Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Většinou už té feně v osmi týdnech lezou na nervy a sama vám ho ráda dá, takže toho se neboj.
Spíš si ještě jednou promysli, jestli štěně a novorozeně zvládneš – aby vám z něho nevyrostl nezvladatelný nevychovanec… Pes potřebuje alespoň první rok, větší plemena i dva až tři, dost práce. Ale teď už si to asi nerozmyslíš, no… ![]()
@Litta
Jsme zkušení pejskaři, máme mnohaleté zkušenosti i s touto rasou a na pejska budeme 4 - i mí rodiče, v tomto víme, do čeho jdeme. Ale děkuji.
@Anonymní píše:
@Litta
Jsme zkušení pejskaři, máme mnohaleté zkušenosti i s touto rasou a na pejska budeme 4 - i mí rodiče, v tomto víme, do čeho jdeme. Ale děkuji.
Tak super.
Přeji hodně radosti a dlouhých let s pejskem. ![]()
Naše zkušenost - štěndo profňukalo cestu domů, to mi teda rvalo srdce a nejdradši bych se vrátila a vzala jí ještě brášku, ale doma už to bylo dobrý. Měla s sebou deku navoněnou maminkou a sourozenci a oblíbenou hračku ![]()
A teda myslim si, že v tý době už od mámy mlíko nepila.
@fíkofka
Jak daleko jste jeli? U nás to budou minimálně 3 hodiny, spíš víc, toho se také hrozím. Předchozí pejsky jsme měli z našich končin.
@Anonymní píše:
@fíkofka
Jak daleko jste jeli? U nás to budou minimálně 3 hodiny, spíš víc, toho se také hrozím. Předchozí pejsky jsme měli z našich končin.
My jeli vždycky daleko a jen jsme párkrát stavěli na čůrání, protažení, napití… A pohoda, zvládli v pohodě, buď koukali, nebo to prospali.
První teda první minuty trochu vyla, ale naštěstí ne celou cestu.
Poslední si jednou blinkla, tak i na to si něco připrav. Té mi bylo líto hlavně po příjezdu domů. Dřepla si na chodbě a tvářila se smutně, že jestli už pojedeme zpátky.
Tak jsem jí ukázala byt a kde co bude mít a pak už si nevzpomněla.
![]()
Klid ty poupě ![]()
Naše fena před štěňaty utíkala, byla dokousana, s radostí se zasila do každé díry hlavně aby ty upíry neviděla. Nijak smutno ji nebylo ![]()
No a naše štěně si ani nevšimlo, že je od maminy, ani jednou nezaknucel nic. Je to čivava, vydrápal se nám na matraci (zařizovali jsme byt) vzal místo v posteli a už jsme ho od nás nedostali
Nějaká mamina, pch.. zato když jsme mu brali kostičku, tak se ozval.
Když jsem chovala štěňata, tak mi připadalo, že ta fena si s každým odcházejícím štěnětem oddychla. Z té role maminy se zase stávala psem, mazlení, vycházky, zábava a jenom její panička. Oni všichni se rozplývají nad štěňaty a ta fenka prostě žárlí. Teď, když jedu za cizími štěndy, vždy mám pro fenku pytlík piškotů a mazlím se především s ní, pak až se štěňaty. Rozhodně si nech dát nějaký hadr, na kterém je pach smečky a nejlépe krmení na dva dny na co je štěndo zvyklé.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
zanedlouho si pojedeme pro vysněné štěně. Je s papíry z dobré chovatelské stanice, u feny bude něco přes 8 týdnů, takže vše v pořádku, feně navíc 1 nebo 2 štěňátka zůstanou doma.Jenže já, citlivá těhule, se toho předem hrozím. Na takové věci jsem byla cejťa vždy a teď je to extrémní. Vím, že je to přirozené a že to psi berou úplně jinak, ale já už úplně vidím, jak mi bude běžet hlavou, že naposledy pije od maminky, naposledy se vidí s maminkou, se sourozenci…no že půlku návštěvy zkrátka probrečím.
Jedeme pro něj přes půl republiky, takže utěšovat se tím, že se můžeme vídat, nejde.
Prosím, napište mi, jak to psi berou - asi to potřebuji slyšet ještě zvenčí. A nejlíp i to, jak si to tak nebrat sama.
Děkuji a prosím o anonym - počáteční těhotenství.
Hlavně klid, sice od feny pijí ale hlavně žerou už své krmivo. My když nejmladší dovezli tak u fen co máme doma taky hledala že by se napila. V tomhle týdnu už ta fena je spíš ráda že se jich zbaví
. je to tak zařízené že ta fena ví že už jí tolik nepotřebují
když jsme tam byla tak fena chvilku u nich byla, dělala mezi nimi pořádek a pak si šla lehnout úplně jinam ![]()
Naše fenka po svých štěňátkach netruchlila, měla jich 5 a neodešla všechna najednou, ale postupně během 14,takze ji to asi nedošlo.. Jedno z těch štěňátek, holčička dva tři dny knucela a tesknila, že z toho byly nový majitele nešťastní.. Jinak my když jsme si brali štěňátko od chovatele, tak se jim nestyskalo vůbec ![]()
@Anonymní píše:
@fíkofka
Asi 2 hodiny
jinak my se schazime jednou za rok cela rodinka a sourozence ma po cele republice. Je to takový hezký zvyk ![]()
Můj pes byl taky v pohodě. Chovatelka nám dala s sebou deku s matčiným pachem, tak to pak měl doma v pelechu. Spíš než pes ten jeho odchod brala hůř chovatelka.
Říkala, že kdyby můj pes byl fena, tak si ho nechá. Je modrej, což je u našeho plemene málo častá barva.
Zakladatelko, jaký plemeno budete mít? ![]()
Dobrý den,
zanedlouho si pojedeme pro vysněné štěně. Je s papíry z dobré chovatelské stanice, u feny bude něco přes 8 týdnů, takže vše v pořádku, feně navíc 1 nebo 2 štěňátka zůstanou doma.
Jenže já, citlivá těhule, se toho předem hrozím. Na takové věci jsem byla cejťa vždy a teď je to extrémní. Vím, že je to přirozené a že to psi berou úplně jinak, ale já už úplně vidím, jak mi bude běžet hlavou, že naposledy pije od maminky, naposledy se vidí s maminkou, se sourozenci…no že půlku návštěvy zkrátka probrečím.
Jedeme pro něj přes půl republiky, takže utěšovat se tím, že se můžeme vídat, nejde.
Prosím, napište mi, jak to psi berou - asi to potřebuji slyšet ještě zvenčí. A nejlíp i to, jak si to tak nebrat sama.
Děkuji a prosím o anonym - počáteční těhotenství.