilo tak si to tam paní pořeší mezi dětma a vše se určitě vrátí tam kde bylo. Ono by možná stačilo si nechat děti nastoupit a říct, že buď budou věci do určité doby zpět nebo se prohledají stany a bude vše vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
14.8.16 10:38
@LenkaN26 píše:
Tak já bych především předpokládala, že do prostor tábora kde jsou uložené věci nemá přístup nikdo cizí a jsou tam jen ubytované děti a personál takže by věci teoreticky měly být někde v areálu. Pokud provozovatel určil, kde mají věci odkládal měl by za tyto věci převzít i zodpovědnost - to, že jsou tam děti jen přidává na zodpovědnosti provozovatelů, že mají určit kde věci mají mít a že se ty věci neztratí. Zavolala bych tedy tomu kdo je tam za to zodpovědný a chtěla ať se to najde. On to ve finále může být jen nemístný vtip nebo „klikovina“ od ostatních dětí.

Naprostý souhlas :palec: Zakladatelko je si dcera jistá, že si je nedala někam jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
14.8.16 10:48

Tak primárně je odpovědný provozovatel, pokud ma pojištěni, zaplati to za nej pojistovna, pokud ne, musi to uhradit on sam.
Neprodleně písemne uplatni náhradu škody u provozovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.8.16 11:02
@LenkaN26 píše:
Tak já bych především předpokládala, že do prostor tábora kde jsou uložené věci nemá přístup nikdo cizí a jsou tam jen ubytované děti a personál takže by věci teoreticky měly být někde v areálu. Pokud provozovatel určil, kde mají věci odkládal měl by za tyto věci převzít i zodpovědnost - to, že jsou tam děti jen přidává na zodpovědnosti provozovatelů, že mají určit kde věci mají mít a že se ty věci neztratí. Zavolala bych tedy tomu kdo je tam za to zodpovědný a chtěla ať se to najde. On to ve finále může být jen nemístný vtip nebo „klikovina“ od ostatních dětí.
Dcera je tam na tři týdny, tj. se tam střídají turnusy, jak asi může ohlídat, že si to někdo nezapakuje se svýma věcma a neodfrčí, než to zjistí? :nevim:
@Kotatko03 píše:
Naprostý souhlas :palec: Zakladatelko je si dcera jistá, že si je nedala někam jinam?

Jasně, není blbá, ale ten den se střídaly turnusy, ona je tam na 3 turnusy a zrovna to zmizelo při střídání - po týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
14.8.16 11:03

Ještě jsem chtěla dodat, že dcera má jezdecký kurz, kde nejsou jen děti, ale i dospělí. Umím si představit, že to někdo mohl zapakovat, protože dejme tomu to byly zánovní věci určité hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
14.8.16 12:36

@Zabatko no, ale to jsi tady nenapsala… v každém případě by měl být zodpovědný provozovatel takže pokud máš účtenky, požaduj náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
14.8.16 16:23

Velmi slozita situace. To, ze bych se po takovem incidentu na nejake poradani taboru vyprdla, je jina vec. Clovek je jednou nohou v kriminale (notabene s konmi) a jeste kdyby ho kazdy rodic za „ukradene“ veci hnal k odpovednosti, uz by me asi fakt svihlo. Pamatuji si, kolik nam vzdy po tabore zbylo veci ve ztratach a nalezech, deti ani nevedely, jak jejich veci vypadaly a doma suverenne nahlasily, ze jim je nekdo ukradl. Cimz tedy nechci rict, ze je to Vas pripad.
Ke konkretni situaci radu nemam, my na to meli pojisteni, ale opravdu to nebylo povinne a nevim, zda existuje nejaky pravni narok. Moc by me proto zajimalo, jak to doresite. Dejte vedet ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí