Odebrání otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
23.3.21 16:06
@Anonymní píše:
@aquarian a já někde píšu o vymazání z rodného listu? Chci ho zbavit otcovství(rodičovská odpovědnost). Naučte se prosím číst.

No, ty se spis nauc psat neb otcovství je to, ze je uveden v RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
23.3.21 16:12
@Anonymní píše:
@aquarian a já někde píšu o vymazání z rodného listu? Chci ho zbavit otcovství(rodičovská odpovědnost). Naučte se prosím číst.

Tady to mas strucne shrnuto
https://www.sancedetem.cz/…nout-napravy
Je to ale beh na dlouhou trat. Pokud do toho pujdes, bude to psychicky narocne a mam obavy, ze bez zkuseneho pravnika to neklapne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
23.3.21 16:23

Tak jak to je? Takže nechceš ho vymazat z RL a tím pádem budeš mít nárok na alimenty. Ale nechceš, aby měl rodičovská práva t. j., že nechceš, aby se s ní stýkal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 16:40

@mamina2017 alimenty ať si klidně nechá, jen chci aby nám dal už pokoj. O syna se celý 2 roky nestará, ale nadávat a stresovat mě to by mu šlo. A na co je synovi takovej otec? Snad časem najdu někoho, kdo mu to vynahradí a bude ho mít rád.

• Citovat
  • Upravit
25897
23.3.21 16:59

Tak tos ho neměla nechat zapsat do rodného listu. Teď máš asi smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
23.3.21 16:59
@Anonymní píše:
@mamina2017 alimenty ať si klidně nechá, jen chci aby nám dal už pokoj. O syna se celý 2 roky nestará, ale nadávat a stresovat mě to by mu šlo. A na co je synovi takovej otec? Snad časem najdu někoho, kdo mu to vynahradí a bude ho mít rád.

Na co je synovi takový otec jsi měla přemýšlet, než sis s takovým člověkem to dítě udělala. Věděla jsi, jaký je. Teď stačí elementární zájem nebo snaha z jeho strany a nemáš šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
23.3.21 18:22
@Anonymní píše:
@mamina2017 alimenty ať si klidně nechá, jen chci aby nám dal už pokoj. O syna se celý 2 roky nestará, ale nadávat a stresovat mě to by mu šlo. A na co je synovi takovej otec? Snad časem najdu někoho, kdo mu to vynahradí a bude ho mít rád.

Tak proč si ho nechala zapsat do RL? Když od ně nic nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 19:26

@mamina2017 protože jsem ty alimenty chtěla.. teď už vidím, že bysme se měli mnohem líp kdyby tam nebyl.

• Citovat
  • Upravit
6034
23.3.21 19:44
@Anonymní píše:
@mamina2017 protože jsem ty alimenty chtěla.. teď už vidím, že bysme se měli mnohem líp kdyby tam nebyl.

Známá nechala zbavit svého ex rodičovských práv, ale on ji mlátil. Dohoda byla, že on nebude na holky nic platit a zato ho ona zbaví rodičovských práv a stáhne TO (několikrát ji znásilnil, zmlátil…). Ale pokud by ex nechtěl, těžko by s tím prý něco udělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.21 20:02

@Modesta to on sám nebude chtít, jen aby mi mohl dělat ze života peklo :zed:

• Citovat
  • Upravit
6034
23.3.21 20:32
@Anonymní píše:
@Modesta to on sám nebude chtít, jen aby mi mohl dělat ze života peklo :zed:

Tak to je mi fakt líto. Můžeš to zkusit a já ti samozřejmě držím pěsti, aby to vyšlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
23.3.21 21:39
@Modesta píše:
Dohoda byla, že on nebude na holky nic platit a zato ho ona zbaví rodičovských práv a stáhne TO (několikrát ji znásilnil, zmlátil…).

Toto jsou jen řeči bez opory v zákonu. Žádné dohody se tady neuzavírají. O zbavení rodičovské odpovědnosti rozhoduje soud a toto automaticky neznamená, že je rodič zbaven povinností či práv, o všem rozhoduje soud a to přísně v zájmu dítěte, takže si nedokážu představit, jak by mohlo být v zájmu dítěte, aby otec přestal platit výživné. O zbavení rodičovské odpovědnosti nelze rozhodnout „na vlastní žádost“, naopak je to opačně, z rodičovské odpovědnosti nelze jen tak vyklouznout. Zkuste si přečíst ten § 865 a další OZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
24.3.21 03:41

@Luboš P

Hele jak jsem koupila, tak prodávám. Ona se s tím nechtěla moc svěřovat a ani se jí nedivím. Pokud je to tak, jak píšeš, tak zjevně i soud uznal, že ten chlap nejspíš nebude otec roku.

Co vím jistě, je fakt, že můj strašně hodný kamarád si ji vzal a později obě holky adoptoval. Jestli biologický otec zůstal v rodném listu, to netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí