Odejít z brigády?

Anonymní
23.9.23 14:34

Odejít z brigády?

Ahojte, jsem půl roku na brigádě a poslední dobou jsem z ni nešťastná. Nastoupila jsem na domluvenou pozici, ale prý jsem pracovitá a šikovná, tak mě tam pořád přehazují jak se jim zachce a tím pádem dělám chyby, protože se učím za pochodu. Většinou dělám přesčasy a pořád poslouchám jak je to a to špatně a hrozně už mě demotivuje tam i chodit.. poslední měsíc jedu na autopilota a už teď mám nervy z toho, že tam v úterý zase musím jít, nemám vůbec chuť něco dělat v osobním životě, protože pořád přemýšlím nad prací, ležím v úzkostech a přemýšlím za co zase dostanu seřvané. :zed: K tomu dodělávám VŠ a nervy pracujou na 100%, jsem úplně psychicky vyšťavená a nevim co mám dělat, když se rozhodnu už nepřijít a soustředit se jen na školu, tak mohu odejít ze dne na den a hledat si něco klidnějšího? Nebo jak to funguje? Někdo mi říká, že můžu odejít hned, jiní zase že ne..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6250
23.9.23 14:38
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem půl roku na brigádě a poslední dobou jsem z ni nešťastná. Nastoupila jsem na domluvenou pozici, ale prý jsem pracovitá a šikovná, tak mě tam pořád přehazují jak se jim zachce a tím pádem dělám chyby, protože se učím za pochodu. Většinou dělám přesčasy a pořád poslouchám jak je to a to špatně a hrozně už mě demotivuje tam i chodit.. poslední měsíc jedu na autopilota a už teď mám nervy z toho, že tam v úterý zase musím jít, nemám vůbec chuť něco dělat v osobním životě, protože pořád přemýšlím nad prací, ležím v úzkostech a přemýšlím za co zase dostanu seřvané. :zed: K tomu dodělávám VŠ a nervy pracujou na 100%, jsem úplně psychicky vyšťavená a nevim co mám dělat, když se rozhodnu už nepřijít a soustředit se jen na školu, tak mohu odejít ze dne na den a hledat si něco klidnějšího? Nebo jak to funguje? Někdo mi říká, že můžu odejít hned, jiní zase že ne..

Tak z brigády odejít můžeš, kdy chceš přece. najdi si lepší, která tě bude bavit. Syn je na brigádě rád a těší se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
23.9.23 14:59

Na dohodách je 15 denní výpovědní lhůta případně se dohodnout na ukončení ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
23.9.23 15:03

Záleží, co máš ve smlouvě, resp. co za smlouvu. U DPP/DPČ viz výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8592
23.9.23 15:08

Našla bych si jinou brigádu, proč se zbytečně trápit a nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65309
23.9.23 15:10
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem půl roku na brigádě a poslední dobou jsem z ni nešťastná. Nastoupila jsem na domluvenou pozici, ale prý jsem pracovitá a šikovná, tak mě tam pořád přehazují jak se jim zachce a tím pádem dělám chyby, protože se učím za pochodu. Většinou dělám přesčasy a pořád poslouchám jak je to a to špatně a hrozně už mě demotivuje tam i chodit.. poslední měsíc jedu na autopilota a už teď mám nervy z toho, že tam v úterý zase musím jít, nemám vůbec chuť něco dělat v osobním životě, protože pořád přemýšlím nad prací, ležím v úzkostech a přemýšlím za co zase dostanu seřvané. :zed: K tomu dodělávám VŠ a nervy pracujou na 100%, jsem úplně psychicky vyšťavená a nevim co mám dělat, když se rozhodnu už nepřijít a soustředit se jen na školu, tak mohu odejít ze dne na den a hledat si něco klidnějšího? Nebo jak to funguje? Někdo mi říká, že můžu odejít hned, jiní zase že ne..

tak jdi za vedoucím a řekni, že chce zpět na domluvenou pozici. Pokud řekne ne, tak skonči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
23.9.23 15:11
@nikitice píše:
Tak z brigády odejít můžeš, kdy chceš

To není pravda. Pojem brigáda pracovní právo nezná, jedná se o nějaký PP a tam platí viz příspěvky předemnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
23.9.23 15:26
@Luboš P píše:
To není pravda. Pojem brigáda pracovní právo nezná, jedná se o nějaký PP a tam platí viz příspěvky předemnou.

