Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, jdu s dalším zdravotním problémem. V prosinci jsem po 2 letech vysadila antikoncepci. Ze začátku jsem měla menstruaci normálně, ale po pár měsících se mi začal čím dal více prodlužovat cyklus a nakonec se mi menstruace vytratila úplně. Teď už jsou to 3 měsíce co ji nemám. Dělala jsem si několik testů, byla jsem na gyndě a nezjistilo se nic co by to mohlo zapříčinit. Gynekolog mi doporučil Fertipronu, beru ji zatím týden, tak snad zabere. A kdyby ne, máte nějaké jiné tipy, které by mi mohly pomoct? Nechci už brát žádné hormony… Ještě dodám že chvíli po vysazeni antikoncepce jsem začala užívat bisoprolol kvůli extrasystolám. A někde jsem pravě četla že na cyklus mohou mít vliv léky na vysoký krevní tlak. Myslíte že by to mohlo být tím? To by mi ale gynekolog řekl ne?
Budu ráda za jakoukoliv radu nebo zkušenost ![]()
@Anonym505 píše:
Zdravím, jdu s dalším zdravotním problémem. V prosinci jsem po 2 letech vysadila antikoncepci. Ze začátku jsem měla menstruaci normálně, ale po pár měsících se mi začal čím dal více prodlužovat cyklus a nakonec se mi menstruace vytratila úplně. Teď už jsou to 3 měsíce co ji nemám. Dělala jsem si několik testů, byla jsem na gyndě a nezjistilo se nic co by to mohlo zapříčinit. Gynekolog mi doporučil Fertipronu, beru ji zatím týden, tak snad zabere. A kdyby ne, máte nějaké jiné tipy, které by mi mohly pomoct? Nechci už brát žádné hormony… Ještě dodám že chvíli po vysazeni antikoncepce jsem začala užívat bisoprolol kvůli extrasystolám. A někde jsem pravě četla že na cyklus mohou mít vliv léky na vysoký krevní tlak. Myslíte že by to mohlo být tím? To by mi ale gynekolog řekl ne?Budu ráda za jakoukoliv radu nebo zkušenost
Léky ovlivňují hladiny hormonů, tím nemyslím, je nebrat. Nechte si změřit hladiny hormonů.
@LadaSva píše:
Léky ovlivňují hladiny hormonů, tím nemyslím, je nebrat. Nechte si změřit hladiny hormonů.
U gynekologa mi brali i krev kvůli tomu. Nikdo se mi zpět neozval s výsledky, takže by mělo být vše v pořádku ![]()
@Anonym505 píše:
U gynekologa mi brali i krev kvůli tomu. Nikdo se mi zpět neozval s výsledky, takže by mělo být vše v pořádku
už asi před 15ti či 20ti lety uznala i WHO testy ze slin jako daleko přesnější pro určení hladin hormonů.