Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, jake mate prosim zkusenosti s oddalovanim menstruace pomoci HA?
Plati teda, ze mam normalne navazat a pauzu si dat az po dobrani dalsiho platicka? Nerozhazelo vam to cyklus? Dekuju moc ![]()
Jj vem si 2 plata za sebou. Dělala jsem to tak často. Cyklus máš stejně uměle řízený hormony.
Já jak brala prášky, už je to dávnějí tedy, tak jsem brala tak 3-4 plata za sebou, pak pauza týden a zase 3-4 platička v kuse bez menses. Vše ok, pak po deseti letech prášky vysazeny a otěhotněla jsem za měsíc. Nyní už mám po porodu tělísko.
Vzit dve plata za sebou je v pohode, ale jen POKUD MAS JEDNOFAZOVOU HA-cili vsechny tabletky v platu jsou stejne. Toto jsem delala bezne, parkrat i 3 za sebou a nebyl zadny problem. Rozhazet „cyklus“ to nemuze, jelikoz zadny cyklus nemas.
@vecne.slunickova píše:
Ahojky holky, jake mate prosim zkusenosti s oddalovanim menstruace pomoci HA?Plati teda, ze mam normalne navazat a pauzu si dat az po dobrani dalsiho platicka? Nerozhazelo vam to cyklus? Dekuju moc
Taky jsem to tak udělala když jsme jeli na dovolenou, sice většinou jsme to plánovali mimo MS, ale jednou bohužel jiný termín nešel. V pohodě cyklus ti to nerozhází.
Je to úplně ok, ale z mojí zkušenosti, po udělání pauzy po dobrání toho dalšího platicka jsem měla tak 2 týdny dost bolesti v podbřišku a bolest prsou.