U nás brigádník, když zavolá, že nepřijde, tak s tím nic neuděláme. Je to furt. V létě jich takhle nepřišlo. Tak jako jen už je tu nechci, ale co tu odpracují, dostanou. Slušnost je to říct, ale i loni přes Vánoce tu měla slečně směny a zavolala, že zítra nepřijde, že se musí učit a máma jí zakázala brigádu :roll: co s tím udělám, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
23.9.23 15:40

@nikitice A co to je brigáda? A kdo to je brigádník? A víš co má zakladatelka na mysli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
23.9.23 15:46
@Anonymní píše:
když se rozhodnu už nepřijít a soustředit se jen na školu, tak mohu odejít ze dne na den a hledat si něco klidnějšího? Nebo jak to funguje? Někdo mi říká, že můžu odejít hned, jiní zase že ne..

Dostáváš rozdílné odpovědi asi proto, že jsi jim neřekla v jakém jsi pracovním poměru, nebo zda jsi vůbec v nějakém poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
23.9.23 16:29
@nikitice píše:
U nás brigádník, když zavolá, že nepřijde, tak s tím nic neuděláme. Je to furt. V létě jich takhle nepřišlo. Tak jako jen už je tu nechci, ale co tu odpracují, dostanou. Slušnost je to říct, ale i loni přes Vánoce tu měla slečně směny a zavolala, že zítra nepřijde, že se musí učit a máma jí zakázala brigádu :roll: co s tím udělám, nic.

Takhle to funguje v praxi. Nic se podle mě nestane, když zakladatelka nepřijde. Pokud je to nějaká klasická brigáda. Ta výpovědní lhůta u PP opravdu nějaká je, a myslím že může být nějakým důsledkem náhrada případné škody, ale pouze technicky vzato. Nemyslím že se to děje běžně a v případě brigády bych to klidně riskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
23.9.23 16:44
@Azeretereza píše:
Takhle to funguje v praxi. Nic se podle mě nestane, když zakladatelka nepřijde. Pokud je to nějaká klasická brigáda. Ta výpovědní lhůta u PP opravdu nějaká je, a myslím že může být nějakým důsledkem náhrada případné škody, ale pouze technicky vzato. Nemyslím že se to děje běžně a v případě brigády bych to klidně riskla.

Já si našla smlouvu s brigádníky co tu máme a nic o výpovědi tam není. Je to klasická dohoda o provedení práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65309
23.9.23 16:47
@nikitice píše:
Já si našla smlouvu s brigádníky co tu máme a nic o výpovědi tam není. Je to klasická dohoda o provedení práce.

tak u dohod by to mělo být 14 dní, jestli se nepletu. Ono to není v té smlouvě, vyplývá to z druhu smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6250
23.9.23 17:07
@vokishka píše:
tak u dohod by to mělo být 14 dní, jestli se nepletu. Ono to není v té smlouvě, vyplývá to z druhu smlouvy.

Jasný, ale když mi řekne, že nepřijde, protože jim dali zítra písemku, tak jí sem nedonutím nebo si vymyslí menzes, kašel.. a rovnou, že pak už nepřijde, cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
23.9.23 17:39

Mám dojem, že někteří/některé jsou za diskusi zde placeni, proč by jinak stále dokola řešili/y již zodpovězené. Hned nazačátku JancaS84 napsala, že u dohod je výpovědní doba 15 dnů. Co dodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí