Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý večer. Mam dotaz na maminky které si prošli něčím podobným. Prosím zbytečné komentáře si nechte, stojím pouze o rady a zkušenosti s touto situací.
Kamarádka zdědila veliké dluhy když přijmula dědictví. Je ale sama, její bývali neplatí, je nezvěstný, nikdo o něm nic neví. Našla si dobrou práci kde jsou ochotný jí vyhovět ohledně pracovní smlouvy kvůli odlužení.
Je pouze ona a 10 letý chlapeček. Dluh nebudu psát přesný na její přání. Chtěla by zažádat o insolvenci ale neví jak na to. Jestli nějaká větší firma, nebo oslovit nějakého právníka aby to vyřešil. Měla jste některá podobnou situaci ohledně oddlužení? Jak jste to prosím řešili? A za jak dlouho od podání žádosti se to začalo řešit?
Předem všem děkujeme za rady😊
Dluhy v dědictví mohla odmítnout, takže ti pohádku nevěřím. ![]()
@Serpentini přijmula dědictví a to dědictví byl barák po rodičích! A že její maminka měla půjčku u lichvářů nemohla vědět.
@pikola již jsem psala, přijmula barák aby měla kde bydlet s prckem. Jenže nevěděla ze její maminka mela půjčku u lichvářů
Hele, to se jako dědí i věci, které nejsou v projednávání? A ona má nemovitost a chce insolvenci? Asi má k tomu baráku citovou vazbu, co?
Já jsem měla za to, že při řízení se sepíše všechen majetek a i dluhy.
@Anetka2016 píše: Více
Ať se obrátí na nějakou bezplatnou právní poradnu.
Tak ať prodá barák a zaplatí dluhy. To se mi snad zdá. Barák shrabnout a dluhy neplatit.
Tak předně,
dnes je v insolvenčním zákoně způsob oddlužení splátkovým kalendářem, ale zároveň i zpeněžením majetkové podstaty (když je to adekvátní), takže barák insolvenční správce stejně prodá a potáhne se to měsíce čili je ještě před insolvencí lepší majetek prodat, uspokojit všechny věřitele a začít s čistým štítem (ovšem budou tam úroky)
v insolvenci jsou menší úroky, ale tři roky jsi na ins. minimu a pak ještě další roky visíš v rejstříku (dříve pět, nyní nevím), kdy si všichni o tobě tam vše přečtou
tak záleží na tobě, co chceš, jak jsou vysoké dluhy, co s domem, nakolik jsi reálně schopná to řešit právně třeba bez realitky…
@JancaS84 píše: Více
Taky jsem si to myslela. A na základě toho se měla rozhodnout, zda dědictví přijme nebo be ![]()
@karkarka píše: Více
Klasika. Insolvence je dokonalý nástroj pro podvodníky.